Autor Zpráva
BookBurner
Profil *
Zdravím, odlaďuji web pro google chrome, rozložení vypadá správně ale ať se snažím sebevíce chrome není schopen přepočítat výšku ilframů směrem dolů... Takže se jen do nekonečna zvětšují. Firefox i IE to přechroupali bez nejmenšího problému.

web zde:
http://bratrstvo.org/Brotherhood.php
tiso
Profil
BookBurner: v Opere ti to tiež nefunguje...
Máš nejaký špeciálny dôvod prečo používaš iframy a PHP spolu?
BookBurner
Profil *
mno, technicky vzato bych se PhP zbavit mohl, myslím že to můj problém s chrome nevyřeší (ale zkusím to)

add opera, o tomhle problému vím, ale opera je v pořadí až po google chrome
tiso
Profil
BookBurner: myslel som skôr nechať PHP a zbaviť sa iframov viď skládání stránek z kousků.
BookBurner
Profil *
mno to php tam bylo pozůstatkem původního webu který byl vlastně seskládanej pomocí "include" abych nemusel mít na každý stránce všechno. Tím ale moje znalosti php končí.

add nahrazení ilframů phpčkem, vím že to jde udělat, ale druhá otázka je kde najít nějakej návod jak na to.

Jak tam vložit jednoduchý php menu, který by ovládalo třebas jeden ilframe, to bych i pochopil, vlastně to tak funguje i v současný podobě, akorát z ilframe do ilframe. Ale jak udělat php menu který by dokázalo měnit samo sebe (respektive vícestupňový menu) bez toho aby samo bylo v ilframe, to si představit nedovedu.


PS: jsem vzděláním výpočetkář strojař, takže php není můj šálek kafe :)
BookBurner
Profil *
PPS: http://bratrstvo.org/Brotherhood.htm
BookBurner
Profil *
http://bratrstvo.org/Brotherhood.htm
BookBurner
Profil *
vlastně mě napadá... může někdo poradit s tímto?

ukázková situace, na stránce je tabulka s neviditelným ohraničením o dvou oknech

<table>
<tr>
<td><? include 'menu.php'; ?></td> oblast pro menu
<td>???</td> oblast pro požadované informace
</tr>
<tr>
</table>

představte si jednoduchý menu typu "hlavní stránka" "projekty" "akce" například. po rozkliknutí projektů by se v oblasti menu mělo rozkliknout menu projektů... popřípadě po rozkliknutí odkazu určitýho projektu by se mělo info o projektu zobrazit v části druhé. Po nakliknutí hlavní stránky se provede jednoduchej reload na index.php například


4 tiso, tímhle stylem byl vlastně seskládanej původní web, abych nemusel pokaždý vkládat kód pro banner, čítač přístupů etc etc. Ale nejde to nějak inteligentně (alespoň s tím co umím) využít pro vytvoření vícestupňovýho menu s polem pro zobrazování požadovanejch údajů. (bez ilframe samozřejmě :-D s tím to zvládnu s přehledem)
tiso
Profil
BookBurner: presne to so mal na mysli. Pomocou PHP to nie je problém spraviť, tvoje prerobenie z include na iframe bol krok späť. Len to chce od teba trochu študovania ako to dať dokopy. Prečítaj si články o PHP na stránke http://polopate.jakpsatweb.cz/ mohlo by ti to stačiť.
BookBurner
Profil *
Dobroš, díky za info, pokusím se s tím nějak poprat a udělat do do tabulkový struktury bez iframe. (Ale pak budu pravděpodobně zas zpátky z dotazem "Proč to nefunguje???") :D
tiso
Profil
BookBurner: tabuľky tiež nie sú dobrý nápad, ale o tom po tom...
BookBurner
Profil *
http://bratrstvo.org/Brotherhood2.php?id=main&content=faq

tak, udělal sem takovej skládanej základ, odkazy zatím nefunkční ale běží to na rozdíl od iframe ve všech prohlížečích...

Ale je tu jeden drobnej dotaz ohledně tvorby odkazů.

všechno je to postavený na dvou proměnejch, "id" pro menu a "content" pro zobrazovanej obsah. Mno a zasekl jsem se u toho jak vlastně dát dohromady odkaz. použití normálního html odkazu je teď neproveditelný (respektive je proveditelný ale velmi kostrbatý). Nějaký info kde se podívat po skriptech nebo tak něco?
BookBurner
Profil *
PS: vlastně potřebuju z každýho odkazu znovu reloadnout stránku, jednu z hodnot zanechat stávající a druhou změnit.
tiso
Profil
BookBurner: v prvom rade nepotrebuješ parameter pre menu, menu vyberaj podľa toho, na akej stránke si.
V druhom rade miesto include obsahu do indexu môžeš includovať layout do stránky s obsahom.
BookBurner
Profil *
sice je už hotovo ( http://bratrstvo.org ) a dokonce i odladěno pro ostatní prohlížeče

ale bylo to v tom že sem to chtěl všechno na jedný stránce, aby ten web byl pokud možno co nejkompaktnější :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: