| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Michal666 Hosting web4ce.cz Profil |
#1 · Zasláno: 5. 8. 2008, 09:06:51
savanaweb2
Klid Hofy, Kaluzu tu kazdy zna a kdo ne tak se rychle dozvi co je zac. |
||
| joe Profil |
#2 · Zasláno: 5. 8. 2008, 17:41:32
Mě pružnost podpory celkem zajímá, protože kvůli ní jsem teď přišel o dobrou doménu!
|
||
| Dalibor Kouřil Profil |
#3 · Zasláno: 5. 8. 2008, 19:14:27
„Mě pružnost podpory celkem zajímá, protože kvůli ní jsem teď přišel o dobrou doménu!“
Poněkud nerozumím jak podpora souvisí se získáním domény. Mohl byste popsat konkrétní problém ? Svého webhostera nemusíte uvádět. |
||
| joe Profil |
#4 · Zasláno: 5. 8. 2008, 19:34:39 · Upravil/a: joe
Dalibor Kouřil
Jistě, jedná se ale i o mou chybu a protože v této oblasti nejsem moc znalý a kam jinam se obrátit, než na podporu svého webhostera. Chtěl jsem vědět, co mám udělat, když chci změnit svou doménu, jestli mám vytvořit novou doménu nebo lze nějak původní "přejmenovat" nebo ji mám nechat expirovat, byl jsem odkázán na novou registraci domény (pokud jsem doménu ztratil?, prodal?), že nasměrování je bezproblémové. Pak jsem odpověděl a napsal, že se jedná o mou doménu, odpovědi jsem se nedočkal. Dnes jsem je tedy kontaktoval znovu, první odpověď jsem dostal, abych registroval doménu s hostingem - k čemu, ten už přece mám! a mezitim, jsem si všiml, že doménu někdo bohužel už registroval, jednalo se o expirovanou doménu, takže byla vidět na všemožných seznamech. Nicméně, kdyby podpora reagovala rychleji, mohl jsem mít doménu já... Zatím nemám zkušenosti se svým hostingem, protože jsem své stránky "nerozjel" a mám pouze zakoupený hosting s doménou. |
||
| armin Hosting armin.sk Profil |
#5 · Zasláno: 5. 8. 2008, 21:02:23
joe: Docela zajimave, neda mi to nereagovat. Akorat je dobre si uvedomit, ze co presne se zde resi. V tomto vlakne se resi ping podpory pro snad neexistujiciho cloveka, ktery nevyuziva zadne sluzby ani jedne z testovanych spolecnosti. Proto pokud se treba ve stejnou dobu informuje nejaky klient na neco, je jasne ze podpora uprednostni existujiciho klienta pred "noname testery a vtipalky".
Dale pak je nad slunce jasne, ze kazdy nemuze umet vse. Pokud se v dane problematice neorientujes, neni to nic hrozneho, z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze je to naprosto normalni dotaz. Akorat mam za to, ze staci si precist treba i zde par vlaken a mel bys v tom okamzite jasno. Pokud se nepletu i ja sam jsem semka do nejakeho vlakna (nejakych vlaken) psal neco ohledne expiraci a domen. V 90% pripadech (koncovek domen) je to stejne - po uplynuti predplaceneho obdobi je domena 1 mesic v karantene (blokovane / rezervovane pro puvodniho majitele). Pokud v tomto obdobi puvodni majitel domenu neprodlouzi, domena se rusi, je k dispozici pro kohokoliv. Za zminku stoji ze preexpirovane domeny (v karantene) nekterych typu (treba naprosto zbytecne .eu) pri prodluzovani stoji mnohem vice, nez bezne prodlouzeni. |
||
| joe Profil |
#6 · Zasláno: 5. 8. 2008, 21:19:39
armin
Téma jsem pročítal a vím, že se jedná o "testování" podpory někým, kdo není jejich klientem, psalo se tu, že pro někoho není důležité, za jak dlouho podpora odpoví, tak jsem napsal, že pro mě to docela důležité je :-) Jinak o tom, že expirovanou doménu si mohu koupit až měsíc po tom, se dočítám poprvé. Ale když jsem ještě v době prvního kontaktování podpory testoval volnost domény na jejich stránkách, psalo mi to, že je volná a připravená k registraci... Myslel jsem nějaké domény, například ze seznamu jako je tento. |
||
| Jan Rippl Hosting Area-51.cz Profil |
#7 · Zasláno: 5. 8. 2008, 23:02:41
Myslím, že mnohem důležitější, než rychlost odpovědi, je její věcný obsah a erudovanost. Nemám pravdu?
|
||
| Ghosting Profil |
#8 · Zasláno: 6. 8. 2008, 10:29:25
Kdybych měl být zákazníkem u každé společnosti a testovat jejich podporu tak se asi nedoplatím.
