Autor Zpráva
D_Mirek
Profil
Ahoj, mám prosbu: jak fungují DIV s např. position:relative a vůbec styly ve firefoxu?
Mám takovéhle styly:
a.menu {width: 150px; background-color: transparent; color : #953735; font-family: Arial; font-size: 12pt}
a.menu:link {width: 150px; text-decoration: none; background-color: transparent; color : #953735; font-family: Arial; font-size: 12pt}
a.menu:visited {width: 150px; text-decoration: none; background-color: transparent; color : #953735; font-family: Arial; font-size: 12pt}
a.menu:hover {width: 150px; text-decoration: none; background-color: #CC6600; color : #F9EADA; font-family: Arial; font-size: 12pt}

a výšku vkládám pomocí PHP proměnné. IE normál a Firefox nějakou výšku nebo šířku definovanou stylem ignoruje.

Dík Mirek
Trejpa
Profil
D_Mirek
IE normál a Firefox nějakou výšku nebo šířku definovanou stylem ignoruje.
Internet Explorer (na rozdíl od Firefoxe) tvou chybu neignoruje a snaží se tvůj záměr vyřešit. Výšku a šířku lze totiž nastavit jen blokovým prvkům, kterým odkaz není. Buď nastavuj rozměry jinému (blokovému) prvku nebo si do stylu přidej:
a.menu { display: block; }
panther
Profil
D_Mirek
s problémem to sice nesouvisí, ale přesto:

Pokud máš a.menu a u něho nějakou šířku, velikost písma a barvu stejnou pro "a", "a:link" - je zbytečný i "a:visited", je zbytečné to pokaždé opisovat.
D_Mirek
Profil
OK. Dík. S tím blockem to funguje.
Ještě mám trochu problém s počítadlem.
Zkoušel jsem jak (1)ABZ počítadlo, tak (2)TopList, ale opět ve FireFoxu se zobrazí (1)jen text. odkaz nebo (2)ikona TopListu...

<a href="http://www.toplist.cz/" target="_top"><img src="http://toplist.cz/count.asp?id=XXXX" alt="TOPlist" border="0"></a>
Trejpa
Profil
D_Mirek
Ještě mám trochu problém
Pro příště: další problém = nové téma.

Druhý dotaz na počítadlo asi plně nechápu. Dej sem odkaz na stránku s problémem a napiš, co a jak se má chovat.

Zkoušel jsem ABZ počítadlo, ale opět ve FireFoxu se zobrazí jen textový odkaz.
Pokud je v IE obrázek a ve FF ne, tak je asi špatně zapsána cesta k obrázku (např. se zpětným lomítkem).

Zkoušel jsem TopList, ale opět ve FireFoxu se zobrazí ikona TopListu...
Čekal's snad něco jiného?
D_Mirek
Profil
Pokud je v IE obrázek a ve FF ne, tak je asi špatně zapsána cesta k obrázku (např. se zpětným lomítkem).
Byl tam img ukončen lomítkem <img src="..." /> a s tím se FireFox nějak nemohl srovnat.

„Zkoušel jsem TopList, ale opět ve FireFoxu se zobrazí ikona TopListu...“
Čekal's snad něco jiného?
No musím říct, že ano... Čekal jsem zobrazení počítadla, tak jako v IE. Ale rozchodil jsem ABZ,tak je to jedno.
Dík moc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: