Autor Zpráva
Dranel
Profil
Někde jsem tu zahlédl na jedněch stránkách, že nahoře měli červený varovně-informační proužek informující uživatele o zastaralosti jeho prohlížeče. Nevíte, kde bych tu stránku mohl najít? Způsob podání se mi líbil a provedení bylo také pěkné, rád bych to zkouknul a případně použil na svůj weblog. Kdyby jste na to někdo narazil, neváhejte ;-)
Miloš
Profil
— Řešení: podmíněné komentáře
— Kde to měli nevím
— považuji to za hovadné; ten, kdo má IE 6, patrně nemůže používat jiný prohlížeč. A protože si nebude instalovat jiný, jenom ho ta hláška buzeruje, opruzuje.
— Ta hláška je zbytečná – stránka nemusí nutně ve všech prohlížečích vypadat stejně, ale musí ve všech fungovat natolik, aby se člověk dostal ke všem informacím.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
Já vím o jedné české stránce se žlutým pruhem. Připadá mi to trapné, proto na ni nechodím a nedám ti ani její adresu.
Dranel
Profil
Miloš
Řešení: podmíněné komentáře
Vím, ale dík ;-)

Kde to měli nevím
Škoda, právě na to jsem se ptal...

považuji to za hovadné; ten, kdo má IE 6, patrně nemůže používat jiný prohlížeč. A protože si nebude instalovat jiný, jenom ho ta hláška buzeruje, opruzuje
Viz odpověď pro oba.

Ta hláška je zbytečná – stránka nemusí nutně ve všech prohlížečích vypadat stejně, ale musí ve všech fungovat natolik, aby se člověk dostal ke všem informacím
Viz odpověď pro oba.


Chamurappi
Docela škoda. Kdyby sis to rozmyslel, byl bych ti vděčný ;-)


Miloš, Chamurappi
Oba se na to koukáte moc z profesionálního hlediska. Je více než jasné, že na klientovy stránky bych si to nedovolil. Taktéž ne na prezentaci svého web-studia či na svůj fantasy portál. Ale na weblog, který bude mít minimálně z počátku maximální návštěvnost nula nula nic a bude sloužit jen jako můj zápisník?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
Je více než jasné, že na klientovy stránky bych si to nedovolil
Absolutně nechápu, v čem vidíš rozdíl. Já bych si něco takového nedovolil k návštěvníkovi těch stránek. Majitel mě nezajímá.

Ale na weblog […]?
Nikam. A nikdy. Nerozlišuji, jestli se kodér chová jako barbar jen v soukromí nebo i před vlídnou peněženkou.
Dranel
Profil
Chamurappi
Halt když to někdo pochopit nechce, tak to je zbytečné vysvětlovat...

To máš jako s jezdícím textem. V drtivé většině případů se absolutně nehodí a proto je nedoporučován. Pro jeden malý postranní případ je však více než vhodný. A o to jde ;-)
Miloš
Profil
Dranel
Oba se na to koukáte moc z profesionálního hlediska.
Ale vůbec ne – koukám se na to jako návštěvník, kterého autor stránek buzeruje; a to nemám rád.
Jistě že i upozornění na zastaralý prohlížeč může mít své opodstatnění – na stránce, která demonstruje vlastnosti, jež ten starý prohlížeč neumí.
Ale jakékoli normální stránky (portál, shop, blog, fórum…) musejí fungovat i v IE 6. Na takových stránkách považuji informaci o zastaralosti (či jiné nevhodnosti) prohlížeče za aroganci, jakož i za kodérovu neschopnost (nebo lemplovství, což je neschopnost morální).

… jako s jezdícím textem. … Pro jeden malý postranní případ je však více než vhodný
Možná máš pravdu, ale i tak mám pochybnosti; příklad by nebyl?
Miloš
Profil
Dranel
A mimochodem – co od návštěvníka s IE 6 očekáváš, že po spatření oné výstrahy udělá?
Měsíček
Profil
Tohle se mi zdá jako takové nenásilné řešení .. http://blog.mojestudio.cz/testovani-stranek-poslete-internet-explorer- 6-do-kytek.html
Miloš
Profil
Měsíček
Možná je nenásilné, ale mně se tam namísto zfalšovaného proužku objevila chyba scriptu.

Dranel
Profil
Miloš
Ale jakékoli normální stránky (portál, shop, blog, fórum…) musejí fungovat i v IE 6. Na takových stránkách považuji informaci o zastaralosti (či jiné nevhodnosti) prohlížeče za aroganci, jakož i za kodérovu neschopnost (nebo lemplovství, což je neschopnost morální).
Bože, bože, bože, co jsem komu udělal, že mě tento člověk nechápe. Samozřejmě že stránka bude fungovat nachlup stejně jak v IE6 tak FF3. Jen v tom IE6 tam bude hláška navíc. Už „klín end klír“?

Možná máš pravdu, ale i tak mám pochybnosti; příklad by nebyl?
To samo o sobě byl příklad. Ale jestliže chceš příklad příkladu, tak... třeba běžící novinky v lištičce na zpravodajském webu. Něco jako ve zprávách - jistě koukáš.


Měsíček
Ano, to je přesně to, co hledám! Vřelé díky.
Dranel
Profil
Miloš
Možná je nenásilné, ale mně se tam namísto zfalšovaného proužku objevila chyba scriptu.
Zajímavé, mně se žádná chyba neobjevila.
Miloš
Profil
Dranel
stránka bude fungovat nachlup stejně jak v IE6 tak FF3. Jen v tom IE6 tam bude hláška navíc.
Pak ale opravdu nechápu její smysl; k čemu tam bude?
Miloš
Profil
Dranel
Něco jako ve zprávách - jistě koukáš.
Ano, ale tam 1) se hýbe i zbytek obrazu a 2) neběží text po celou dobu vysílání.
Zatím si opravdu nevzpomínám na web, na kterém by mě běžící text neobtěžoval (snad až na případy, kdy je na začátku stránky a já odroloval na konec, respektive naopak)

mě se žádná chyba neobjevila.
mně jo – možná to bude verzí té šestky – já ji mám pod XP jako standalone – Multiple IE.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
„document.upozorneni = eval('document.getElementById("upozorneni")');“
Ten skript je docela prasárna i po technické stránce.


Reaguji na Dranela:
když to někdo pochopit nechce, tak to je zbytečné vysvětlovat
Já se to snažím pochopit, ale ty mi to nechceš (nebo neumíš) vysvětlit.

To máš jako s jezdícím textem.
Nemáš. Zkus to bez zavádějících analogií. Jediná věc, kterou mají jezdící text a tohle společné, je, že je Miloš proklíná.

Jen v tom IE6 tam bude hláška navíc.
A já si jen pomyslím, že je autor vůl. Jako návštěvníka mě vůbec nezajímají tvé technické úchylky.
Měsíčkem odkázaný skript navíc hraničí s podvodem na uživatele, protože se ten žlutý pruh snaží vypadat jako standardní pruh Exploreru a ve skutečnosti je to jen reklama. Ještě k tomu s textem „administrátor doporučuje“, no fuj.
Dranel
Profil
Miloš
Sakriš, já se ty pády budu už muset naučit :-)


Chamurappi
Vážím si tvého názoru. Ovšem musíš si uvědomit, že stále je to jen názor. Ty mi ho tedy nevnucuj a já ti nebudu vnucovat ten svůj ;-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
Tuhle vatu o vznešeném respektování názorů moc nebaštím.
Svůj názor chceš vnucovat návštěvníkům.
Miloš
Profil
Chamurappi
společné, je, že je Miloš proklíná
dobrý ;-)

hraničí s podvodem na uživatele
Plný souhlas – taky jsem to tak myslel: „mně se tam namísto zfalšovaného proužku objevila chyba scriptu

Dranel
názor. Ty mi ho tedy nevnucuj a já ti nebudu vnucovat ten svůj
To sice bylo na Chamurappiho, ale nepřímo i na mě; nejde o vnucování, ale o snahu vysvětlit.
Ty se nám snažíš vysvětlit bohulibost takové hlášky, ale nepřesvědčil jsi nás.
My se to snažíme pochopit, ale nenapadá nás jediné smysluplné použití.
Dranel
Profil
O nastylování proužku ještě popřemýšlím. Javascript stejně asi vyhodím a dám to tam buďto se scriptem lepším (čistší, jednodužší...) nebo natvrdo. Díky za dosavadní postřehy, pro dnešek to balím ;-)
Měsíček
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

"Ten skript je docela prasárna i po technické stránce. "

Nepochybně ano. Já ho nepsal :)

Co se týče zfalšovaného proužku, .. je takový problém změnit pozadí? :)
rorsach
Profil
Řeknu Vám trochu jiný pohled na věc, tohle by mě totiž také zajímalo, jak takový proužek udělat. To ja každej hrozně chytrej a tlačí do hlavy, že je to blbost. Neumíte- li poradit, tak neodpovídejte (někteří).
J8 to např. nyní řeším také. Provozuji několik domén na WP, Joomle a jednom CMS na míru a občas člověk potřebuje i tohle. CSS apod. samoz. ladím i na IE6, nicméně třeba nyní řeším, že mám obsáhlý PDF soubor.
Tenhle soubor se načítá díky konverzi přez TAR přímo do prohlížeče a je zcela nezávyslí jestli je to IE6, Chrome, nebo cokoliv jiného.
Nicméně kvalita je samoz. nižší. Proto vždy uvádím odkaz ke stažení zvlášť v odkazu. Všechny prohlížeče krom IE6 nemají problém. Nicméně v IE6 se prostě odkaz rouhodne dělat nehorázné věci při pokusu o stažení.

Zde je jednoduché řešení: stačí napsat " klikněte pravým tl. a dejte uložit jako. Vzhledem k designu a celkové koncepci stránek, to ale není kam napsat.
Suma sumárum, dlouhý popis dát nemůžete. Jako bublinu u odkazu také ne (kdo čeká než mu vyjede popis? Nikdo. Kliknu a nestarám se přece)
A v tuhle chvíli by se taková vyskakovací hláška náramně hodila. Otevírala by se pouze v tomto příp. a to bych rozhodně za šikanu nepovažoval.

Hezký večer
Chamurappi
Profil
Reaguji na rorsacha:
Ukaž. Nevím, co si mám představit pod těmi nehoráznými věcmi.

stačí napsat " klikněte pravým tl. a dejte uložit jako
Nestačí nastavit vhodný Content-Type?

Neumíte- li poradit, tak neodpovídejte (někteří).
Umíme, ale není nutné opakovat radu, která už zazněla hned na začátku příspěvku [#2].
DoubleThink
Profil *
rorsach:
Nabízet obsah podle User-Agenta můžeš i na straně serveru. IE6 může například dostat úplně jiný stylopis (i bez použití PHP, třeba jednoduchým rewrite pravidlem).

Ohledně žlutých hlášek. Pokud se jako webdesigner vykašlu na ladění grafiky a šestkařům dám stránku skoro v plaintextu (můj případ), myslím, že není od věci někde uvést, že tohle je zjednodušená verze webu. Ale doporučovat instalaci moderního prohlížeče bych si asi taky odpustil.
marek094
Profil
Mám odlišný problém se stejným řešením akorát v php, neví někdo jak mi si s tím poradit? Nechce se mi zakládat nové vlákno..
tiso
Profil
marek094: Podmienené komentáre môžeš vygenerovať aj pomocou PHP.
Mrkni sa na obsah premennej $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].
marek094
Profil
jo dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: