Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
buchvi Profil |
Neznáte někdo nějaký hosting nebo lépe službu, která by poskytovala funkci pro hromadné rozesílání e-mailů - každý člen skupiny by si zaregistroval pod hlavičkou dané skupiny svůj e-mail a kdyby chtěl někdo z té skupiny poslat všem ostatním nějaké oznámení, poslal by ho jen na tu jednu danou adresu a ta zpráva by se automaticky rozeslala všem ostatním ve skupině?
EDIT: Ha, už jsem přišel na to jak se tomu správně říká: mailová konference :o) |
||
jirifogl Hosting flyweb.cz Profil |
#2 · Zasláno: 9. 4. 2008, 22:30:37
Napadá mě více způsobů, jak toho dosáhnout.
Konkrétně u nás na Flywebu bych to pravděpodobně řešil přes emailové aliasy, tzn. v administraci si nastavíte pravidla typu "Každý příchozí email s adresátem nazev-konference@vasedomena.cz přeposlat na adresu ucastnik@neco.cz". Podobné pravidlo vytvoříte pro každého účastníka a konferenci, a rozeslání se provede přímo na mailserveru hned po přijetí mailu. Kdybyste potřeboval nějaká složitější pravidla, volil bych namísto aliasů procmail, který náš mailserver má také. |
||
armin Hosting armin.sk Profil |
#3 · Zasláno: 10. 4. 2008, 10:31:14
Celkem vhodne by bylo myslim i pouziti IMAP pristupu resp. POP3 s tim ze vsichni "odberatele" by si museli nastavit ponechavat zpravy na serveru po stazeni.
|
||
souki Profil |
#4 · Zasláno: 10. 4. 2008, 11:32:26
|
||
#5 · Zasláno: 10. 4. 2008, 11:45:32
souki: nerekl bych ze ty 2 prispevky jsou spatne. Kdybych ja nebo Jiri vedel o pandore, tak by jsme nejspis asi taky doporucili to same, ty, ty souki jeden :)
Jinak nelepi to na spodek kazdeho mejlu nejakou reklamu nebo tak? Nikde jsem info o tom nenasel. |
||
souki Profil |
#6 · Zasláno: 10. 4. 2008, 11:53:25
armin
těžko říct... byl to první odkaz co mi google našel :o) |
||
jirifogl Hosting flyweb.cz Profil |
#7 · Zasláno: 10. 4. 2008, 13:35:50
souki
Hlavně, že Vy jste chytrý jak rádio a víte všechno nejlíp, akorát jsem Vás tu dlouho neviděl přispívat, tak jsem se odvážil sám i s rizikem toho, že to nebude to Jediné-Správné-Řešení(TM) ;-) Já ten dotaz pochopil tak, že tazatel chce sestavit vlastní řešení, nad kterým si vládne, nebo alespoň mít v adrese konference za zavináčem svoji doménu, což, jak se tak letmo dívám, na Pandoře nejde. Prostě, že chce takovou svoji malou Pandoru, když to tak řeknu. Ale samozřejmě - pokud toto nejsou požadavky a jde čistě o tu komunikaci, tak hotová služba na toto zaměřená bude lepší. |
||
souki Profil |
#8 · Zasláno: 10. 4. 2008, 13:42:31
jirifogl
A opravdu je řešení přes aliasy k emailům správné? Opravdu to na sebe neváže obrovské množství problémů, když to používají lidé, kteří jsou "cizí"? |
||
#9 · Zasláno: 10. 4. 2008, 14:11:36
souki: No... pokud vim, tak kdyz mas hosting, a nastavis si treba pro (klidne i neexistujici) schranku treba:
hokej@neco.cz aliasy na tonda@seznam.cz, jan@seznam.cz, majkl@centrum.cz, tak kdyz posles mejla na hokej@neco.cz, tak se mail preposle na vsechny zadane adresy (t.j. 2x seznam.cz, 1x centrum.cz). Cili takovymto stylem (pokud mluvime o sportu) lze jednoduse udelat aliasy pro mejly jako hokej@neco.cz, tenis@neco.cz, atletika@neco.cz. Dalsi moznost je nedelat aliasy, ale ze dana emailova schranka bude sdilena, a vsichni (pokud se jedna o pop3) musi mit striktne nastaveno "ponechavat zpravy na serveru". Tedy reknu priklad - schranku hokej@neco.cz bude "stahovat" klidne i 40 lidi, pokud vsichni budou mit nastaveno co jsem popsal, tak kazdy si kdykoliv potaha pouze nove mejly (s tim ze vsechny mejly jsou porad ve schrance). No a posledni moznost - pristup pres IMAP - kdy taky zustavaji vsechny zpravy na mailserveru a neni nutne nic dodatecne stelovat a obavat se at nekdo omylem nestahne vse a ostatnim "ukradne" mejly ;) Nevim co je na tom "vedle jak ta jedle", ja vychazel z podobne domenky jako pan kolega - zrizeni takoveto sluzby na nejakem hostingu. Nic vic, nic min. Akorat u te pandoriny skrinky se obavam zda to na paticku nelepi kde jake reklamy od bank na super mega vyhodnou hypoteku :) |
||
souki Profil |
#10 · Zasláno: 10. 4. 2008, 15:56:17
armin
pop3 i imap spoléhají na to, že se mezi diskutujícímí nebude vyskytovat blbec stejně tak aliasy - co se stane, když dva uživatelé budou mít nastavenou automatickou odpověď? já vím, že jak to píšete to jde řešit, ale jen v případě, že to je pro menší okruh lidí, kteří se znají :) |
||
buchvi Profil |
#11 · Zasláno: 10. 4. 2008, 17:41:40
Díky všem za odpovědi, diskutovat můžete dále, nicméně já už své řešení našel - www.skaut.org. Neměl jsem na mysli vlastní řešení, opravdu jsem chtěl nějakou free službu, kam bych jenom naťukal adresy... jenže strýček Google mi poradit nechtěl, možná jsem se jenom špatně ptal.
|
||
Hooonza Profil |
#12 · Zasláno: 10. 4. 2008, 20:02:38
buchvi
Google Groups... |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0