Autor Zpráva
Jakub
Profil *
Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit proc se na adrese http://mujweb.cz/www/studanka-sokol/lord
nezobrazuje v Mozille horni pruh ani prijizdeci nadpis? Dekuji za radu.
Šlaha
Profil
Vzhledem k tomu, že na té stránce víc chybí, než na ní je, je s podivem, že se to zobrazí aspoň někde
Jakub
Profil *
No vim ze je to volny kod, ale pochybuji ze by znacka <html> mela vliv na tabullku pozicovanou css, kdyz jine se zobrazuji....
Lepsi radu by nekdo nemel? :o) Prosim.
Šlaha
Profil
Tohle:
<table border=0 bgcolor=green class=kmenu style="position:absolute;z-index: -1" width=910 height=50>
vyměň za tohle:
<table border="0" bgcolor="green" class="kmenu" style="position:absolute;" width="910" height="50">

A tohle:
<table border=3 align=left width=217 bgcolor=green style=font-size:16px>
za tohle:
<table border="3" align="left" width="217" bgcolor="green" style="font-size:16px;z-index:2;">

JavaScriptu nerozumím, ale zkus vyměnit:
<SCRIPT language=JScript>
za:
<script type="text/javascript">
Ale je fakt, že přejížděcí text, z kterého je po dojetí vidět půlka, je docela na nic
Jakub
Profil *
Moc dekuju. Ze je videt pulka je rozlisenim, ja to testoval na trech, tak holt skusim jeste neco.
Jakub
Profil *
Aha, tak to nepomohlo, jen ten js, s tim ze se to zobrazuje uplne jinak nez ma a ani to nenajizdi. Zeleny pruh porad nic, coz nechapu kdyz jine pozicovani je bez chyby.
Jakub
Profil *
Uz vim cim to je, pruh se nezobrazuje protoze Mozilla nepodporuje z.index. Nevite jak to nahradit?
Šlaha
Profil
Podporuje z-index, ale ne záporný (-1, -2 a níž), to se potom nezobrazí. Musíš tomu, co má být nahoře dát vyšší z-index, než tomu dole.
Fred
Profil
Ten js si musíš dát do sekce head, kam patří. Z body si vyhoď ten onload úplně pryč. A ten script je IE only, takže musíš použít standartní metodu documnet.getElemenById(id)

Takže nakonec to bude vypadat třeba takhle

<script type="text/javascript">
var lnum = 1500;
var movenum = 5;
function Animate() {
var hejblo=document.getElementById('myheading').style
hejblo.visibility = "visible";
hejblo.fontStyle = "italic";
if (lnum > 565) {
lnum = lnum - movenum;
hejblo.left = lnum +'px' ;
window.setTimeout("Animate()",1);}
else {
hejblo.left = 565 +'px';
hejblo.fontStyle = "normal";}
}
window.onload=Animate
</script>
</head>
<body>atd...
Jakub
Profil *
Skvele, moc jste mi pomohli, zbyva jen nejak dostat ten zeleny pruh do pozadi, Mozilla nebere z-index......
Fred
Profil
Smaž všechny ty z-indexy, smaž zbytečný class="head", smaž ze stylu v hlavičce style=.Přidej do stylu v hlavičce
#myheading {
font-weight: bold;
font-size: 50px;
visibility: hidden;
width: 400px;
color: #123;
font-style: italic;
font-family: arial;
position: absolute;
z-index:100;
}
Všechno to oprav, uploaduj a ozvi se pak se na to mrknem.
Jakub
Profil *
Dobre, je to tam opraveno.
Fred
Profil
1/Zapoměl jsi tam dát ten script.
2/nesmazal jsi tohle
.Head {
FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 50px; VISIBILITY: hidden; WIDTH: 400px; COLOR: darkblue; FONT-STYLE: italic; FONT-FAMILY: arial; POSITION: absolute
}

