Autor Zpráva
Kladivoun
Profil *
Ahojte tady mám problém, ve FF, google chrome to vypadá pěkně dobře, ale IE mi menu roztáhne až k obsahu... Kde je chyba? Proč to tak dělá?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kladivouna:
Proč to tak dělá?
Explorer v quirku rád roztahuje elementy, pokud se do nich nevejdou jejich potomkové. Do <div class="Menu"> o šířce 225px se ti nevejdou položky menu o šířce 210px a s výchozím levým marginem/paddingem 40px. I když ty položky relativně posouváš, vyhrazuje se pro ně místo tam, kde by byly bez relativního pozicování (to platí ve všech prohlížečích).

Mimochodem, díky tomu, že Explorer používá v quirku jiný box model, se ti pak nerozpadnou sloupce.

Kde je chyba?
Chyba je v tom, že si myslíš, že tě spasí relativní pozicování. Je to teď docela moderní iluze začátečníků.
Vyházej relativní pozicování. Vynuluj marginy a paddingy seznamů a uvidíš, že to půjde snadněji.
Kladivoun
Profil *
A nešlo by to nějak "uříznout"? prostě tomu říct ne aby to zůstalo tak jak má?
Kladivoun
Profil *
Mimochodem, kde najdu ten "výchozím levým marginem/paddingem 40px"? To bych docela i dal pryč kdybych to našel :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kladivouna:
A nešlo by to nějak "uříznout"?
Šlo. Ale nedoporučuji.

To bych docela i dal pryč kdybych to našel :)
Jak jsem již řekl, vynuluj margin a padding všech <ul> a <li>:
ul, li {
  margin: 0;
  padding: 0;
}
Kladivoun
Profil *
Díky moc, opravdu :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: