Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Medhius hosting.blueboard.cz Profil |
#1 · Zasláno: 28. 10. 2007, 10:42:55
Chtěl bych rozvést diskusi z předchozího vlákna o subdoménách. DoubleThink psal, že se mu moc nelíbí subdomény postavené na mod_rewrite:
"je mi proti srsti jen vágní způsob separace subdomén jen pomocí modu rewrite, který ještě ke všemu koliduje s modem dir při doplňování lomítek do adresářů." Chci se zeptat co je na tomto způsobu ještě problém a jaký konkrétně problém nastane s použitím mod_dir při tom doplňování lomítek. Doufám, že přijdeme na řešení, které pomůže. |
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 10. 2007, 12:45:41
Není to nic funkčně závažného, ale dojde k následujícímu přepsání:
http://sub.domena.cz/adresar --- >> http://sub.domena.cz/sub/adresar/ |
||
#3 · Zasláno: 29. 10. 2007, 00:42:23
nepomůže v tom případě nastavení
DirectorySlash Off? |
||
kraja Hosting kraja.cz a station.cz Profil |
#4 · Zasláno: 29. 10. 2007, 08:34:32
DoubleThink - to mi pripada docela zavazne, resp. zbytecne.
Nevim jak to resi bluehost, ale treba v USA je standardni zakladani subdomen ve webrozhrani, co jsem aspon vypozoroval u spousty hostingu. Naopak v CR (pipni, nejmenovane dva hostingy ktere zde zastupuji:-)) a dalsi to resi slozkou na urovni www, coz ja osobne povazuju za reseni nejlepsi. |
||
DoubleThink Profil * |
#5 · Zasláno: 29. 10. 2007, 15:19:10
Nevim, už z hlediska bezpečnosti scriptů a hlavně docela nepřevídatelné dědičnosti serverového nastavení, se mi jeví rozdělení subdomén na úrovni DNS serveru mnohem lepší.
Nese to s sebou také aspekt, že neexistující subdomény vrací timeout, což považuju za jediné správné chování serveru. nepomůže v tom případě nastavení DirectorySlash Off? Dost možná, ale je to řešení typu chytrá horákyně. |
||
kraja Hosting kraja.cz a station.cz Profil |
#6 · Zasláno: 29. 10. 2007, 16:00:58
To bych videl jako vec nazoru, mame treba taky zakazniky kteri si subdomeny resi primo rewritem ci zakladaji jako slozku skriptem.
Vyhodou u zakladani v administraci je obvykle fakt, ze kazda subdomeny je jako samostatny virtualhost - muze mit samostatny open_basedir a nemuze lest do ostatnich subdomen. V reseni ktere tady prezentuji ja muze defacto libovolna subdomena i do jine subdomeny (samorzejme skriptem, ne ftp, to je zas neco jineho), open_basedir je vzdy na celou domenu, cili neco typu /storage/hosting/example.tld. Pri "manualnim" zakladani nekde v administraci muze byt open_basedir nastaven primo na /storage/hosting/example.tld/subexample. |
||
#7 · Zasláno: 29. 10. 2007, 16:19:20
My s mod_rewrite máme v praxi dobré zkušenosti, a to je myslím důležitější než teoretické nesrovnalosti, které ve výsledků většině klientů spíš přitíží. Subdomény si u nás také mohou vytvářet přes webové rozhraní, které to potom aplikuje do .htaccess. Je to rychlé, klient má subdoménu ihned a dá se s tím obecně velmi dobře pracovat.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0