3/ a tohle tučné taky smaž

table.pr{
border: none;
style=position:absolute; left: 50px; top: 700px;
}

table.lord{
border: none;
style=position:absolute; right: 50px; top: 4px;

table.kmenu{
border: none;
style=position:absolute; left: 190px; top: 15px;

width=800; /*sem dej dvojtečky místo =*/
height=50; /*sem dej dvojtečky místo =*/
}
}
Fred
Profil
Aha ty = se nevytučňují, takže ty tam nepatří
Jakub
Profil *
Opraveno.
Jakub
Profil *
Porad ale nevim jak zmenit index pruhu.
Jakub
Profil *
Vlastne by mohlo stacit prohazet vykreslovani tech elementu? To jde myslim podle poradi.
Fred
Profil
Už je to lepší, teď to bude chvíli trvat, mrknu na to.
Fred
Profil
Oprav si další chyby. Pokud v css určuješ nejakou šířku a výšku, musíš zadávat v jakých je to jednotkách, to znamená všude si doplň width:cislopx height:cislopx . IE si to doplňuje samo, protože přemýšlí za tvůrce, což je asi taky jeho největší chyba.
Jakub
Profil *
Dobre dik, ale hlavne me zajima to indexovani.
Jakub
Profil *
Px opraveny..
Fred
Profil
z-index má nějakou souvislost s pozicí, teď si to nepamatuji, ale pokud určíš elementu pozici, buď absolute, nebo relative bude to fungovat. Tady máš na prostudování vyčištěný celý kód, protože si jevil zájem opravit chyby a to se tak často nevidí :-) Kdyžtak se ptej, proč je to tak jak to je. Není to nic moc, je to v rychlosti.

<html>
<head>
<meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=windows-1250">
<script type="text/javascript">
var lnum = 1500;
var movenum = 5;
function Animate() {
var hejblo=document.getElementById('myheading').style
hejblo.visibility = "visible";
hejblo.fontStyle = "italic";
if (lnum > 300) {
lnum = lnum - movenum;
hejblo.left = lnum +'px' ;
window.setTimeout("Animate()",1);}
else {
hejblo.left = 300 +'px';
hejblo.fontStyle = "normal";}
}
window.onload=Animate
</script>
<style type=text/css>
*{margin:0;padding:0;}
body,html{
background:url(2222.jpg) #fff fixed;
font-size:18px;
color:#000;
}
#myheading {
font-weight: bold;
font-size: 50px;
visibility: hidden;
width: 400px;
color: #123;
font-style: italic;
font-family: arial;
position: absolute;
z-index:100;
}
.kmenu {
border: none;
position: absolute;
left: 220px;
top: 15px;
width: 800px;
height: 50px;
background:green
}
.logo{
float:right;
z-index:1000;
position:relative;
}
a {
color: #fff;
font-family: verdana;
text-decoration: none;
}
a:hover {
color: #000;
}
ul{
background:#008000;
width:220px;
margin-top:15px;
border:4px ridge yellow;
z-index:1000;
position:relative;
}
li{list-style:none;
border:1px outset #000;
text-align:center;
}
</style>
</head>
<body>
<div id=myheading>LORD Bohemia</div>
<div class="kmenu"></div>
<img src=lord_bohemia.gif class="logo" width="250" height="290">
<ul>
<li><a href=index.htm>Hlavní stránka</a></li>
<li><a href=onas.htm>Informace o nás</a></li>
<li><a href=vysivani.htm>Strojní vyšívání</a></li>
<li><a href=textil.htm>Výroba reklamního textilu</a></li>
<li><a href=obleceni.htm>Dětské a kojenecké<br />oblečení</a></li>
<li><a href=kontakty.htm>Kontakty</a></li>
</ul>
</body>
</html>
Jakub
Profil *
Ac to tak mozna nevypada, docela mam neco za sebou, takze pokud tady mam hotovy kod, vim co proc jak je. Radis ze mam pouzit absolutni pozicovani, jenze to je prave s tim z.index, ktere nefunguje v Mozille. Nevis co mam delat prave s tim? Ale moc dekuji za pomoc. :o)
Jakub
Profil *
Zkousel jsi ten kod co jsi poslal? Trosicku se to lisi od puvodni verze. :o)
Jakub
Profil *
Nechtel jsem te tim nastvat, ale vazne je to ponekud jine od toho jak to vypadalo puvodne. Ale kod je opravdu cisty.
Fred
Profil
Čemu chceš konkrétně nastavit ten z-index?
Jakub
Profil *
Aby ten pruh neprekryval menu. Udelal bych ho nadoraz k tabulce, ale v jinych rozlisenich by se to mohlo lisit.
Šlaha
Profil
Pane bože. FUNGUJE v mozille: http://www.jakpsatweb.cz/css/z-index.html#podpora
Fred
Profil
nemáš u tý konkrétní table žádný class, ale obecně
table{z-index:1000;position:relative}
Jakub
Profil *
Jo, uz to beha.. Nemel jsem position:relative.
Dik moc, jsi vazne zlatej.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.