Autor Zpráva
Joan
Profil
Hezký den,
různými pokusy a omyly jsem se dobrala zjištění, že pokud chci, aby se mi zobrazovalo OBRÁZKOVÉ vertikální menu (podle tohoto návodu http://www.cssplay.co.uk/menus/menu5teen.html) tak externí styl MUSÍ být umístěn v té samé složce jako index.html. Pokud ho umístím do složky styly, tak se obrázek menu NEZOBRAZÍ. Všechno ostatní v externím stylu, umístěném ve složce styly fungovalo a funguje KROMĚ obrázku do menu... Stejně tak správně funguje interní styl ale o to nestojím :-(

Deklaraci nastavení obrázkového pozadí mám mimo jiné: ...background: url(extra/buttons.png) a tady kupodivu nevadí, že obrázek je umístěný ve složce extra a ne přímo vedle index.html...
Když jsem konečně objevila, co nezobrazování obrázku do menu způsobuje, tak se prohlížeče (IE6, IE7, FF2, FF3) jaksi "kously" a přestože jsem vymazala historii a mačkala F5 jako o život - a potom jsem vymazala dokonce i samotný obrázek u deklarace - stále se na stránce zobrazoval, nechápu to!

P.S.: Stránky mám zatím jen a pouze ve složce na notebooku.
Dokáže mi to prosím někdo rozumně vysvětlit? Vřelé díky!
Miloš
Profil
externí styl MUSÍ být umístěn v té samé složce jako index.html. Pokud ho umístím do složky styly, tak se obrázek menu NEZOBRAZÍ.
Nevěřím – respektive jak zapisuješ cesty, když je CSS v jiné složce? Cesty se musejí vztahovat k umístění CSS souboru; ne k umístění HTML.
To znamená, že máš-li, dejme tomu, obrázky ve složce extra a styly ve složce styly, cesta musí vypadat následovně:
.prvek {background: url('../extra/buttons.png');}

Založ si na nějakém freehostingu testovací doménu a hoď to na web – není nad živou ukázku.
Joan
Profil
Asi se opravdu budeš divit, ale takto mi to opravdu funguje! Zapisuji cestu k souboru přesně jako Ty, jednotlivé obrázky mám ve slozce obrazky, a cestu zapisuji ve formátu url(slozka/obrazek.jpg) a dělá mi to tyto psí kusy POUZE při použití obrázku do menu, nikdy jindy! Dlouho mi bylo divné, jaktože se mi obrázek nezobrazuje...
Štve mě, že nevím co s tím :-(
Miloš
Profil
Nemáme věšteckou kouli. Takže ještě jednou:
Založ si na nějakém freehostingu testovací doménu a hoď to na web – není nad živou ukázku.
Joan
Profil
Založ si na nějakém freehostingu testovací doménu a hoď to na web – není nad živou ukázku.
To jsem měla v plánu až v budoucnu, takže napřed musím někde nastudovat, jak se to vlastně dělá. Prozatím mi není totiž jasné, jak a kam třeba nahraju EXTERNÍ styl, protože s interním se popisovaná chyba neprojeví...
Miloš
Profil
Externí styl nahraješ jako jakýkoli jiný soubor – prostě vezmeš věechny složky projektu a přes FTP uploadneš (například pomocí Total Commandera).
Freehostingů můžeš mít kolik chceš. Píše se o nich například na http://www.hostingy.cz/hosting-zdarma.html?prt=google-freeh

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: