Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomtomas Profil |
#1 · Zasláno: 20. 7. 2007, 01:08:58
Delší dobu přemýšlím, že přejdu od mě ne zcela vyhovujících služeb freemailů centrum.cz, atlas.cz či seznam.cz k některému více vyhovujícímu, patrně placenému poskytovateli. Potřebuji mít dostupné mnohé starší zprávy a to z různých počítačů/míst přes webové rozhraní nebo IMAP, tj. je pro mě nemyslitelné si obsah schránek jednoduše stáhnout přes POP3 lokálně na konkrétní počítač. Proto se ptám: jak se obecně v praxi postupuje při přesunu celého obsahu schránky mezi poskytovateli? Umožňují třeba někteří poskytovatelé import zpráv třeba ze záloh Thunderbirdu, Outlooku apod.? Díky za info, popř. zkušenosti.
|
||
djlj Hosting subreg.cz Profil |
#2 · Zasláno: 20. 7. 2007, 01:09:58
Já jsem to z Centra kopíroval tak, že jsem si to v Thunderbirdu IMAPem jednoduše přetáhl ze staré schránky do nové.
|
||
Tomtomas Profil |
#3 · Zasláno: 20. 7. 2007, 01:21:02
IMAP je mj. taky důvod, proč uvažuju o změně. Protože Seznam ani Atlas IMAP nenabízejí a na Centru se mě ho jaktěživ nepodařilo zprovoznit. Tj. i pokud by to takhle (pravděpodobně - praxi s IMAPem až tak nemám) elegantně šlo, na těchto dvou (třech) si neškrtnu.
|
||
djlj Hosting subreg.cz Profil |
#4 · Zasláno: 20. 7. 2007, 01:24:29
No však ono to jde v Thunderbirdu přesunout i z POP3 — takhle jsem to přesouval pro změnu ze Seznamu :).
Spíš je hlavně důležitý, aby ten cílovej server uměl IMAP :). |
||
Tomtomas Profil |
#5 · Zasláno: 20. 7. 2007, 01:28:08
To je vlastně taky pravda - jadnomu to při té horké a bohužel pracovní noci nedochází :-) Díky, zkusím.
|
||
kuk Profil |
#6 · Zasláno: 20. 7. 2007, 14:44:36
Migraci jsem nekolikrat uspesne provedl pomoci mailoveho klienta (napriklad Outlook) pri pripojenych uctech (napriklad IMAP, POP apod) pouhym pretazenim slozek. I kdyz bylo mailu velke mnozstvi (radove desetitisice), tak to klienti zvladaji, chce to jen tlusci linku.
|
||
Tomtomas Profil |
#7 · Zasláno: 20. 7. 2007, 16:48:29
djlj, kuk
Díky, tohle je ideální. Nenapadlo mě, že IMAP je takhle funkční i ve "zpětným" směru. I když mě to mohlo docvaknout, když tak lze vytvářet na serveru složky. To bude tím, že jsem mailový klienty nějak poslední dobou nevyužíval a imap kdysi jen zkušebně. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0