Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Grogg Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 2. 2006, 19:53:16
Co znamená neomezený traffic? Já myslel, že to znamená, že mám na stránce povolen libovolný přenos dat, ale asi jsem se mýlil.
|
||
Dero Profil |
#2 · Zasláno: 3. 2. 2006, 19:59:33
Je to tak. Jedná se o neomezený přenos dat mezi Tvou doménou (resp. serverem) a okolím. V praxi však nic takového neexistuje.
|
||
simka00 Profil |
#3 · Zasláno: 3. 2. 2006, 20:02:15
co se stane po překročení limitu?
|
||
Grogg Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 2. 2006, 20:06:10
http://www.cesky-hosting.cz mi napsal:
"z vysledku sledovani zateze vyvolavane Vasi domenou, bohuzel vyplyva, ze svym charakterem neodpovida moznostem sdileneho hostingu" ... pak ale nechapu proč se chlubí tím, že poskytují neomezený přenos dat. Bez předchozího upozornění mi píšou, že jsou nuceni mi podat vypoved. |
||
Grogg Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 2. 2006, 20:28:46
A neznáte někdo nějaký hosting, kde tvrdí, že mají neomezený traffic a při velké zátěži mi nedají výpověď?
|
||
djlj Hosting subreg.cz Profil |
#6 · Zasláno: 3. 2. 2006, 20:47:25
Grogg
znám, na G-hosting.cz to není žádný problém. Kdysi jsem tam měl web s denním trafficem okolo 10-20 GB. |
||
Václav Martinovský Profil |
#7 · Zasláno: 4. 2. 2006, 11:04:20 · Upravil/a: Václav Martinovský
A neznáte někdo nějaký hosting, kde tvrdí, že mají neomezený traffic a při velké zátěži mi nedají výpověď?
No prvne specifikujte, co je velka zatez a kolik si predstavujete, ze hodlate platit. 1TB/mesic vam za stovku nikdo nezahostuje :). Neomezeny traffic je u webhosteru pro to, aby jste nemusel hlidat, jestli vam web prenese 1, 5, 10 nebo 20 GB a nebyl jste donucen doplacet. Ono s rostoucim trafficem vetsinou roste i zatez procesoru, coz byva vetsi problem, nez nejaky gigabajt navic. |
||
Grogg Profil * |
#8 · Zasláno: 4. 2. 2006, 11:22:37
Já bych si představoval, že denní traffic může být okolo 30GB.
|
||
Šlaha Profil |
#9 · Zasláno: 4. 2. 2006, 12:44:37
A používáš třeba Gzip? To by mohlo trafic snížit
|
||
Matěj Kloubek Hosting cesky-hosting.cz Profil |
#10 · Zasláno: 4. 2. 2006, 13:33:43 · Upravil/a: Matěj Kloubek
Grogg
Zdravím, 30 GB je sice hodně, ale nebyl by to problém, pokud by takový provoz neomezoval další uživatele na serveru. Je to jasně a srozumitelně uvedeno v obchodních podmínkách. V praxi je to tedy tak, že přenos není omezen. Velký provoz neřešíme do chvíle, dokud není zřejmé, že to omezuje jiné klienty. Při tak velkém přenosu dat (900 GB měsíčně), o kterém píšete, je zcela patrné, že využíváte prostředky serveru víc než ostatní. To by ale také nebyl problém, pokud tyto prostředky nevyužíváte v takové míře, že vyřizování požadavků ostatních uživatelů tím omezujete. Bez předchozího upozornění mi píšou, že jsou nuceni mi podat vypoved. Pokud vím, tak výpověď služby podáváme v případě vážného porušení obchodních podmínek. V případě velkého přenosu dat, nabízíme jiné možnosti - přesun na speciální server s menším počtem klientů (ovšem za jinou cenu) nebo dedikovaný server. Není-li to pro Vás přijatelné, umožníme Vám převod k jinému poskytovateli hostingu a spolupráci následně ukončíme. Pokud jste takovou nabídku nedostal, napište e-mail na podporu a odvolejte se na mě (p. Matěj Kloubek). |
||
Grogg Profil * |
#11 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:58:09
Matěj Kloubek:
Velký provoz neřešíme do chvíle, dokud není zřejmé, že to omezuje jiné klienty Proč jsem tedy nedostal upozornění, že omezuji ostatní klienty? Místo upozornění mi došla 14-denní výpovědní lhůta. Denní traffic nebyl 30GB - za leden byl 87GB, za 3 únorové dny byl 25GB... 30GB jsem napsal proto, že má přenos dat vzrůstající tendenci a tohoto čísla by mohl v budoucnu dosáhnout ... Pouze jsem se ostatních zeptal na hosting, který by tento přenos umožnil. Traffic jsem hned po Vašem e-mailu snížil, bude tedy možné moje stránky u Vás zanechat? |
||
Jan Horak Profil * |
#12 · Zasláno: 4. 2. 2006, 15:39:35
2Grogg:
hosting s trafficem do cca 50GB/den bychom Vam mohli u nas na http://g-hosting.cz ohostovat. V pripade dalsi vzrustajici tendence, bychom urcite nasli nejake reseni, vzhledem k urcitym volnym kapacitam. |
||
Václav Martinovský Profil |
#13 · Zasláno: 5. 2. 2006, 09:44:37
Jak pise pan Kloubek vyse, opravdu neni problem pro slusneho webhostera zahostovat web se 100 ci 200GB denne (taky hostujeme podobne narocne projekty), ale za stovku mesicne to opravdu nebude, protoze na takovem serveru pak muze byt jen velmi omezene mnozstvi domen a naklady na hw, spravu a linku se nejak zaplatit museji. Takova je proste realita. Pokud vam nejaky webhoster kyvne na hostovani podobne narocneho projektu za bezne ceny, pravdepodobne pujde o zacinajiciho hostera s par domenami, ktery bere kazdeho zakaznika a jakmile jich bude mit dostatek (a nebude mu stihat hw), zbavi se vas jako prvniho, protoze to neni financne dlouhodobe rentabilni.
|
||
Matěj Kloubek Hosting cesky-hosting.cz Profil |
#14 · Zasláno: 6. 2. 2006, 10:41:59
Traffic jsem hned po Vašem e-mailu snížil, bude tedy možné moje stránky u Vás zanechat?
Jistě jsme přístupni jakémukoli řešení, které bude účinné. Nezbavujeme se klientů jen tak. Pokud je problém opravdu s přenosem dat, jistě se to dá řešit snížením přenosu. Napište nám na podporu. Nemusí se jednat nutně jen o velikost přenesených dat. Zátěž můžete způsobovat i jinak. Tato rozhodnutí jsou hlavně na administrátorovi. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0