Autor Zpráva
Panther
Profil *
Mam takovy problem, vzdy kdyz updatnu web, tak mi misto š, č, ť, ď atd. naskakaji ctverecky, jde to pak opravit pres webove rozhrani, ale je to prace navic, nevite cim by to mohlo byt a jak tomu zabranit, diky
PioNieR
Profil *
kodovani ...
casto se mi to stava kdyz upravuji fajly, i kdyz mam kodovani spravne proste se to pri uploade pos..e
proto radeji pouzivam &CODE; pro stredo europske znaky.
quinux
PioNieR

Při uploadu asi těžko, problém je už u Vás na compu. ;o)

Panther

Zkontrolujte si jestli se kódování dokumentu shoduje s charsetem. Nejčastěji se to stává, když upravujete stránky v notepadu, protože ten těch k´dování moc neumí (ale teď si nejsem jist, které přesně to je, tuším, že iso-8859-2). ;o)
Jan Bříza
Profil *
Rovněž může být problém u hostéra. Pokud je to na Vašem PC v pořádku a až po přesunutí se to začne špatně zobrazovat, pak má Váš poskytovatel webhostingu nastavené defaultní kódování, které může v některých prohlížečích přebýt nastavení ve Vašich stránkách. Požádejte ho, aby odstranil nastavení default charset a třeba to pomůže.

Nebo můžete přejít k nám:) www.novyhosting.cz. Máme akci 50 webhostingů na rok zdarma:)
Panther
Profil *
No notepad používám, ale nevím co myslíte tím kódováním dokumentu, kde ho můžu najít??
Panther
Profil *
Uz jsem na to asi prisel, diky za pomoc...
Panther
Profil *
Uz jsem na to asi prisel, diky za pomoc...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0