Autor Zpráva
assramm
Profil
Dobrý den,
Odkaz - zde se pokouším (obsah nesouhlasí s doménou a odkazy tudíž nefungují) o web, problém je v tom, že i přesto že kod a css mam validní nedaří se mi dosáhnout stejné podoby webu v různých prohlížečích (konkrétně IE 6 a Mozilla).
Chtěl bych vás poprosit o rady, kde je problém, popřípadě co bych měl dělat jinak a vyhnout se tak podobným problémům..

Děkuji:o)
grimword
Profil
z mych vlastnich zkusenosti vim, ze problem nebude u Mozilly ale u IE, mas tam nekde chybu, diky ktere ti to podle tebe dobre vykresluje IE, ve skutecnosti ale Mozilla ukazuje to co mas skutecne nakodovane
assramm
Profil
grimworg: A mohl bys třeba nějakou vyzdvihnout? ..hned se dam do oprav:o)
assramm
Profil
grimworg: víceméně problém mi dělá napozicování mainboxu a patičky vůčíi levému menu. Už se v tom hrabu dva dny..nevede se:o/
grimword
Profil
no, nevim jestli se nekomu bude chtit hrabat v takove spouste kodu, ale pokud se nikdo nenajde a ty sam to nevyresis, tak se na to vecer podivam
assramm
Profil
grimworg: Díky! ..já se zatim mrknu jak to dělají jinde a třeba mě to také trkne..
Chamurappi
Profil
Reaguji na grimworda:
problem nebude u Mozilly ale u IE
On má problém u Mozilly.

ve skutecnosti ale Mozilla ukazuje to co mas skutecne nakodovane
Vycházíš z bludu, že existuje něco jako jediná správná interpretace. Všechny prohlížeče mu ukazují, co má nakódované.


Reaguji na assramma:
Nepoužívej na layout absolutní pozicování, nenastavuj obsahovým blokům výšku, vynuluj nežádoucí vrozené marginy/paddingy seznamů atd.
Laď stránku průběžně ve vícero prohlížečích, předejdeš nepříjemným překvapením.
grimword
Profil
Chamurappi
nemuzu prece akceptovat, ze ruzne prohlizece zobrazi stejny kod jinak - toto povazuji za chybu urciteho prohlizece
Měsíček
Profil
Reaguji na grimworda:

"nemuzu prece akceptovat, ze ruzne prohlizece zobrazi stejny kod jinak - toto povazuji za chybu urciteho prohlizece"

Je to, ale jasná chyba kodéra.
Railbot
Profil
grimword
Neříká se tomu chyba, ale odlišná interpretace. Naštěstí v tomto oboru existují cesty, jak dosáhnout interpretace shodné.
Bubák
Profil
Je to, ale jasná chyba kodéra.
Takže http://ie-brouci.dero.name/ je web chyb kodérů?
Ani světy chyb prohlížečů a svět chyb kodérů nejsou černobílé.
assramm
Profil
.. je mi jasné že je to plné chyb, ale tak trošku sem doufal, že sem něco málo pochytil než sem se do tohopustil-tady vidim že ne:o)), taky sem ale doufal, že mě upozorníte na dané chybky kterých sem se dopustil - viz reakce od Chamurappiho..díky ti za to, hned se to pokusim napravit..
assramm
Profil
..apropo ..jak se tedy v praxi pozicuje layout?..relativním pozicováním? ..čemu dáváte přednost?
Trejpa
Profil
assramm
jak se tedy v praxi pozicuje layout? [...] čemu dáváte přednost?
Float.
mufty
Profil *
Chamurappi
Mam podobny problem ako assramm.
Coho sa mam vyvarovat?
Pozri http://zizou5.aspx.sk/, v IE a Mozille a to som len na zaciatku.
Dik.
Chamurappi
Profil
Reaguji na mufty:
Řekl bych, že ti chybí jen vyclearování patičky:
div#pata { clear: both; }

Příště si prosím založ vlastní vlákno.
mufty
Profil *
Reaguji na Chamurappi
Dik za radu. Ide to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: