21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
coe
Profil *
Zdravím ... mam mensi problem na svem webu qipcko.cz

jak mám napsáno na indexu: Hlavní výhody programu QIP tak pod tím se mi ve FF zobrazujou sipky.... když otevru IE nezobrazuje se mi nic :-( ...

Nevíte čím by to mohlo být
děkuji
Miloš
Profil
V div.sipka ul si pohraj s levým marginem/paddingem
coe
Profil *
Miloš
div.sipka ul{
  padding: 5px 0 5px 34px;
  margin: 5px 0 0 10px;
  margin-left: 20px;
}

.sipka li{
  list-style-type:none;
  background: url('images/sipka.jpg')left center no-repeat;
  padding: 5px 0 5px 34px;
  margin: 5px 0;
}


má to takhle ... a stejně nejede ....


Jo omlouvám se příště budu vědet...
Miloš
Profil
Koukám, že tam máš tu šipku napsanou jinak:
.sipka ul{ list-style:url('images/sipka.jpg')left center no-repeat;padding: 5px 0 5px 34px;margin: 5px 0; margin-left: 5px;}

center a no-repeat nemá u list-style co dělat, to jsou vlastnosti background-image.

Zásadní chyba ale asi bude v tom, že odkazuješ na soubor, který se sice jmenuje sipka.jpg, ale vnitřní formát šipky je png a explorer se s tím odmítá vyrovnat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na coe:
Tipnul bych si, že vadí chybějící mezera mezi „url('images/sipka.jpg')“ a „left“.

Reaguji na Miloše:
Exploreru u obrázků nevadí rozdílný MIME typ.
coe
Profil *
Tak jsem dneska vstal podíval se na to ... a hned jsem zjistil kde by mohla být chyba...

měl jsem to takhle:
.sipka li{
  list-style-type:none;
  background:url('images/sipka.png')no-repeat;
  padding: 5px 0 5px 34px;
  margin: 5px 0;
}


no-repeat tam bát nemůže, protože když tam je tak IE nezobrazí nic... vyřešil jsem to takhle:

.sipka li{
  list-style-type:none;
  background-image:url('images/sipka.png');
  padding: 5px 0 5px 34px;
  margin: 5px 0;
}

.sipka li{background-repeat:no-repeat}


takže už to jede děkuji všem za pomoc :-)
Plaváček
Profil
coe

Proč by tam nemohl být no-repeat? Jenom musíš za závorkou udělat mezeru, takhle

background-image:url('images/sipka.png') no-repeat;


to musí také fungovat.
coe
Profil *
Plaváček

... ano chyba byla jenom v mezere...

tedkom se musi udelat co, aby v IE zmizel ten modry obdelnik kolem te sipky ?..
SwimX
Profil
coe
tedkom se musi udelat co, aby v IE zmizel ten modry obdelnik kolem te sipky ?..
Já ho tam nevidím - ale doporučuji border: none;
Miloš
Profil
To bude IE 6, že ano.
— Buď zvolit indexované barvy (jako má GIF, PNG to umí taky), ale to by mohlo být hodně zubaté,
—nebo vyzkoušet nějaké javascriptové řešení: 1, 2 a 3,
— anebo Exploreru 6 naservírovat v podmíněných komentářích jiný obrázek.
coe
Profil *
SwimX

border:none; nepomohl :-(

V ie vidím tohle :
Miloš
Profil
Jasně, takže je to alfakanálem (32bitové png) v IE 6 (u IE je vhodné uvádět i verzi, protože v IE 7 by se to nestalo), tudíž viz můj předchozí příspěvek.
SwimX
Profil
coe
border: none; pomůže k těm obrázkovým odkazům pod šipkami - STÁHNOUT QIP verze ...
pokud ta šipka je poloprůhledné png - což IE6 neumí bude třeba uložit ji jako poloprůhledný gif
nebo zkusit co radí Miloš
coe
Profil *
Miloš

díkes... přebarvil jsem pozadí z průhledného na bíle a vše v pohodě .. takže vše vyřešeno děkuju mockrát všem :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0