Autor Zpráva
Maco
Profil *
V IE 6 se zobrazují jednotlivé stránky jinak. Příklad zde www.masaze-roznov.cz ,když klikneš na nějakou kategorii "div center" se posune dolů jednoduše tam nevejde, přitom na první stránce vše ok. Ať už s tím poj.... IE 6 jde microsoft do ři..
Poradí někdo jak na to?
Anonym
Profil *
Poradím ti. Přestaň se zabývat IE6, je to 8 let starej prohlížeč!!!

To, že tento prohlížeč má nějaký podíly ve statistikách je dáno pouze "připo...ranými" developery, kteří zkouší své vytvořené stránky testovaně zobrazit v IE6 a tím mu zvyšují podíly ve statistikách. To, že budeš dělat stránky pro zastaralej prohlížeč, znamená, že budeš podporovat lenošný "ho...da" co nejsou schopný aktualizovat IE ve firemních sítích nebo mají kvůli kradeným Windows vypnutou automatickou aktualizaci.

Microsoft se konečně probudil a udělal pro developery něco pořádnýho, vydal IE 8. Udělal velkej krok vpřed, tak ty udělej taky. Vykašli se na IE 6. Existuje mnoho argumentů jak si před kýmkoliv obhájit to, že tvý stránky nepodporují 8 let starý prohlížeč.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Maco:
přitom na první stránce vše ok.
Na první stránce není tabulka s obrázky.

Poradí někdo jak na to?
Vezmi si kalkulačku a počítej:
1) Malá fotka má šířku 280px.
2) Kolem ní dáváš padding 4px ze všech stran.
3) Je v buňce tabulky, která sama má ze všech stran (cell)padding 5px.
4) Buňky jsou dvě vedle sebe.
5) Tabulka má cellspacing 5px, tzn. volné místo je 5px vlevo, 5px uprostřed a 5px vpravo.
6) Celá tabulka je v <div>u s pravým marginem 19px.
7) Levý sloupec má nastavenou šířku 254px.

Definuješ šířku 883px pro celý <div id="layout">. Vejde se ti do ní to, cos právě spočítal?
Maco
Profil *
280+8+10*2+10+19+254=879 jestli počítám dobře tak jo, ale jakto že se to vejde v IE7 8 chromu opere mozile?
Maco
Profil *
Díky za pomoc stačilo zrušit mezery mezi buňkama.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Maco:
jestli počítám dobře tak jo
Počítáš špatně, zkus to znovu. Zejména bod 5 si přečti pořádně.

jakto že se to vejde v IE7 8 chromu opere mozile?
Nevejde se to nikde, akorát to nezpůsobí problém, protože uvedené prohlížeče nezvětší šířku sloupce, pokud se do něj obsah nevejde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: