Autor Zpráva
Peryfery
Profil
čus všem, pokusím se tu nějak srozumitelně popsat můj problém.

Jedná se mi o příkaz => style= "display: block" v html zápisu.

když napíšu => <a class="menici" href="Jack.html" style= "display: block"></a> , tak se mi krásně zobrazí obázek s HOVER efektem
=> a.menici{
background-image: url(jack1.jpg);
width:110px;
height: 230px;
}
a.menici2:hover {background-image: url(jack2.jpg)}

Ovšem problém nastává, když chci vedle sebe zobrazit obrázky dva(nebo více). Vždy se mi zobrazí pod sebou.

Když u toho odkazu vynechám style= "display: block", tak se mi zobrazí obrázky vedle sebe, ale jen v IE..

Takže otázka je následující: Jak to ošetřit pro FF a Operu??

Předem mockrát díky za cenné rady..
habendorf
Profil
Když jim nastavíš, aby se chovaly blokově, nemůžeš se divit, že se chovají jako bloky.

Podívej se (třeba na JPW) na vlastnost float.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Peryfery:
style= "display: block" v html zápisu
Proč to nenapíšeš přímo do stylopisu? Je to zápis obyčejné CSS vlastnosti, mohl bys ho přidat k width, height, background.

tak se mi zobrazí obrázky vedle sebe, ale jen v IE
Protože Explorer si při nastavení rozměrů interně mění display řádkových prvků na inline-block. Jsou už pak napůl blokové, ale nezalamují řádky. Ostatní prohlížeče tuto hodnotu vlastnosti display moc spolehlivě nebaští, takže to nejde snadno oblafnout tím, že bys nastavil display: inline-block.

Přečti si o vlastnosti float.
Peryfery
Profil
Hele díky moc, už to funguje.. Stačilo to dát do CSS a nastavit float;-) Ooo jak prosté:-D
panther
Profil
Peryfery
Stačilo to dát do CSS a nastavit float
stačilo to druhé. Inline styl funguje stejně, jako když je v externím CSS.
Měsíček
Profil
"stačilo to druhé. Inline styl funguje stejně, jako když je v externím CSS."

Ale neplatí to obráceně :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: