Autor Zpráva
maarek
Profil *
už to tu bylo asi vícekrát, ale nepodařilo se mi to vyřešit ani po různém přesouvání cleaneru...Mám problém s vytékáním textu z hlavního, prostředního sloupce (3sloupcový layout). IE 6 ok, Opera, nový IE zloběj. Další prohlížeče jsem nezkoušel. Někde udělali soudruzi z NDR chybu :)

díky za rady...

výtah z index.php:

<body>
<div id="menu">
<div id="zahlavi">
<?php
include "soubory/zahlavi.php"
?>
</div>
<div id="levy">
<?php
include "soubory/menu.php"
?>

<div id="levy_zapati"></div>
</div>
<div id="obsah">

<?php
if (isset($_GET['page'])){
$soubor=$_GET['page'];
$soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/soubory/".$soubor.".php";
if(file_exists($soubor2)){
if(substr_count($soubor,"/soubory/")>0){
echo "<h3>Upozornění</h3>Nelze nahrát soubor v nadřazeném adresáři!";
}elseif($soubor=="index" or $soubor=="/index"){
echo "<h3>Upozornění</h3>Index nemůže načíst sám sebe!";
}else{
include $soubor2;
}
}else{
include "soubory/error404.php";
}
}else{
include "soubory/aktuality.php";
}
?>

</div>
<div id="pravy">

<?php
include "soubory/pravy.php"
?>
</div>
<div class="cleaner">
</div>
<div id="zapati">
<?php
include "soubory/zapati.php"
?>
<div class="cleaner"></div>
</div>
</div>

</body>
maarek
Profil *
jo a takhle vypadá ten použitej cleaner...už nějak nevím, proč jsem tam dával vlastnosti i textu...? :)
.cleaner {
clear: both;
font-size: 1px;
height: 1px;
position: relative;
}
Plaváček
Profil
maarek

Dodej živou ukázku HTML kódu (včetně kompletního stylového předpisu).
Davex
Profil
maarek
Po nastudování článku Jak funguje float a clear by ti už mělo být jasné, kam ten čistič patří. V některých prohlížečích nefunguje, pokud je prázdný.
maarek
Profil *
Zde je celý css






* {
padding: 0px;
margin: 0px;
}

a {
color: #7F2910;
text-decoration: none;
}

a.zapati {
color: black;
text-decoration: none;
}

a:hover {
text-decoration: underline;
}
telo {
background: White;
text-align: center;
margin: 0px auto;
}
h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
color: #4D2E16;
}
img {
border: 0 solid #7F2910;
}


/* menu */
#menu {
background: url(images/menu.gif) repeat-y;
border-bottom: 1px solid black;
color: #4D2E16;
font: 80% Arial, Verdana, sans-serif;
margin-bottom: 2px;
position: relative;
text-align: left;
width: 986px;

}

/* prispevky */
.prispevek_1 {
background: #F6F2CD;
border: 1px solid black;

}
.prispevek_2 {
background: #9A7C81;
border: 1px solid black;

}

.prispevek_1,
.prispevek_2 {
width: 175px;
margin-top:4px;
text-align: justify;
padding: 8px;

}

/* zahlavi */
#zahlavi {
background: url(images/zahlavi.jpg) no-repeat right;
height: 172px;
font-size: 1px;
}
#zahlavi h1 {
background: url(images/zahlavih1.jpg) no-repeat left;
height: 172px;
width: 437px;
float: left;
}

/* vlevo */
#vlevo {
background: url(images/menu.jpg) no-repeat;
float: left;
width: 195px;
position: relative;
}

#vlevo li {
padding-top: 15px;
}

#vlevo ul {
padding-left: 50px;
margin-top: 60px;
}

#vlevo_btm {
width: 192px;
}


/* obsah */
#obsah {
background: url(images/obsah.gif) repeat-x;
float: left;
width: 561px;
height: 400px;
padding-top: 0px;
padding-left: 15px;
padding-right: 15px;
text-align: justify;

}

#obsah h1 {
font-size: 12px;
}

#obsah a {
color: blue;
}

/* vpravo */
#vpravo {
float: right;
width: 199px;
position: relative;

}

#vpravo a {
text-decoration: underline;
}

/* zapati */
#zapati {
background: #FF9B1A url(images/zapati.gif) no-repeat top;
font-size: 88%;
margin-left: 3px;
padding: 3px 0 4px 0;
position: relative;
height: 50px;
width: 980px;
clear: both;
}

#zapati p {
color: black;
padding: 0 10px;
clear: both;
}
#zapati a {
color: black;
clear: both;
}

#zapati_vlevo {
background: #FFCC99;
border: 1px solid black;
border-right: 0px;
float: left;
padding: 10px 0;
width: 489px;
height: 30px;
clear: both;
}
#zapati_vpravo {
text-align: vpravo;
background: #FFCC99;
border: 1px solid black;
border-left: 0px;
float: left;
padding: 10px 0;
width: 489px;
height: 30px;

}

/* cleaner */
.cleaner {
clear: both;
font-size: 1px;
height: 1px;

}
maarek
Profil *
a zde upravný index


<telo>
<div id="menu">
<div id="zahlavi">
<?php
include "soubory/zahlavi.php"
?>
</div>
<div id="vlevo">
<?php
include "menu.php"
?>

<div id="vlevo_btm"></div>
</div>

<div id="obsah">

<?php

if (is_home()) { query_posts("page_id=3"); }

if (have_posts()) {
the_post();

echo "<h1>";
the_title();
echo "</h1>";

the_content();
}

?>


</div>
<div id="vpravo">
<?php
include "prispevky.php"
?>
</div>
<div class="cleaner"></div>
<div id="zapati">
<?php
include "zapati.php"
?>
<div class="cleaner"></div>
</div>
</div>

</telo>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: