Autor Zpráva
Darthrank
Profil
Ahoj lidi , mám obrovskej problem s vertikálním nastastavením takřka čehokoliv. Nemá cenu abych to tady všechno vypisoval když máte možnost se na to podívat sami Odkaz . Otevřete si to v IE a v Mozille. uvidíte rozdíly. jinak jeden člověk mi řikal ,že to může být xhtml , že mi tam chybí. Vážně nevím co mám dělat, mám doma rozdělaný ještě další dvě stránky , který mi tohle dělaj taky.
Prosím pomocte ,budu vám nesmírně moc vděčný. předem děkuji.
Jinak se omlouvám jestli jsem tento příspěvek zařadil do špatný sekce.
panther
Profil
Darthrank
ve FF3 i IE7 to je podobné až na různě vysokou patičku.

jinak jeden člověk mi řikal ,že to může být xhtml , že mi tam chybí.
upřímně řečeno, tahle věta mě docela pobavila :-)

Prosím pomocte ,budu vám nesmírně moc vděčný.
možná nám (nebo aspoň mě) zkus přiblížit, čeho konkrétně se problém týká.
Darthrank
Profil
Ten člověk , který mě radil s tím xhtml, je velice zkušený programator , který už asi 10 let programuje v php.......takže bych se tomu zas tolik nesmál , něco na tom asi bude.
Jinak abych vám teda konkrétnějc přiblížil prloblémy, kterých se to týká: Vertikální rozdíly::
1)nadpis v hlavičce (dlouha videa)
2)nadpis v obsahu (obah u sloziteho rozvrzeni)
3)patička
4)kontejner (nepřesahuje přes celou patiččku , je o dost kratší než v IE)

Jestli to tady někdo rozlouskne tak mu klidně pošlu 200kc na ucet.
panther
Profil
Darthrank
1)nadpis v hlavičce (dlouha videa)
h1 {margin: 0;}

2)nadpis v obsahu (obah u sloziteho rozvrzeni)
totéž

3)patička
p {margin: 0;}

4)kontejner (nepřesahuje přes celou patiččku , je o dost kratší než v IE)
pokud myslíš na výšku, viz. výše.

BTW.
- nezadávej výšku kontejneru na 700px. Co když bude delší text?
- na centrování použij „margin: 0 auto;“ místo tvého „margin-left: 180px;“, které „vycentruje“ jen v rozlišení 1280*něco.
Bubák
Profil
Ten člověk , který mě radil s tím xhtml, je velice zkušený programator , který už asi 10 let programuje v php.......takže bych se tomu zas tolik nesmál , něco na tom asi bude.
Jistě:-) Použití XHTML DTD je jedna z mnoha možností, jak přepnout prohlížeče do standardního vykreslovacího režimu.

na centrování použij „margin: 0 auto;“
Což ale nefunguje v IE, pokud je ve quirk režimu, což je tvůj případ.
http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php

Režimy prohlížečů
http://css.interval.cz/clanky/pracovni-rezimy-prohlizecu/
Chamurappi
Profil
Reaguji na Darthranka:
jinak jeden člověk mi řikal ,že to může být xhtml , že mi tam chybí
Tím to být nemůže, prohlížeče XHTML syntaxi v „text/html“ zdrojích stejně ignorují. To by mohl vědět, když je tak zkušený.

Jinak se omlouvám jestli jsem tento příspěvek zařadil do špatný sekce
Přesouvám z CSS do kategorie, ve které jsi už položil identický dotaz. Nezakládej prosím duplicitní vlákna.
Darthrank
Profil
Vycentrování celého kontejneru margin: 0 auto; vůbec nereaguje , automaticky se zarovná doleva.
Bubák
Profil
Vycentrování celého kontejneru margin: 0 auto; vůbec nereaguje , automaticky se zarovná doleva.
Nereaguje v IE, bo ho máš ve guirku, ale to už jsem zmiňoval.
  body { 
  background: #1b1a1a;
  text-align: center;
}

 /* kontejnery*/
  #kontejner {
  width: 915px;
  margin: auto;
  background: black;
  text-align: left;
}
Darthrank
Profil
Nechápu co společnýho má teda text-align s vycentrováním celého kontejneru na střed ,ale náhodou to funguje.Bez text-align to prostě nejde. Nechápu!!!!!! Jinak se chci zeptat co to je ten quirk???
Bubák
Profil
Nechápu co společnýho má teda text-align s vycentrováním celého kontejneru na střed
www.webylon.info/K.35

co to je ten quirk?
Režim zpětné kompatibility. Více se dočteš, pokud si přečteš články (stačí ty v češtině) odkazované na konci již zmíněného článku:
http://css.interval.cz/clanky/pracovni-rezimy-prohlizecu/
Darthrank
Profil
Bubák ::: hele mohl bys mě dát na tebe icq??? měl bych pár otázek, který bych rád vyřešil trochu mobilnějc.diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: