Autor Zpráva
Ala
Profil *
Ahojda, nemáte někdo zkušenosti s FLYWEBem s programem MINI tedy vlastně freehostingem? a za další nevíte jak to u nich funguje, když bych k nim chtěla převést doménu?
Timy
Ala
Mám a dobré, všechno běží jak má, podpora také dobré (teda zatím jsem jim psal jen jeden mail, víc nebylo potřeba a odpověděli asi do hodiny).
Rici
Vse je skoro bez problemu, nedavno jsem k nim stehoval celej portal vcetne online her. Pravda pri prevodu byly drobne problemy s DNS a ted prozmenu zase hapruje databaze ale celkovy dojem dobry.
Podpora velice rychla a vstricna jak telefon, email tak i ICQ.
Co se tyce databaze, ja jsem holt ponekud narocnejsi :-) a kdyz se mi dotaz i pres cache generuje dele jak 2 sekundy jsem nervozni, bohuzel jedna ma databaze uzivatelu ma neco malo pres 60MB a denni pristup okolo 600 uniku, sice nic moc ale na FlyWebu je to znat.

Pokud by jste se nekdo rozhodoval nahodou pro Savana.cz tak vrele NEDOPORUCUJI. Ted jsem tam registoval jednoho sveho zakaznika a jen zrizeni a registrace domeny od zaplaceni trvala pres tyden, Na email reaguji tak na jeden z 5 a ICQ je prevazne mrtve, telefon berou jen zridka. Co se tyce jejich radoby fora tak tam moje prispevky bleskove mazou a nikdo se jimi nezabejva. :-(
Ala
Profil *
No já jen nevím co je to ta databáze a k čemu je to dobrý :)
Rici
Databaze je takovy program (prostor), kam se daji ukladat dulezita data a potom dynamicky nacitat do stranek internetu. Vse obsluheje programovaci jazyk PHP a v nem napsane drobne kody (programy) ktere se take staraji o vypis na strankach.
Pokud chces jen na internetu zverejnit par fotografii a textu o sobe, svem mazlickovy a podobne, pravdepodobne vse bude pouze staticke HTML (stranky s priponou html) a tak te databaze ani nemusi zajimat :-)
Ala
Profil *
Děkuji :)
savana
Profil *
To rici:
dovoluji si oponovat a branit se proti narceni, ktere jste tu napsal.
Ad registrace domeny po tydnu:
Vy jste si registroval ucet u nas v den X. Vase platba prisla v den X +4. Domena byla plne funkcni v den X +5.
Pokud si pletete termin "registrace hostingu" s terminem "registrace domeny" a motato to jedno pres druhe, tak je tezke pomoci.
Co se tyce podpory pres ICQ, tak samozrejme nemame hotline 24 hodin denne, ale je tam psana urcity cas a pokud pisete ve 2 hodiny rano, tak vam asi tezko nekdo odpovi. Pote jste se zacal chovat arogantne, ale i presto to s vami bylo slusne reseno i pres vase vyhruzky, ktere nikdy nic nevyresi.

Co se tyka mazani prispevku ve foru, tak byly opravdu vymazany, protoze jste ve sve nocni aktivite psal to same nam do mailu, to same do ICQ a take to same na forum. Zavladla u vas neopravnena panika a tudiz jsme nemeli pocit, ze by prispevky typu "proc neodpovidate?" byli nejakym prinosem v nasem foru a proto jsme je vymazali.

Takze pro shrnuti:
Registrace hostingu neni jeste registrace domeny a my zahajujeme registraci domeny az tehdy, kdyz nam prijde platba od zakaznika na nas ucet. TO ze vam vas zakaznik tvrdil, ze to zaplatil v urcity den, tak verte, ze vam dal nepravou informaci "zamerne nepisi ze vam lhal". Z nasi strany nevidim jedine pochybeni a pokud mate pocit, ze vam nase sluzby nevyhovuji a mate pocit, ze s vami nebylo slusne zachazeno, zkuste stesti jinde, verim, ze tam vas potka podobny osud, protoze zbrkle a arogantni zakazniky, kteri si nejsous chopni precist par vet a pravidel, nez se registruji a hned "bubnuji" na vsechny strany, proc uz neco neni, tak o ty popravde nestojime.

S pozdravem
Hofner Pavel
SAVANA.CZ
savana
Profil *
<i>Co se tyce databaze, ja jsem holt ponekud narocnejsi :-) a kdyz se mi dotaz i pres cache generuje dele jak 2 sekundy jsem nervozni, bohuzel jedna ma databaze uzivatelu ma neco malo pres 60MB a denni pristup okolo 600 uniku, sice nic moc ale na FlyWebu je to znat. </i>

Timto bych s emoc nechlubil, ze vam dotaz z tak male DB trva 2 sekundy. Provozujeme diskuzni server HOFYLAND.CZ, kde ma databaze obsah 2.8 GB a velikost tabulky prispevky jsou 2.2 GB a dotaz ve vyhledavani je venku do 0.04 s.

Nezlobte se, ale bud mate spatny a pomaly DB server a nebo je nacase vasi aplikaci prepsat, protoze jje tzv. cpukiller.
Rici
Vazeni provozovatele webhostingu SAVANA.CZ (pane Hofner)
1) Co se tyce komunikace pres ICQ, racte se podivat do historie kdy jsem zadaval prvni dotaz ze neco nefunguje (v uvedene hodiny hotline, nikoli ve 2:00 AM). Na narceni o vyhruzkach se musim durazne ohradit Po te jsem trpelive cekal cca 1 hodinu na odpoved a teprve pak jsem zacal nekoho "BOMBARDOVAT" o odpoved. V zadnem pripade si nemylsim ze jsem byl arogantni. Ba naopak. Vas pracovnik v nedeli, kdy hosting stale nefungoval ukoncil celou diskuzi s tim ze z jeho strany je vse funkcni a nehodla se semnou vice bavit a nasi debatu ukoncil (prohlednete si historii, ja bohuzel historii nemam - nebyl jsem z vasi strany autorizovan)

2) Postup registrace webhostingu a domeny je vzdy hodne diskutabilni a kazda spolecnost samozrejme pouziva jina pravidla a metody, zde se s vami nebudu prit a myslim si ze dalsi diskuze by byla bezpredmetna. Me se to subjektivne zdalo pomale, naopak vam rychle. Vporadku s tim nic nenadelam.

2a) Funkcni domena byla az teprve v den X +7 presne v 14:56, kupodivu skoro presne na minutu po me jedine razantnejsi a duraznejsi vete odeslane vasemu pracovnikovi (na jeho dotaz "A co teda po me vlastne chcete?" jsem odpovidal "Chci aby domena nejpozdeji dnes do 15:00 byla plne funkcni a provozuschopna" ci neco podobneho, mozna i ostrejsiho.

2b) zakaznik by dle vaseho deklarovani musel byt opravdu lhar a podvodnik, protoze by si musel zfalsovat doklad o zaplaceni pladby. Sam osobne jsem pladbu videl z jeho uctu (originalni vypis z banky) odepsanou, ale nechme jiz byt. Byl to prvni muj zakaznik registovany na SAVANA.CZ a take posledni (pouze ma SUBJEKTIVNI zkusenost)

3) Ve vasem diskuznim foru nebyl prispevek typu "Halo proc nereagujete" ale zcela konkretne popsan muj problem a dotaz. Psal jsem ho tam zcela s pragmatickych duvodu. Treba s podobnou situaci (nedej boze) se setka dalsi zakaznik a pokud by nebyl smazan a bylo na nej korektne odpovezeno, urcite by se z neho poucil a vedel by co a jak. Pravda, mozna by vam to delalo spatne jmeno.

4) Co se tyce rychlosti datbaze - koukam ze velice radi veci vytrhavate s kontextu - ano v soucasne dobe se mi dokonce nektere dotazy generuji za vice jak 20s, ale jak jsem psal vyse, je to zapricineno pretizenim databazoveho sererveru a na hotline jsem byl ujisten, ze se zavada odstranuje. Bezne dosahovane casy cini z 99% mene jak 1s. To ze jsem ochoten tolerovat maximalni dobu do 2s je neco jineho nez kdyz reknu ze se mi scripty generuji POUZE za 2s. Na vas argument "Proc tedy jsem u takoveho hostingu" odpovidam dopredu, "Kvuli pristupu k lidem, vstricnosti, ochote a hlavne SPOLEHLIVOSTI. Momentalni vypadky se muzou stat kazdemu.

Myslim si ze dali diskuze na toto tema by asi mela probihat jinde neb to zacina byt opravdu silne offtopic, zde se diskutuje kvalita FlyWebu a nikoli Savany.

S pozdravem Richard Herčík
Rici
Opravdu uz posledni mimo misu.
Pane Hofner je zvlastni, ze kdyz se nekde na verejnosti objevi kritika vaseho webhostingu, tak jste schopen reagovat. Bohuzel u vasich emailu a foru se to rict neda. Tam kritika konci v kosi. Jak pohodlne.
bubles
Profil *
To: Rici, ale že na svém webu prodáváte za šílené prachy software který je jinak volně šířitelný GNU projekt, to je v pořádku....
habendorf
bubles: Podívej se na název tohoto threadu, zvaž jak se s ním tvůj příspěvek shoduje a uklidni se.
Sasa2002
Webhosting od Flyweb.cz ti mohu opravdu doporučit. Hostuji u nich doménu tvpratele.info a za rok zkušeností nemám jedinou připomínku na jejich služby či neochotu pomoci. Naopak poradí nad rámec své práce.
cajkšmíd
Rici, ozvete se, prosím, na cayksmid zavináč volny tečka cz. Díky
DJ Miky
mně se Flyweb zdá jako dobrý hosting - třeba už kvůli tomu, že hostují WARfórum a to se generuje relativně rychle (cca do 2 sek.) i když je online třeba 1000 lidí (a že WARfórum musí mít dost velkou DB...)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0