Autor Zpráva
deader
Profil *
Zdravím,
na http://deader.ic.cz se mi vyskytl problém: když je rozlišení menší než 1024px, tak se mi přechody za stránkou zmenší a pravá část stránky stránky zůstane bez přechodů jenom s modrým pozadím. Nechápu, proč se width: 100% počítá ze šířky okna, ne ze šířky body.

Děkuji za rady.
panther
Profil
deader
proč se width: 100% počítá ze šířky okna, ne ze šířky body.
protože body je 100% šířky okna. Center je 100% šířky body, tedy i okna. Co na tom nechápeš?
deader
Profil *
Schéma:

Takže šířka body je na schématu modrý obdélník, kterým končí nahoře pozadí div, který je pod body a má 100% nebo zelený obdélník, což je úplná šířka obsahu?
deader
Profil *
Mohl by mi prosím někdo odpovědět?
tiso
Profil
deader: toto tam máš načo?
<div style="width: 102%; position: relative; left: -7px; bottom: -7px; z-index: 0;">
Yur4Y
Profil
panther
protože body je 100% šířky okna
Určite? Nie som si istý, ale zdá sa mi, že 100% šírky okna má element html, body má (aspoň vo Firefoxe) o 16px menšiu šírku. Ak dáte elementu width: 100%, získa 100% šírky z body, čo nie je celá šírka okna.
Bubák
Profil
body má (aspoň vo Firefoxe) o 16px menšiu šírku.
Upřesním, Firefox interně používá pro nastylování BODY tento stylopis:
body {
  display: block;
  margin: 8px;
}

Samozřejmě je možné přebít ho použitím vlastního CSS.
deader
Profil *
tiso: to jsem tam zapomněl, když jsem se trápil s fotogalerií.

To však problém neřeší ani ten margin u body.
Zkuste načíst http://deader.ic.cz v jakémkoli prohlížeči, poté zkuste zmenšit velikost okna prohlížeče, aby se tam nevešla stránka na šířku celá a poté scrollněte doprava, získáte tím to co mám na obrázku výše. Pozadí i reklama není přes celé body. Má šřku okna, ne šířku body. Když si zobrazím v ladících nástrojích v IE8 obrys body, tak je správně přes celou šířku(zelený obdélník na obrázku).
tiso
Profil
deader: to je tak, keď body neobsahuje žiadny obsah... Nepoužívaj poziciovanie na tvorbu layoutu, preštuduj si radšej float + clear;
deader
Profil *
Floatovat umím. Nevím ale, jak mám jinak než pomocí position:absolute umístit pozadí pod stránku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: