Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rob Profil |
#1 · Zasláno: 1. 10. 2005, 18:07:27
V současné době hledám pro jednoho známého taky nějaký hosting. A není to vyloženě jednoduchá věc. Zatím mám všechno co jsem dělal na wz, takže se těmito problémy zabývám poprvé. Nepřílišná jednoduchost hledání mě dovedla k jedné myšlence…
Po mnohém hledání jsem došel k závěru, že stejně nejlepším hostingem na světě bude pravděpodobně vlastní server. Je to taky jediná možnost, jak získat dobrého admina :-) Vím, že takový server bude k******* (za tento výraz se omlouvám, ale je to nejvýstižnější) drahá záležitost. A proto by mě zajímalo jak moc drahá záležitost. Je to spíše taková úvaha, jen tak ze zvědavosti – jaké jsou přibližné ceny serverů a co všechno to obnáší (Kde to sehnat, jaká je cena provozu atd.)??? Jednoduše, co taková sranda stojí? Docela by mě to zajímalo. |
||
Martin Kuželka Profil |
#2 · Zasláno: 1. 10. 2005, 18:22:27
Na řádově jednotky webů je to dost velká blbost.
Ceny hardwaru a housingu nejsou velké. Server může být klidně běžně výkonný počítač za běžnou cenu, housing začíná na nějakých 700 - 800Kč/měsíc (je to opravdu základ - server na poličce se sdílenou konektivitou). Problémy samozřejmě nastávají v krizových situacích - třeba jseš na dovolené a odejde ti zdroj. Co bys v takovém případě dělal? Navíc ani správa softwaru, zabezpečení serveru - to není žádná sranda... |
||
Rob Profil |
#3 · Zasláno: 1. 10. 2005, 18:59:29
Martin Kuželka
No jak píšu, je to zatím (!!!) jen takové uvažování. Jen, mohl byste něco více k housingu? To jsem trochu mimo. A jak přesně zabezpečení? To je potřeba něco extra nadstandartního? |
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 1. 10. 2005, 19:00:59
"To je potřeba něco extra nadstandartního?"
Ne, ale musite mit nekoho, kdo tomu hodne dobre rozumi. Instaloval jste treba nekdy Apache? Leo |
||
Rob Profil |
#5 · Zasláno: 1. 10. 2005, 20:46:03
Leo
No Apache mám na svém počítači. Nainstaloval jsem ho, funguje, na práci s PHP to stačí, ale na nějaký server - ruku do ohně bych za to nedal. |
||
pavlik Profil |
#6 · Zasláno: 2. 10. 2005, 18:46:07
Zdravim , rad Vam pomuzu odpovedet na Vase dotazy ale nechci tu delat reklamu, tak pokud chcete vedet neco konkretniho napiste mi na pavel@server-housing.cz.
|
||
Martin Kuželka Profil |
#7 · Zasláno: 2. 10. 2005, 18:54:18
pavlik: pokud to bude k tématu, tak odpověz klidně sem.
|
||
Rob Profil |
#8 · Zasláno: 2. 10. 2005, 19:11:30
pavlik
Děkuji, taď nemám moc času, ale během zítřka bych napsal. Tedy snad |
||
Václav Martinovský Profil |
#9 · Zasláno: 2. 10. 2005, 19:23:55
Managed server (server, ktery po hw a sw strance zajisti a spravuje! externi firma a jste jeho jedinym uzivatelem) se pohybuje v cenach od 4-5 tis. Kc / mesicne (za nejzakladnejsi konfiguraci, cena stoupa s pozadavky na zelezo). Pokud nemate dostatecne znalosti pro spravu vlastniho serveru, je cokoliv jineho velke riziko (tim myslim umisteni vlastniho stroje).
|
||
Rob Profil |
#10 · Zasláno: 3. 10. 2005, 18:10:49
Václav Martinovský
Děkuji za informace |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0