Autor Zpráva
Stewe
Profil *
Ahoj, tak zase tu jsou kulaté rohy :-D věčné téma. Nenašel jsem co jsem potřeboval tak se zeptám.
Mám na webu záložky a rád bych měl kulaté roky záložek. Problém je ten že se délka záložky mění s velikostí textu. Takže asi nemůžu použít obrázek.
Do tohodle kodu chci misto background nějak kulaté rohy.
#utilities #plinks ul li a { /*primary links*/
	color: Black;
	font-weight:bold;
	background:  url(img/roh.png) ;
	padding:7px 10px 7px 10px;
	display:block;

Jestli někdo ví tak prosím o pomoc. Nevadí mi rozložení tohodle prvku na několik. Jen prostě jak na to :)
Radek9
Profil
Stewe:
Kulaté hory 100x jinak
Nevím, nevím, ale hory jsou hranaté...

a rád bych měl kulaté roky záložek
Roky?

Můžeš odkázat na živou ukázku, abysme viděli jaký to je obrázek a jak se to zvětšuje?
Bubák
Profil
Nenašel jsem co jsem potřeboval
Naposledy to tu bylo v pondělí:
Diskuse » CSS » "kulaty background" a hover
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=100587
Stewe
Profil *
Jo všiml jsem si chyb až po odeslání :-D ale už nebylo cesty z5 :-D

je to přímo tenhle web http://animatori.prostejov.cz/animatori/
Nox
Profil
uděláš si levý bok a pravý bok (můžeš sloučit do jednoho souboru) a napozicuješ je mimo záložku nalebo a napravo (pomocí position: absoute)
Bubák
Profil
uděláš si levý bok a pravý bok
Stačí levý bok + střední část dostatečné délky a pak pravý bok.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=100587#10

napozicuješ je mimo záložku nalebo a napravo
Stačí obyčejný float.
Stewe
Profil *
aha :) to je chytré :) díki
Stewe
Profil *
Stejně nechápu jak to mám zapozicovat do pole background :(

Nejde mi to protože nemůžu v background určovat pozici!
#utilities #plinks ul li a { /*primary links*/
	color: Black;
	font-weight:bold;
	background: #FFFF00 url("img/levy_roh.png") ;
	padding:7px 10px 7px 10px;
	display:block;
}   

a menu se tvoří automaticky pomocí php.. takže span je dost složitá možnost
Taurus
Profil
Ve zmíněném vláknu jsem přispěl odkazem, třeba pomůže.
srigi
Profil
Pouzi techniku znamu ako sliding_doors
Stewe
Profil *
An všechno jsem přečetl a chápu jak to udělat ale nechápu jak to mám dostat do toho jednoho kodu který mám! O to mi jde.. s tím potřebuju pomoc.
Jak to nacpu do toho kodu aniž bych zasahoval do jiných souborů než CSS. Protože to ani nemůžu 1. jsem to zkoušel a jsou to PHP soubory a po upravě většinou nefunkční 2. nemá se do těch souborů zasahovat aby jsem neztratil bezpečnost systému.
panther
Profil
Stewe
musíš do HTML/PHP souborů přidat k položce alespoň jeden/dva, podle toho, jestli si vybereš možnost se dvěma nebo třemi obrázky, element, často span, kde se ten roh/y bude zobrazovat.

Jinak na CSS i HTML se můžeš podívat všude, kde jsou kulaté rohy udělané. To snad zvládneš zobrazit si zdrojový kód i CSS soubor, ne?
Bubák
Profil
aniž bych zasahoval do jiných souborů než CSS. Protože to ani nemůžu
Že odmítáš úpravy HTML (PHP) jsi napsal teprve nyní.
Nenapsal jsi opravdový důvod, podrobnosti níže.

1. jsem to zkoušel a jsou to PHP soubory a po upravě většinou nefunkční
V to případě jsi to dělal špatně.

2. nemá se do těch souborů zasahovat aby jsem neztratil bezpečnost systému.
Žádná z popsaných úprav nemá na "bezpečnost sytému" vliv.

Takže máš na výběr:
- upravit HTML (PHP) i CSS
- udělat hover také na elementu LI, ale pak ti to nebude fungovat v IE6, nejjednoduší bude pro IE6 kulaté rohy oželet
- použít kulaté rohy z CSS3, ale to umí jen WebKit (Chrome, ...) a Gecko (Firefox, ...)
Stewe
Profil *
Dobře jestli má někdo zkušenosti s Drupalem tak ať mi řekne kde mám přida span v kodů o délce 2500 řádků který je celý jen o Menu :(
Taurus
Profil
Chjo, tolik lidí se tu snaží pomoct... že se na to nevykašlem...
Stewe
Profil *
jn.. :) sorry kdyby bylo CSS3 všude bylo by to bez problémů :(

Takže znovu:
Tenhle kod zobrazuje menu:
 <div id="primary" class="clear-block">
         <?php print theme('links', $primary_links); ?>
         </div>


no a tenhle kod v CSS upravuje vzhled:

#primary
  {
    font-size: 85%;
    line-height: normal;
    padding: 0 0px 0px 20px;
    border-bottom: 4px solid #2763A5; 
   
  }

  #primary ul
  {
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
  }

#primary a
  {
    background: #6DA6E2 url(images/tabs.png) repeat-x;
    color: #FFF;
    font-weight: bold;
    display: block;
    float: left;
    padding: 5px 14px 5px 14px;
    margin: 0 1px 0 0;
    border: solid #6191C5 1px;
    border-width: 1px 1px 0 1px;
  }

  #primary a
  {
    background-position: 0% 0;
  }

  #primary a:hover
  {
    background-position: 0% -42px;
    text-decoration: none;
  }

  #primary a.active
  {
    background-position: 0% -84px;
  }




Nevím jestli to pomůže ale prosím napíšete mi co tam mám napsat aby se mi pozadí rozdělilo na dva obrázky... místo jednoho

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0