Autor Zpráva
Meelkor
Profil *
Ahoj.
Mám normální list bez žádných značek před ním, ale stále tam mám zbytečnou mezeru (od okraje stránky) a chci aby to bylo jako normální text. Díky :).

Přesný CSS kód:
li#menu{
	background-image:url('odkaz.png');
	color:white;
	list-style-type:none;
	text-align:center;
	width: 150px;

}

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Bubák
Profil
li#menu{

Tvé menu má jen jednu položku?

stále tam mám zbytečnou mezeru (od okraje stránky)
Od horního okraje, nebo od levého okraje? Vynuluj seznamu margin a padding.

background-image:url('odkaz.png');

Nebylo by výhodnější deklarovat pozadí pro odkaz?
Meelkor
Profil *
(Děkuji za opravu, jsem nějak mimo dnes)

1. Noo, více, ke každému li přidám id=...
když to změnim na ul tak je problém v tom že při Hover se změní pozadí všech li.
2. Aaaah, díky ti moc! Funguje jak mě :). Ještě jednou díky :)
Yur4Y
Profil
Meelkor

1. Noo, více, ke každému li přidám id=...
když to změnim na ul tak je problém v tom že při Hover se změní pozadí všech li.

ID musí byť v dokumente jedinečné. Používajte class (zápis li.menu), alebo oveľa lepšie proste ul#menu li.
Meelkor
Profil *
Aah, no znovu stejný problém, udělal jsem:

<ul id="menu">
<li>Looool</li>
<li>Looool</li>
<li>Looool</li>
<li >Looool</li>
</ul>


style.css
ul#menu li{
	background-image:url('odkaz.png');
	color:white;
	list-style-type:none;
	text-align:center;
	width: 150px;
}
ul#menu{
	margin:0 0 0 0;
	padding:0 0 0 0	
}

ul:hover#menu li{
	background-image:url('menu2.png');
	color:white;
	list-style-type:none;
	text-align:center;
	width: 150px;}


A když najedu na jeden li myší tak se změní celý list.

Děkuji :)
panther
Profil
Meelkor
ul:hover#menu
když už, tak
ul#menu:hover

Tento zápis nebude fungovat v IE6, to doufám víš.
Bubák
Profil
Koukám, že se pokoušíš o něco takového: http://teststranek.kvalitne.cz/menu2/
Pokud potřebuješ mistu tagu MENU použít UL, můžeš třebas takto:
Do html dáš místo <menu>:
<ul id="menu">
...
</ul>

V CSS změníš všechny menu na ul#menu
Meelkor
Profil *
Nechám to prostě na tom classu :) Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0