Autor Zpráva
Artex
Profil *
Nazdar všem. Při tvorbě webových stránek jsem si je jen tak náhodou otevřel v IE a Chrome. V chrome všechno funguje jak má ale IE tam dělá pěknou paseku, a to hned 2 věci. Ta první je že kolem obrázku hlavičky je ještě tmavší obdélník, což v Chromu není (možná to způsobuje to že se přes sebe překrývají 2 obrázky - obrázek hlavičky a obrázek stínu kolem stránky). Ta druhá věc je, že Hover položky v menu se zobrazuje jen kolem písmen, ale v Chromu ze zbarví celá ta položka.
Tady je ukázka:


A tady je kód:
#menu ul li a:hover{
  font-weight: bold;
  text-decoration: none;
  background: #99e74d;
}

#menu ul li:hover {
  background: #99e74d7;
}
Artex
Profil *
ještě jsem zapomněl: ve FF to funguje z poloviny - zobrazení hlavičky dobré, zobrazení hoveru v menu - špatné
panther
Profil
Artex
Ta první je že kolem obrázku hlavičky je ještě tmavší obdélník
tmavší obrázek - předpokládám png, odeber gAMU. Jinde byl doporučen TweakPNG.

že Hover položky v menu se zobrazuje jen kolem písmen
dej odkazu „display: block;“
Chamurappi
Profil
Reaguji na Artexe:
Vždy dávej odkaz na živou ukázku problémů. Pokud jsou zjevné (jako v tomto případě), není obrázek tolik zapotřebí, uvidíme je sami.
Bubák
Profil
Nepíšeš, které verze IE se problém týká. Ale v podstatě je to jedno, když menu uděláš pořádně, bude hezky fungovat v IE6 i v moderních prohlížečích.
Ta druhá věc je, že Hover položky v menu se zobrazuje jen kolem písmen, ale v Chromu ze zbarví celá ta položka.
A schválně, kde se v Chrome zobrazuje "pacička", že jde o odkaz?

Vyhoď tohle, a jen tak mimo, co je to za barvu, nemá o "kolečko" navíc?
#menu ul li:hover {
  background: #99e74d7;
}

Odkaz udělej trochu jinak:
#menu ul li a {
  font-weight: bold;
  text-decoration: none;
  display: block;
  height: 100%;
  background: #aff77b;
}
#menu ul li a:hover {
  background: #99e74d;
}
Artex
Profil *
Bubák
,,co je to za barvu, nemá o kolečko navíc?"
Ano, přepsal jsem se.
Chamurappi
,,Vždy dávej odkaz na živou ukázku problémů. Pokud jsou zjevné (jako v tomto případě), není obrázek tolik zapotřebí, uvidíme je sami."

Stránky jsem měl v počítači, a v tu chvíli bylo pro mě rychlejší vytvořit obrázek a nahrát ho, jinak děkuji za radu pro příště

All
Děkuju moc za to že jste mi poradili.
Anonymní
Profil *
Tak s tím mám zase problém, a zase v IE: Mezi hlavičkou a zbylým obsahem je mezera která tam v žádném případě nemá být, protože výška hlavičky je pevně daná(120px). Předem děkuji za všechny rady. Jo, a málem bych zapomněl na odkaz.
Artex
Profil
Jsem to ale sklerotik: zapomněl jsem se podepsat a napsat verzi - ta je IE7. Omlouvám se
Chamurappi
Profil
Reaguji na Artexe:
All
Česky se říká „Všem“, kdybys to náhodou nevěděl.

Proč používáš relativní pozicování? To je nějaká novodobá pandemie? Zbav se všech „position: relative“, u kterých definuješ left a top, a vyřeš to jinak.
Artex
Profil
Chamurappi
„Česky se říká „Všem“, kdybys to náhodou nevěděl.“
Já vím. Ty moje příspěvky vypadají jak kdyby je psalo desetileté dítě, co se právě naučilo nové anglické slovíčko.

Ještě dotaz: Co mi nechá ty texty v hlavičce tam kde jsou, aniž bych musel použít relativní pozicování?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Artexe:
Co mi nechá ty texty v hlavičce tam kde jsou, aniž bych musel použít relativní pozicování?
Stačí si pohrát s marginy/paddingy (u věcí, které mají být nad sebou) a floatem (u věcí, které mají být vedle sebe). Není to zase tak těžké. Když vyházíš ze stylů pro hlavičku všechny ty „position: relative“ a zapomeneš, že relativní pozicování existuje, brzy najdeš optimální postup, který se bude zobrazovat napříč prohlížeči cca stejně.
Artex
Profil
Chamurappi
Díky za cennou radu.
Artex
Profil
Relativní pozicování vyhozeno z hlavičky jak z té na webu, tak z mojí, vše nahrazeno marginem, a floatem. Ještě jednou díky Chamurappimu a ostatním účastníkům za rady. Teď by se to už mělo všem zobrazit dobře. Ještě jednou díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: