Autor Zpráva
kiflik
Dobrý den, má někdo zkušenost s provozem virtuálního serveru? Máme momentálně 8x webhosting a vzhledem k tomu, že se plánuje rozšíření o další, tak mi přijde, že by stálo uvažovat o přechodu.

Narazil jsem na nabídku VIRTUAL server:
Control panel pro 30 vlastních domén II. řádu
- 15 GB prostoru
- provoz služeb web, mail, DNS
- provoz a správa MySQL databáze přes Control Panel
- plnou konektivitu 2 Mbps (příchozí a odchozí data) 24/7/365
- 1x pevná IP
- atd.
- cca 1000/měsíc.

Výhodu VS vidím hlavně v možnosti správy domén a ostatního nastavení - vše na jednom místě, bez nutnosti si o něco psát adminovi a čekat...

Jsem Neználek v oboru, tak se ptám jaká je míra rizika, že se to po..., event. další negativa proti X-webhosting-um?

Kde to máte vyzkoušené event. nějaké reference, postřehy, čeho se vyvarovat? Díky.
Oleg
dobra cena, a VPS je dobra vec pro vice narocne projekty, ale 2 Mbps rychlost je velmi mala

Pokud provozujes 8x hosting a na nich prumerne weby tak ti ta rychlost nebude stacit.

neuvazoval jsi o dedikovanem serveru ?
kiflik
Koukám na ten dedikovaný server u psů, ale to aby se v tom pes vyznal :-)
Přijde mi to nějak drahé (myslím ten HW - ram/firewall atd.) co nabízejí.
U VPS jak koukám, tak konektivita zvednout nejde.
Ty už máš server - něco jsem tu četl, jestli se moc nepletu :-)
armin
Hosting armin.sk
kiflik: Maximalne nedoporucuji virtualni server. Je sice hezke mit 4gb ram a 1tb mista a pritom 2x 2,4ghz procesor, ovsem spolecnost nabizejici VS na tento stroj da minimalne 10 lidi. Co to znamena? Budes mit za x Kc mesicne:
400MB ram, 480MHz procesor, 100GB mista

Coz je samozrejme nevyhovujici konfigurace co i jen pro mensi projekty. Kolega ma neco podobneho (virtual server) a nedalo by se rict ze je s tim spokojenej. Pomale, pomale a jeste jednou pomale. Pokud muzu doporucit, tak urcite kdyz ne klasicky hosting tak jednoznacne dedikovany server = server vyhrazen pouze Vam a na Vase ucely, cely vykon mate k dispozici jen vy, s nikym se o vykon nedelite. Kdyby jste mel jakekoliv dotazy, klidne se ptejte bud zde, nebo me na icq/foru
Nobelicek
Hosting netzona.cz
No za 1200 uhostujete klidne svoje zelezo na stomegabitu 1U bez omezeni dat. Takze si myslim ze se vyplati si vzit spis serverhousing a koupit si klidne i neco jeteho pro ten zacatek.

0