Autor Zpráva
assramm
Profil
Dobrý den,

chtěl bych vás poprosit o pomoc, mám hotový web (jednoduchý) který prostě nejsem schopen doladit tak, aby se zobrazoval kotrektně např. v Chrome, IE8, FF verze 1.x.
Nepodařilo se mi najít cokoliv by toto způsobovalo.
Zde css..
zde web
zde browsershot

Převážně se rozhodí (ustřelí vpravo vedle stránky) spodní (druhé menu-na žlutém podkladě) a podle toho i hlavní text.
V kodu je to div
div id="box_menu_2" ..


Netušíte, prosím, kde bych mohl udělat chybu?
Popřípadě rád uvítam jakoukoliv vaší kritiku!

Díky
Plaváček
Profil
assramm

Nevím přesně, kde máš problém, ale v IE 8 se web jeví v pohodě (virus jménem Chrome nemám), Firefox verze 1 je digitální mrtvola, proč to v něčem takovém testuješ?
assramm
Profil
Plaváček
Zdravim,
no snažil jsem se to poskládat tak, abych měl web který se bude korektně zobrazovat. Je to web převážně pro ženy a mám strach co jsou všechno možné si nainstalovat - i třeba virus chrome:o))
A ten IE byla tušim že verze 7..
Navíc například na seznamu mi to náhled stránky také hodí rozhozené..tak nevim:o(
sifik
Profil
Nenašel jsem žádný zásadní problém, akorát jsem si všimnul, že většinou všechno děláš přes <div> a ten pak styluješ pomocí floatu (float: left;) což je samozřejmě správně, ale některé prohlížeče to nepochopí. Proto bych doporučoval, udělat si kostru třeba přes tabulky, ty prohlížeče skvěle zvládají a ty pak následovně stylovat.

Měl bys vědět, že o tabulkách se říká, že je nemají rádi vyhledávači a že mají sloužit pouze pro tabulková data, jako jsou například statistiky, proto by se měli používat s mírou, nebo vůbec.

Plaváček
Docela bych rád věděl proč Chrome nazýváš virem? Poměrně dlouho jsem ho využíval a byl jsem sním spokojení, především díky rychlosti a ztrátě nepotřebných funkcí, které jsem vůbec nevyužíval!
Plaváček
Profil
sifik

Proto bych doporučoval, udělat si kostru třeba přes tabulky, ty prohlížeče skvěle zvládají a ty pak následovně stylovat.

Nevracej, prosím, tazatele do minulého století, děkuji.

Docela bych rád věděl proč Chrome nazýváš virem?

Protože při jeho instalaci se ti nabourá do computeru prográmek, o kterém nevíš a pokud ho nechceš, musíš si ho ručně vypnout. Tuším se něčemu podobnému (čili instalaci čehokoliv, co si jako uživatel nepřeji a ani o tom nevím) říká spyware. Jedná se o prográmek GoogleCrashHandler.exe, který dle vyjádření Google sbírá údaje o tvém pohybu na webu a odesílá získané informace (prý anonymně) do společnosti Google. Možná se jedná o neškodnou havěť, ale na stará kolena jsem už mírně paranoidní a nepouštím si do svého počítače nic, o čem nevím, co vlastně dělá a proč. Stačí jako vysvětlení?

assramm

Nemám moc času dloubat se v celém tvém stylovém předpisu, ale na vině nekorektního zobrazení mohou být možná tyto tři věci:

1. box model - http://ie-brouci.dero.name/box-model.html
2. double margin bug - http://ie-brouci.dero.name/double-margin.html
3. zbytečné používání absolutního pozicování

P.S. zbytečně moc používáš CSS hacky, vyzkoušej raději podmíněné komentáře - http://interval.cz/clanky/podminene-komentare-v-internet-exploreru/
sifik
Profil
Plaváček

"Jedná se o prográmek GoogleCrashHandler.exe"

Nevím, chrome mám pořád v počítači a nikde jsem nenašel soubor GoogleCrashHandler.exe, nevím jak jsi k tomuto souboru přišel, možná to bylo nainstalováno spolu s nějakou starší verzí google chrome?? Já používám aktuální verzi 3 a opravdu to nikde nemám!!

