| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| PCMark Profil |
#1 · Zasláno: 27. 10. 2006, 19:20:35
pokud je doména example.cz (com, net, info, org...atd - všechny) již obsazená tak je výběr potom jen:
iexample.cz i-example.cz e-example.cz eexample.cz Která z těchto domen je asi nejlepsi? Aby se to dobře pamatovalo, popř. seo, jestli v tom hraje roli, pokud je example klíčové slovo projektu. Samozřejmě skutečný název domény prozradit nemohu, ale nezačína na i ani e. Je to na web o software. Děkuji |
||
| DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 27. 10. 2006, 19:23:16
Pokud je to možné, tak bez pomlčky a číslic...
|
||
| Inpocasi Profil |
#3 · Zasláno: 27. 10. 2006, 19:35:52 · Upravil/a: Inpocasi
Ta pomlčka je tam z pohledu SEO občas důležitá (i-auto.cz je lepší než iauto.cz)
|
||
| PCMark Profil |
#4 · Zasláno: 27. 10. 2006, 21:46:33
Právě nevím jestli vyhledávač když dám před klíčové slovo "e" bez pomlčky to bere jako nějaké klíčové slovo. Ale stejně dneska prý nemá klíčové slovo v doméně moc velkou váhu pro vyhledavače, takže je asi lepší brát radši ohled na uživatele, kteří si asi lépe zapamutují domenu bez pomlčky. Ještě uvažuji že si koupím domenu s pomlčkou i bez a tu s pomlčkou přesměruji na tu bez pomlčky (pro jistotu, když si lama splete nazev).
|
||
| Inpocasi Profil |
#5 · Zasláno: 27. 10. 2006, 22:28:15
|
||
| PCMark Profil |
#6 · Zasláno: 28. 10. 2006, 18:55:32
vím že je hodně webů s pomlčkou i bez, ale stále nevím co je lepší. pokud by se třeba doména jmenovala eauto.cz tak vidi v ni vyhledavač to slovo auto?
Důležitější pro mě než seo asi bude, jak to bude působit na zákazníky a návštěvníky - a to právě si nejsem jistý co je lepší - každý tu tvrdí něco jiného. |
||
| Inpocasi Profil |
#7 · Zasláno: 28. 10. 2006, 19:13:41 · Upravil/a: Inpocasi
PCMark
Tak vyhledávače v tom slovo auto neuvidí Př. na googlu http://www.google.cz/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aof ficial_s&hl=cs&q=snehove+zpravodajstvi&lr=&btnG=Vyhledat+Googlem |
||
| Timy Profil |
#8 · Zasláno: 28. 10. 2006, 19:19:25
Inpocasi
"Tak vyhledávače v tom slovo auto neuvidí" ...což je naprosto nepodstatné. Stránky se nedělají kvůli SEO, ale kvůli uživateli. Adresa se také nedělá kvůli SEO, ale kvůli uživateli. Pomlčka je mrzká a nemám rád weby, které obsahují ve svém názvu pomlčku, blbě se to pamatuje a blbě se to píše. Ideální je mít obě verze a přesměrovávat, pokud není možné mít obě, pak tu bez pomlčky. Vyhledávače najdou web i bez klíčového slova v URL. |
||
| PCMark Profil |
#9 · Zasláno: 28. 10. 2006, 21:33:27
Díky Timi přesně tohle jsem si myslel, ale chtěl jsem mít jistotu. Koupim obě verze domeny a tu s polmčkou přesměruji na tu bez pomlčky.
A v případě když se před název domény dá jedno písmeno(bez pomlčky), tak mám takový pocit že vyhledávače tomu nějakou váhu přikládaji, ale moc asi ne. |
||
|
Časová prodleva: 12 dní
|
|||
| jaho Profil * |
#10 · Zasláno: 9. 11. 2006, 21:13:38
já bych volil i-example.cz (mohl bych si to vysvětlovat třeba jako internet Example)
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0