Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lihac Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:06:27
omlouvám se za tento dotaz, ale jsem začátečník :( mohu mít hosting na iSOL kdyz jsem si domenu obednal na IGNUM ?
|
||
Filips Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:09:39
Musíš s ní přejít, ale ano.
|
||
lihac Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:14:33
kde s ní mám přejít prosím já s tim dělám poprvé :(
|
||
syky01 Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:11:18
Filips: Můžu se zeptat proč s doménou přecházet? Rozumné hostingy umožňují nechat jako registrátora domeny kohokoliv a nechat změnit ns servery pro danou domenou, nebo na součastných name serverech pouze nastavit aby domena měla nastavené správné IP adresy na hosting.
|
||
Railbot Profil |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2007, 18:09:17
syky01
Třeba to myslel právě tak. Přejít = změnit DNS adresu. |
||
Tomtomas Profil |
#6 · Zasláno: 4. 1. 2007, 13:09:21
Takže doménu jsi si zaregistroval pomocí domena.cz. Teď je třeba zvolit poskytovatele prostoru – hosting. Ten buďto bude vyžadovat, aby místo u registrátora domena.cz byla doména vedena u jeho smluvního registrátora (= převod domény) nebo sdělí DNS (adresu Name Serveru), kterou je pak nutno vyplnit v administraci domény u stávajícího registrátora domena.cz.
Výhody první varianty: platí se jen jedna celková částka, hosting již placení domény zajistí; není třeba myslet na nastavení DNS; někdy může být doména levnější. Nevýhody první varianty: nemožnost volby registrátora, tj. nelze nějak ovlivnit cenu domény. Výhody druhé varianty: možnost volby registrátora domény (tj. hlavně ceny); pocit, že to mám pod kontrolou. Nevýhody druhé varianty: nutnost myslet na dvě místa (2 platby, 2 nastavení) – pokud u hostingu dojde ke změně DNS, musíte tak provést i u vaší domény, jinak nepojede. Pokud je solidní poskytovatel hostingu, není důvod se první varianty bát (je v praxi nejpoužívanější). Pokud ale chceš jít druhou cestou (ostatně i jako já, ač k tomu vlastně nyní nemám žádný důvod :-) ), postupuj následovně: Isol požádej o možnost vedení DNS záznamů pro doménu sebou samým, oni, pokud to umožňují, Ti sdělí názvy primárního a sekundárního DNS (např. ns1.isol.cz a ns2.isol.cz). Tyto hodnoty pak vložíš v administraci domena.cz v sekci "Správa DNS serverů" >> Nový a políčko "Adresa DNS serveru *:" (takto vložíš primární i sekundární název). Potom v sekci "Správa domén" >> Editovat u políčka "Primární DNS" zvolíš třeba to "ns1.isol.cz" a u "Sekundární DNS 1" ns2.isol.cz. Uložíš a hotovo. Pokud by náhodou vybraný poskytovatel vlastní vedení DNS záznamů neumožňoval a Ty jsi trval na druhé uvedené variantě, pak musíš zvolit takového poskytovatele, který to umožňuje (pak, pokud by Ti vyhovoval, můžu třeba jen a jen doporučit "mnou léty prověřený" Onebit.cz, za výbornou cenu ve své kategorii špičkový poskytovatel ;-) ). |
||
lihac Profil |
#7 · Zasláno: 4. 1. 2007, 19:51:42
mohl by ste mi napst jak mám postupovat na onebit ? :) prosiiim
|
||
Tomtomas Profil |
#8 · Zasláno: 4. 1. 2007, 20:27:50 · Upravil/a: Tomtomas
Hmm, no jednoduše. Pokud tedy chceš mít stránky u mnou výše doporučeného Onebitu, potom na stránce Webhosting zvol variantu, jež je vyhovující Tvým nárokům a dole pod tabulkou zvol "Objednat". Poté jen pod formulářem s ověřením domény (ten je pro Tebe nyní zbytečné vyplňovat) na konci věty "* Pokud vlastníte doménu a máte zájem pouze o hosting, ..." následovat odkaz "zde". Poté je třeba vyplnit fakturační údaje a dole název Tvé domény. Zaškrtávací políčko, pokud si tedy chceš opravdu vést DNS sám, ponech nezaškrtnuté. Ale jak říkám, pokud k tomu nemáš zvlášť významné důvody, např. zrovna u Onebitu.cz není třeba se čehokoliv obávat (ne že by jinde nutně bylo :-) ), ušetříš si tak trochu starostí (zvlášť pokud, jak píšeš, jsi úplný začátečník), ale zvaž, lze tak i tak.
Nicméně pokud Ti cokoliv není jasné, tým z Onebitu se vždycky vyznačoval vstřícnou, tak říkajíc nadstandartní podporou (což bohužel stále není v ČR všeobecným standartem). Na stránce Kontakt je některým z uvedených možností kontaktuj. |
||
lihac Profil |
#9 · Zasláno: 5. 1. 2007, 15:32:40
Moc děkuju snad to zvladnu :)
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0