"Nevracej, prosím, tazatele do minulého století, děkuji. "

Sice se to už moc nepoužívá, a někomu to může připadat zastaralé, ale je to jedna z možností jak designovým chybám předejít.
Martin
Profil
sifik
Šetři vykřičníky. Více o GoogleCrashHandler.exe najdete třeba přímo na stránkách Google Chrome Help.

Sice se to už moc nepoužívá, a někomu to může připadat zastaralé, ale je to jedna z možností jak designovým chybám předejít.
Samotné použití tabulkového layoutu už je samo o sobě chyba. Více prozradí třeba google. Předpokládám, že assramm má naštěstí v téhle otázce jasno.

assramm
Moc Ti neporadím, ale zkus si třeba najít nějaký povedený web a něco z něj okoukat.
joe
Profil
Plaváček
Jedná se o prográmek GoogleCrashHandler.exe
Nebál bych se toho, zvlášť od Googlu. Jak už název programu napovídá, CrashHandler, tedy podle mě to odesílá informace pokud Chrome spadne, tak aby ho mohli vylepšit. Navíc se to dá velmi jednoduše vypnout.

EDIT: a to se mi zdá jako lepší způsob, než například vést stránky s ohlašováním bugů apod. Na druhou stranu chápu, že se ti to nelíbí, když nevíš, jaké informace skutečně posílají.

assramm
Divu s box_menu_2 zkus nastavit clear: left;
Pak nevím proč u menu s id menu máš malou šířku. Nastavit tam můžeš 738px; s tím, aby to bylo dobře i v IE6 musíš dopsat ještě display: inline; abys neměl zdvojený margin - i když si myslím, že už předchozí krok udělá to, co chceš.
To samé u divu box_main_text, opět nastavit clear: left;

To by snad mohlo stačit. A víš ty k čemu se vůbec používá floatování? Že ho tam máš použité úplně nesmyslně.

V Chrome se ti nepodrthávají odkazy v tom žlutém obdélníku při hoveru, nevím z jakého důvodu máš právě pro hover nastaveno opět plavání (floatování). Snad ne kvůli tomu, že ti jako první napsal Plaváček, ti musí všechny elementy plavat ;-)
sifik
Profil
Martin

"Šetři vykřičníky. Více o GoogleCrashHandler.exe najdete třeba přímo na stránkách Google Chrome Help."
Ano, ale je tam taky napsáno, že tento prográmek (GoogleCrashHandler.exe) se instaluje pouze pokud svolíte: "pokud jste si zvolili pro odeslání anonymního statistiky využití a zprávy o havárii na Google". Pokud sledujete instalaci a né že jenom "tupě" klikáte na tlačítko "Další", tak jak má většina lidí ve zvyku, možná byste ten "vir" v počítači neměli :-)

"Samotné použití tabulkového layoutu už je samo o sobě chyba."
Jak jsem už psal. Sám tabulky nepoužívám., ale když chci zjistit, kde mám chybu, tak je použiji a pak zase odstraním. Opravdu prohlížeče si rozumí s tabulkami a vyhledávače zase s divi.

joe

"Nebál bych se toho, zvlášť od Googlu. Jak už název programu napovídá, CrashHandler, tedy podle mě to odesílá informace pokud Chrome spadne, tak aby ho mohli vylepšit. Navíc se to dá velmi jednoduše vypnout. "
Souhlasím s tebou.
assramm
Profil
joe
Díky za rady, opravim to.
S tim floatovánim sem doufal že vim ,ale asi nic moc:o(..tak to ještě nastduju (apropo nemáš pro mě příklad kde bys jej v mém případě nepoužil?).
Každopádně děkuju;o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: