Autor Zpráva
Medhius
hosting.blueboard.cz
Chtěl bych rozvést diskusi z předchozího vlákna o subdoménách. DoubleThink psal, že se mu moc nelíbí subdomény postavené na mod_rewrite:

"je mi proti srsti jen vágní způsob separace subdomén jen pomocí modu rewrite, který ještě ke všemu koliduje s modem dir při doplňování lomítek do adresářů."

Chci se zeptat co je na tomto způsobu ještě problém a jaký konkrétně problém nastane s použitím mod_dir při tom doplňování lomítek. Doufám, že přijdeme na řešení, které pomůže.
DoubleThink
Profil *
Není to nic funkčně závažného, ale dojde k následujícímu přepsání:
http://sub.domena.cz/adresar --- >> http://sub.domena.cz/sub/adresar/
Medhius
hosting.blueboard.cz
nepomůže v tom případě nastavení
DirectorySlash Off?
kraja
Hosting kraja.cz a station.cz
DoubleThink - to mi pripada docela zavazne, resp. zbytecne.
Nevim jak to resi bluehost, ale treba v USA je standardni zakladani subdomen ve webrozhrani, co jsem aspon vypozoroval u spousty hostingu. Naopak v CR (pipni, nejmenovane dva hostingy ktere zde zastupuji:-)) a dalsi to resi slozkou na urovni www, coz ja osobne povazuju za reseni nejlepsi.
DoubleThink
Profil *
Nevim, už z hlediska bezpečnosti scriptů a hlavně docela nepřevídatelné dědičnosti serverového nastavení, se mi jeví rozdělení subdomén na úrovni DNS serveru mnohem lepší.

Nese to s sebou také aspekt, že neexistující subdomény vrací timeout, což považuju za jediné správné chování serveru.

nepomůže v tom případě nastavení
DirectorySlash Off?

Dost možná, ale je to řešení typu chytrá horákyně.
kraja
Hosting kraja.cz a station.cz
To bych videl jako vec nazoru, mame treba taky zakazniky kteri si subdomeny resi primo rewritem ci zakladaji jako slozku skriptem.
Vyhodou u zakladani v administraci je obvykle fakt, ze kazda subdomeny je jako samostatny virtualhost - muze mit samostatny open_basedir a nemuze lest do ostatnich subdomen.
V reseni ktere tady prezentuji ja muze defacto libovolna subdomena i do jine subdomeny (samorzejme skriptem, ne ftp, to je zas neco jineho), open_basedir je vzdy na celou domenu, cili neco typu /storage/hosting/example.tld. Pri "manualnim" zakladani nekde v administraci muze byt open_basedir nastaven primo na /storage/hosting/example.tld/subexample.
Medhius
hosting.blueboard.cz
My s mod_rewrite máme v praxi dobré zkušenosti, a to je myslím důležitější než teoretické nesrovnalosti, které ve výsledků většině klientů spíš přitíží. Subdomény si u nás také mohou vytvářet přes webové rozhraní, které to potom aplikuje do .htaccess. Je to rychlé, klient má subdoménu ihned a dá se s tím obecně velmi dobře pracovat.

0