Občas si hraju se stránkami dlouho do noci. Sem tam se mi stane že něco smáznu (pár řádku z mysql, css soubor...), nemám zálohu a potřebuju jej obnovit. Potom se tech. podpora šikne. Forpsi.com má on-line tech podporu opravdu 24 hodin denně, avšak věši technické změny provádí v pracovní době (tusím že od 8:00 do 16:00), sám sem u nich hostoval. |
||
| Railbot Profil |
#9 · Zasláno: 6. 8. 2008, 10:31:54
„Sem tam se mi stane že něco smáznu (pár řádku z mysql, css soubor...), nemám zálohu a potřebuju jej obnovit“
Tak tebe byl nekomu cert dluznej... |
||
| souki Profil |
#10 · Zasláno: 6. 8. 2008, 11:03:43
Ghosting
„„Sem tam se mi stane že něco smáznu (pár řádku z mysql, css soubor...), nemám zálohu a potřebuju jej obnovit“ “ A myslíš, že to má technická podpora opravdu dělat? |
||
| Ghosting Profil |
„A myslíš, že to má technická podpora opravdu dělat?“
Má-li to v nabídce tak ano. „Tak tebe byl nekomu cert dluznej...“ Za celou dobu se mi to stalo 3x, když se sekl PSPad. |
||
#12 · Zasláno: 6. 8. 2008, 12:34:40
Ghosting: jakykoliv vyvoj je nutno delat na localhostovi, nikoliv online na serveru. Jednak se aplikace v poradku odladi a pak kdyz spadne editor, nic se nedeje, na webu je plnohodnotni verze (kdyz si lokalne na disku nedelas zalohy). Osobne se mi hodne osvedcil system prace tak, ze aplikace je 1x na disku, na dvd-ram pak mam adresar s nazvem aplikace (prip. domeny) a pokazde jak na projektu delam, tak to nahraju do odpovidajici slozky na dvd-ram do adresare ve formatu YYYY-MM-DD a doplnim heslovite 1-2 slova co jsem delal. Preci jen webove aplikace zabiraji zanedbatelny prostor, kdyz se neco stane, mam k dispozici dalo by se rict komplet historii kazde jedne aplikace, neni problem se vratit do kterekoliv etapy vyvoje.
|
||
| Railbot Profil |
#13 · Zasláno: 6. 8. 2008, 12:39:42
Ghosting
Nauč se stiksnout CTRL+S kdykoli napíšeš něco nového. Pak přestaneš být za ňoumu, který si neumí ukládat data. |
||
| souki Profil |
#14 · Zasláno: 6. 8. 2008, 12:54:27
Ghosting
No vidiš. A my máme třeba v podmínkách v sekci o zálohování toto: Záloha dat je primárně určena pro možnost obnovy serverů a dat v případě poruchy. Záloha není určena k rutinní obnově dat Klienta. Obnova dat Klienta na vyžádání je náročný proces, za který může být účtován poplatek. Tuším, že je to inspirováno podmínkami nějakého velkého webhostera armin Mě se to zálohuje každých 15 minut, pokud se k projektu připojím :) Je to dost pohodlné - nemusím to zálohování vůbec řešit. |
||
| nightfish Profil |
#15 · Zasláno: 6. 8. 2008, 12:59:48
„pokazde jak na projektu delam, tak to nahraju do odpovidajici slozky na dvd-ram do adresare ve formatu YYYY-MM-DD a doplnim heslovite 1-2 slova co jsem delal. Preci jen webove aplikace zabiraji zanedbatelny prostor, kdyz se neco stane, mam k dispozici dalo by se rict komplet historii kazde jedne aplikace, neni problem se vratit do kterekoliv etapy vyvoje.“
a proto chytří inženýři ze západu nebo východu (podle preferencí) vytvořili systém pro správu verzí (např. cvs, subversion) |
||
#16 · Zasláno: 6. 8. 2008, 13:16:13
nightfish: Uz jsem se poucil a pozivam popsany postup a jsem naprosto klidny. Navic pokud neco programuji, tak to delam sam, nepracuje na tom vice lidi, takze to co jsem psal mi bohate staci a na 100% plni ucel.
|
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| Whispere Profil |
#17 · Zasláno: 9. 8. 2008, 22:39:48
Já můžu doporučit Ebolu. Ještě u nich sice nejsem, ale mých dotazů je dost a nechci unáhleně udělat rozhodnutí. Ted´ se rozhoduji mezi Ebolou a Kapustou. Ted´ jsem více k Ebole. Ne kvůli místu, ale zdá se mi lepší. Ikdyž má Kapusta lepší nabídku. Hledám webhosting abych na ni mohl mít svůj web klidně i 5 let a ne po roce se stěhovat jinam. Viz Banán. Můj oblíbený hosting.
PS: Na kritiku. |
||
| Morasino Profil |
#18 · Zasláno: 9. 8. 2008, 22:42:37
Whispere
Kapusta asi ne, 2 denni vypadek. :) |
||
| Joker Profil |
#19 · Zasláno: 9. 8. 2008, 22:51:15
armin
Osobne se mi hodne osvedcil system prace tak, ze aplikace je 1x na disku, na dvd-ram pak mam adresar s nazvem aplikace (prip. domeny) nightfish a proto chytří inženýři ze západu nebo východu (podle preferencí) vytvořili systém pro správu verzí Zas ale ne všechny projekty jsou tak důležité, abych měl jejich zálohy na deseti místech a ještě navíc je měl v systému pro správu verzí. Takže je obvykle mám na serveru a u sebe v počítači (a na zálohách disku počítače, samozřejmě). Každopádně ale si dovedu představit, jaké nadšení na podpoře vyvolá žádost "Jsem zase totálně domršil skript v index.php, můžete mi to obnovit?" :-) ...ale zase pokud nějaký hosting tuhle službu nabídne, tak dobře mu tak :-) |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0