Autor Zpráva
pedro
Profil *
Freehosting : www.Funpic.de
pedro
Profil *
Mám takýto problémik.. Nejak neviem nastaviť diakritiku na tomto freehoste..
Prosím poradte mi niekto kto s tým máte nejaké skúsenosti..Please Thanks..
Mistr
Profil
pedro
Nemáš spíš na mysli kódování?
http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html

Ale možná že ne...
pedro
Profil *
Ano myslel som kódovanie,ale nepomáha ani keď tam zadám :
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
ani..
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
ani..
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

To bolo prvé čo som skúsil.. : (
Preto sa pýtam či s tým nemá niekto skúsenosti.konkrétne s týmto freehostom..Ale videl som na jednej stránke ktorú som na ňom nasiel že to nejak urobiť ide..
Mistr
Profil
pedro
Asi nemáš adresu té stránky, kde to udělat šlo, co?
jcook
Profil *
Ani mne zo začiatku nešla skoro nikde diakritika moc, ale počase som zistil, že nielen v hlavičke musí meta tag nastavujúci kódovanie, ale aj formát súboru musí byť v tom kódovaní. Asi najľahšie to nastavíš v PSPade (www.pspad.com), pod položkou "Formát".
pedro
Profil *
Mistr
Stránka je celá nemecká a nasiel som ju náhodou.. Vyskytovala sa v nej však diakritika (konkrérne mekčene na č,ť,ž,š,ř,ě,...). Dúfam že som sa neokašlal nejak a je to važne pravda.. Preto som toho názoru,že nejak to musí ísť nastaviť..
http://frinoh.fr.funpic.de/Studienfahrten/sprache.htm

jcook
Skúsil som nepomohlo.. :'( Ale ešte to raz skúsim..Ďakujem za radu..
jcook
Profil *
pedro
Ešte vyskúšaj v PSPade nastaviť formát DOS alebo UNIX a zároveň aj správne kódovanie, je to v položke "Formát".
Pozeral som zdrojový kód tej stránky, diakritické znaky sú tvorené HTML entitami, väčšinu entít nájdeš na www.manualy.sk/znaky.html alebo na www.jakpsatweb.cz/html/entity-vsechny.html .
Niektoré WISIWYG editory v štandardnom nastavení prevádzajú diakritiku do entít, napr. NVU, Dreamweaver. HTML entity majú tú výhodu, že nie sú závislé na kódovaniach. Lenže dosť zneprehľadňujú kód a kto robí stránky v HTML editore, pre toho je to katastrofa písať entitami.
jcook
Profil *
pedro
zriadil som si tam aj ja účet na pokusy : http://jcook.jc.funpic.de/ a diakritiku sa mi nakoniec podarilo rozchodiť:
1. nastaviť v tom súbore kódovanie, (DOS alebo UNIX v PSPad je jedno)
2. netreba vkladať <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=kodovanie">
3. súbor musí mať koncovku .php
4. úplne na začiatok vložiť <?php Header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); ?>
a by to malo už fungovať aj bez entít
jcook
Profil *
Treba tam vložiť <?php Header("Content-Type: text/html; charset=kodovanie"); ?> a namiesto "kodovanie" dosadiť také kódovanie aké má súbor.
jcook
Profil *
Treba tam vložiť <?php Header("Content-Type: text/html; charset=kodovanie"); ?> a namiesto "kodovanie" dosadiť také kódovanie aké má súbor.
Pedro
Profil
jcook
Ani neviem ako sa ti odvdačím..Na začiatok by som ti mal S CELÉHO SRDCA POĎAKOVAŤ!!!
Hneď to idem vyskúšať..Veľmi si ma potešil.. : )

Ešte raz veľmi pekne ďakujem..

S pozdravom Pedro.. ; )
jcook
Profil
pedro
Som rád, že som aspoň niekomu trošku pomohol :-)
MrKolouch
Profil
.
MrKolouch
Profil
ahoj,zaregistroval jsem se na www.funpic.org,protože je tam 2,5Gb zdarma, ale nevím jak tam vložit moje stránky
díky Radek
P3PO
Profil
neviete dakto ako sa da zistit, kolko este zostava z tych 2500MB volneho miesta? Dost by som to potreboval, dik
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0