Autor Zpráva
Buchy
Profil *
Ahoj začal jsem dělat své první stránky pomocí css pozicování ,ale mám problém díky css pozicování jsem vše nastavil aby to na mém rozlišení bylo ve středu ,ale když si nastavíte větší nebo menší rozlišení už to ve středu není dále mám další zajímavou věc v css pozicování mám nastavený u dvou odkazu stejně top a left a a přeci je každý někde jinde :Dale vše se zobrazuje korektně odkaz na stránku http://www.sguapspbybuchy.ic.cz/sgu.html tak kdyby někdo to zarovnání na střed integroval do mého zdrojáku abych pak ješte mohl css pozicovat :
<html>
<head>
  <title>Stargate Universe</title>
</head>
<style>
body {background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
a:link    {color: white}
a:visited    {color: white}
a:active    {color: white}
</style>
<body>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 167px; z-index:-1 "><img src="sgulogo.jpg"></span>
<span style="position: absolute; top: 20px; left: 170px; z-index:1 "><a href="sgu.html"><img src="logonapis.png" border="0"></a>¨
<span style="position: absolute; top: 135px; left: 40px; z-index:1 "><a href="sgu.html">SGU Home</a>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 152px; z-index:1 "><a href="trailery/spoilery.html">Trailery/Spoilery</a>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 187px; z-index:1 "><a href="epizody.html">Epizody</a>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 165px; z-index:1 "><a href="postavy.html">Postavy</a>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 165px; z-index:1 "><a href="http://sguapspbybuchy.phorum.cz">Fórum</a>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 155px; z-index:1 "><a href="Speciál.html">Speciál</a>
</body>
</html>
panther
Profil
Buchy
tak kdyby někdo to zarovnání na střed integroval do mého zdrojáku abych pak ješte mohl css pozicovat
raději se nauč něco pořádně než jen splácávat dohromady pozicováním. O centrování si snad jsi schopen najít něco sám, ne? řešilo se tu mnohokrát.
Buchy
Profil *
tak promiň no jsem začátečník a nic lepšího než css pozicování jsem se zatím nenaučil ...kdyby jsi aspon hodil link
panther
Profil
Buchy
link
Buchy
Profil *
nemohl by mi to nekdo integrovat do meho zdrojaku procital jsem si horizontalni centrovani ,ale proste jsem nepochopil jak to udelat a jak pak udelat menu atd ...
panther
Profil
Buchy
nemohl by mi to nekdo integrovat do meho zdrojaku
ne, co bych z toho měl já a ty? Tak se nic nenaučíš.

ale proste jsem nepochopil jak to udela
tak to prostě budeš muset pochopit, nebo stránka nebude vycentrovaná. To je jednoduché.
Buchy
Profil *
a nemas odkaz na nake konkretni horizontalni centrovani ktery pochopi i zacatecnik ?treba ja vubec nechapu jak pomoci toho centrovani se zachova misto menu ze bude vzdy na levo take misto obrazku (nahore stranky )a texty uprostred stranky tak kdyby nekdo dal navod pro zacatecniky kde by bylo vysvetleno jak pomoci horizontalniho centrovani toho dosahnout ?
panther
Profil
Buchy
těch odkazů je tam spousta, nějaké vedou i sem na diskusi, kde se tohle řešilo několikrát. Trochu se snaž a napiš sem nejdříve večer. Do té doby zkoušej hledat a pochopit princip centrování.
Langys
Profil *
www.archsrnec.cz třeba :o))
Buchy
Profil *
tak konecne jsem tomu prisel nakloub ... Udelal jsem si zarovnavani na stred s pevnou sirkou a pomoci Floatu rozdelil stranku na Levy sloupec menu a pravy vytsi hlavni text ..Chci se zeptat jak se ale nastavi pozadi , vim jak se nastavi normal pozadi ,ale to mi vyplni jen ty kraje kde nic neni :(potreboval bych pozadi do toho "obdelniku" ktery se zarovnava na stred a kdyby nekdo vedel o lepsi metode jak udelat menu nez je float tak at mi pls napise .A da se v centrovani nak prekrivat jako v css pozicovani ? asi ne co :(
Langys
Profil *
zdarec,
kdysi sem to strašně řešil, jedna z možností je např zde http://amnestye.wz.cz/novinky.html - web byl dělán tak aby byl centrovanej na výšku i šírku a měl pevné rozměry, díky div(ům) které jsou absolutně pozicované si můžeš dát co chceš kamchceš :o)) V tomto případě bylo na centrování využito tabulky ale měl jsme i řešení kdy to bylo všechno přes div.
Buchy
Profil *
takze kdyz vsechno udelam pres <div> a dam tomu absolutni pozici stale se bude zarovnavat na stred ?to by bylo super a mohl bych si to zas udelat jak bych chtel
Mistr
Profil
Buchy
Pro vystředění použij například tisův legendární návod. A ostatní můžeš "rozplavat".
Langys
Profil *
buchy: tak podle mě vycentrovat něco např. v divu už není problém ne? stačí dát třeba pozici relativní např. top a zbytek centrovat tuším přes text-align?
Langys
Profil *
ted jsem se díval na tvůj zdroják a nerozumím tomu proč tam máš body vložený přes js? jinak pokud to chceš centrovat pouze horizontálně tak to celý obal div, tomu přiřad relativní pozici s nějakou hodnotou top a text-align: center, tím zajistíš to že můžeš ostatní věci v tom divu dále pozicovat s využitím absolutních či relativních pozic, stím že výchozí bod bude levý horvní roh toho divu...
Buchy
Profil *
Mistr
diky neco podobnyho jsem si nasel sam :Dmne se libi to stemi div nemas na to navod

Langysy
mne samotnemu se to povedlo tak napul centruje se nastred ,ale nevim jak jakoby vyznacit ten prostor ktery se ma centrovat na stred a kam budu vkladat ostatni veci tak dkyby nekdo mel navod tak pls link dik
Buchy
Profil *
Langys hod nejaky rychly priklad :) prosim vim sem lama ,ale tusim jak nato ,ale jistota je jistota
Buchy
Profil *
tak toto jsem sesmolil s textem mi to celkem funguje
<html>
<head>
  <title>Test</title>
</head>
<style>
body {background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
a:link    {color: white}
a:visited    {color: white}
a:active    {color: white}
</style>
<div style="position: relative; left: 100px; width: 960px ; text-align: center">
  centrovano na stred (snad)
</div>


v tomto muze teda dale pozicovat ?a pomoci div nebo css ?
Buchy
Profil *
sorry , prvni verze byla nefunkcni :( tak jsem sepsal toto
<html>
<head>
  <title>Test</title>
</head>
<style>
#obalovydiv
{
position: relative;
top: 1px;
text-align: center;
border: none;
color: #000;
} body {background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
a:link    {color: white}
a:visited    {color: white}
a:active    {color: white}
</style>
<p>
<html>
<body>
<div id="obalovydiv">
<img src="sgulogo.jpg">
</p>
</div>
</body>
</html>

zarovnava mi to na stred ,ale nejsem si jisty jestli muzu pozicovat a jestli pomoci css nebo div ?
Buchy
Profil *
stejnak kdyz jak pomoci divu tak css pozicnu tak to co jsem pozicoval se necentrovalo tak prosimvas bud mi sem hodtte priklad aby to jelo nebo hodte nejaky navod ja uz si fakt nevim rady.
Buchy
Profil *
tak konecne jsem nato prisel kdo chce udelat neco podobneho tady je ukazka
<html>
<head>
  <title>Stargate Universe</title>
</head>
<style>
body, html {
} body {background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
a:link    {color: white}
a:visited    {color: white}
a:active    {color: white}
body { text-align: center; font-size: 100.01%; }
div { width: 960px; height: 1000px; text-align: left; margin: 0 auto; position: relative; background: gray; overflow-y: auto; }
</style>
<div id="vse">
<span style="position: absolute; top: 100px; left: 150px">absolutně umístěný text</span>
</div>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: