Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Elektron Profil |
#1 · Zasláno: 30. 12. 2006, 00:16:36
Dobrý den,
už delší dobu přemýšlím nad obchodním modelem Zoneru a asi i dalších firem, které v rámci své činnosti spravují několik navzájem si konkurujících webhostingů. Zmíněný Zoner tak provozuje Czechii, Eurohost a pravděpodobně i Explorer (kdysi určitě, teď si nejsem jistý) - adsery vše v 1. pádě + .cz. No, a moje otázka zní, co tím sledují? |
||
Mistr Profil |
#2 · Zasláno: 30. 12. 2006, 01:12:44
Elektron
To je spíš otázka pro ekonomy nebo marketingové poradce, takže tady Ti na Tvojí otázku asi nikdo neodpoví. |
||
habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 30. 12. 2006, 01:16:01
To je spíš otázka pro ekonomy nebo marketingové poradce, takže tady Ti na Tvojí otázku asi nikdo neodpoví.
A já klidně odpovím (vždyť jsem vlastně ekonom :o)) No, a moje otázka zní, co tím sledují? Sledují tím svoje (finanční) cíle. |
||
Mistr Profil |
#4 · Zasláno: 30. 12. 2006, 01:52:12
habendorf
A já klidně odpovím (vždyť jsem vlastně ekonom :o)) Promiň. :-) |
||
Elektron Profil |
#5 · Zasláno: 30. 12. 2006, 20:02:21
habendorf
Jistě, je to jejich obchodní model a sledují tím své finanční cíle, ale proč? Co mi dá, když budu mít více webhostingů. Jeden může být drahý a navenek se tvářící jako obrovská profesionální společnost a druhý jako taky docela drahý (ale ne tak moc) a navenek se tvářící jako něco menšího a flexibilnějšího, ale jen do té doby, než se podívám do sekce kontakt, kde se alespoň jednou podívá každý? Mistr Vyjádřit se může každý. |
||
syky01 Profil |
#6 · Zasláno: 30. 12. 2006, 20:21:23
Elektron: Podle mě jde spíš o to jak která značka působí na zákazníky: Viz. třeba dřívější vnímání Oskara jako levné značky pro mladé která se nehodí pro firmy a Eurotelu, který se hodí pro firmy a pro malé nic moc. Takto mají dvě značky se zaměřením na různé zákazníky
|
||
habendorf Profil |
#7 · Zasláno: 30. 12. 2006, 22:04:50
Elektron: Vezmi si třeba takový automobilky - 10 různých značek a ve finále zjistíš, že je to jeden koncern (třeba GM).
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0