Autor Zpráva
pepiino
Profil
Ahoj, narazil jsem na problém se zobrazením tlačítek typu image na některých prohlížečích a PC. Web jsem testoval na čtyřech PC. Na jednom PC je IE6.0 a Mozila Firefox 2.0 a ani v jednom případě se obrázek tlačítka nezobrazí, na druhém PC IE7, kde to taky nejde a stejná MF, kde je to ok, na třetím stejná MF ok a IE7 ok. Obrazek seda60.png je ve slozce u css souboru ok. Vypadá to na nastavení prohlížeče či doinstalaci nějaké komponenty, ale nevím, kde hledat. Kód css i funkci php pro html pro jistotu přikládám. Díky za radu.

//z php skriptu:

function vypis_tlacitka()
{
global $skin;
echo "<input type='image' name='submit[vyhledat]' class='tlacitko1 skin$skin' title='Vyhledání' value='Vyhledat'>";
}

//z css souboru:

.skin1
{
background-image:url(seda60.png);
font-family:Book Antiqua CE, serif;
border-width:5px;
border-style:groove;
border-color:grey;
}

.tlacitko1
{
font-size:16px;
font-weight:bold;
text-align:center;
padding:5px;
margin:10px;
}
Bubák
Profil
PHP neumím a ve tvém případě je naprosto zbytečné dávat sem PHP. Dej sem HTML, nebo ještě lépe odkaz na stránku.
pepiino
Profil
Kód html, který zobrazuje tlačítko, je právě ten ve funkci v uvozovkách za příkazem echo:

<input type='image' name='submit[vyhledat]' class='tlacitko1 skin$skin' title='Vyhledání' value='Vyhledat'>

Ale, jak jsem uvedl, kód je plně funkční, tlačítko se nezobrazuje jen na některých PC a prohlížečích, problém nebude v kódu, ale na straně prohlížeče (nastavení či komponenta).
Chamurappi
Profil
Reaguji na pepiina:
Kde máš atribut src? Máš obrázkové tlačítko bez obrázku?

kód je plně funkční, tlačítko se nezobrazuje jen na některých PC a prohlížečích
To se vzájemně vylučuje. Dodej prosím odkaz na živou ukázku.
pepiino
Profil
Src jsem nepoužil, soubor s obrázkem určuji přes třídu skin1. Adresa webu je www.roklina.cz
Chamurappi
Profil
Reaguji na pepiina:
Src jsem nepoužil, soubor s obrázkem určuji přes třídu skin1.
To je špatně. Proč používáš v HTML obrázkové tlačítko, když mu nechceš v HTML definovat obrázek?
Odkázaná stránka se mi zobrazuje špatně ve všem, co tu mám, protože chybí atribut src.
pepiino
Profil
Chamurappi: Do budoucna počítám s různými skiny tlačítek a mám to udělané přes třídy skin1 až skinx. Na PC u kterého teď sedím a na tom, kde jsem kód psal, se mi to zobrazuje všude ok. Podle ohlasů od známých se to někomu zobrazuje dobře a někomu ne. Proto jsem si myslel, že problém je v nějakém zaškrtávadle v nastavení prohlížeče. Src je u type image povinný? Pokud ano, jaktože to u mě na pc běhá bez problémů?
Bubák
Profil
Src je u type image povinný?
Není, ale jeho neuvedení má jisté negativní důsledky, hádej jaké, máš tři pokusy ;-)

jaktože to u mě na pc běhá bez problémů?
Díváme se na totéž? Nemáš třebas v keši prohlížeče starou verzi?
pepiino
Profil
Bubák: Zkoušel jsem mazat Temporary Internet files a aktualizovat přes CTRL+F5. Navíc to mám takhle od začátku a nikdy nebyl problém, kdyby mě na to neupozornili ostatní ani bych o tom nevěděl :o). Přijde mi ale zvláštní, že se tentýž kód na stejných prohlížečích stejné verze dokáže chovat různě. Pokud je opravdu problém v src a ne v nastavení prohlížeče, musel bych to opravovat na x místech v x skriptech, což je otrava, navíc jsem si vždycky myslel, že právě tomuhle má zabránit používání tříd css :o)
pepiino
Profil
Přidal jsem src a nic se nezměnilo. Zkoušel jsem ho dát i přímo do tagu input, ale tam mi obrázek přepíše nápis na tlačítku :o(

.skin1
{
background-image:url(seda60.png);
src:url(seda60.png);
font-family:Book
Antiqua CE, serif;
border-width:5px;
border-style:groove;
border-color:grey;
}
pepiino
Profil
Tak přidání src do třídy nefunguje a přímo v tagu input mi obrázek tlačítka překryje text.

.skin1
{
background-image:url(seda60.png);
src:url(seda60.png);
font-family:Book
Antiqua CE, serif;
border-width:5px;
border-style:groove;
border-color:grey;
}
keeehi
Profil
No nevím, proč tam src má být, ale když už tam má být, tak ne rozhodně takto v css.
panther
Profil
pepiino
Přidal jsem src a nic se nezměnilo
a ty znáš nějakou CSS vlastnost „src“? Já tedy ne. Tudíž mě ani nepřekvapuje, že to nefunguje - pravděpodobně to je rozbité.
pepiino
Profil
panther: S vlastností css jsem se setkal mimo jiné například tady:

http://pc-politika.com/grafika-pouzivat-stahovatelne-fonty--a-rn15.htm

Ale jak jsem napsal, zkoušel jsem to i přímo do input takto:

echo "<input type='image' src='seda60.png' name='submit[vyhledat]' class='tlacitko1 skin$skin' title='Vyhledání' value='Vyhledat'>";

A obrázek mám přes nápis "Vyhledat", takže nápis není vidět.
Joan
Profil
Mno, moje čerstvá zkušenost s ne-zobrazováním obrázku jako podkladu tlačítka se týká umístění css souboru: pokud mám přiřazený styl ve SLOŽCE styly, samozřejmě se správnou cestou, tak tlačítko se mi nezobrazí ani v FF ani v IE. Aby se zobrazilo, musím dát styl samostatně vedle index.html...
netboy
Profil *
tento problem je koli tomu, ze ten obrazok nema spravnu cestu. ked mas /css/style.css a /index.php... musis mat celkovu adresu ku obrazkom

echo "<input type='image' src='http://server/seda60.png' name='submit[vyhledat]' class='tlacitko1 skin$skin' title='Vyhledání' value='Vyhledat'>";

a lebo v css asi dako takto:

skin1
{
background-image:url('../seda60.png');
font-family:Book
Antiqua CE, serif;
border-width:5px;
border-style:groove;
border-color:grey;
}
pepiino
Profil
netboy: Kdyby byl problém v cestě, tak by se to přece nezobrazilo nikdy. Jenže obrázky jsou ok na Firefoxu 3.0, na 2.0 pak ne a u IE na některých PC ok, na jiných ne. Vypadá to spíš na nějaké knihovny prohlížečů či co. Zkoušel jsem to i s celou cestou ve skin1 a výsledek byl stejný. Když už jsme u cesty - když použiji v css souboru relativní cestu - jen název nebo tečky, bere se cesta vůči css souboru? Png obrázek mám ve stejné složce jako css soubor, takže by měl stačit jen název, případně ./název
Chamurappi
Profil
Reaguji na pepiina:
Odpověď jsi již dostal, vyplň u obrázkového <input>u smysluplně src (atribut, ne tu neexistující CSS vlastnost). To opravdu je příčina.
pepiino
Profil
Ok, díky všem za ochotu :o)
Chamurappi
Profil
Reaguji na pepiina:
Ještě připomínám, že do src můžeš dát průhledný GIF, jestli chceš, aby bylo viditelné pozadí nastavené přes CSS.
pipi
Profil *
Ahojky,
prosím o radu,zkoušela jsem už vše možné, ale stále se mi nezobrazují obrázky na webu. Zobrazují se mi pouze některé, zadávám stále stejnou cestu, vše s malými písmeny bez háčků, čárek a mezer, ale stále se mi nechcou zobrazit. Nevíte nějakou fintu co by v tom ještě mohlo být?

Děkuji
Petr ZZZ
Profil
pipi:
stále se mi nezobrazují obrázky na webu
Proč nefungují obrázky
Bubák
Profil
pipi:
Máš to rozbité.
Pokud sis přečetla vše v výše uvedeného odkazu "Proč nefungují obrázky" a obrázky se ti pořád nezobrazují, dej odkaz na problematickou stránku (živá ukázka).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: