Autor Zpráva
Jean
Profil
Jsem si jist ze se to tu uz tisickrat resilo, ale nemuzu to najit:/

Mam tabulku a do jedny bunky se zapisuje text, nevim jak je dlouhy -> kdyz moc, pretece mi mimo div v kterym ta tabulka je.... jak to udelat, aby se text zarazil a zalomil na konci divu v kterym je ta tabulka a ne az na kraji stranky...

thx
Jean
Profil
P.S. dela to jen FF, IE je v cajku...
Petra
Profil
Pokud přetejká doprava, tak asi nijak, jedině rozšířit div nebo přidat do dlouhého řetězce mezery. Jestli přetejká dolů, tak nenastavovat divu pevnou výšku.
Jean
Profil
Přetéká doprava, ale i s mezerama se zalomí až na konci stránky, a já potřebuju aby se zalomil už na konci divu...
Plaváček
Profil
Bez ukázky zdroje ti nikdo konkrétně neporadí.
Jean
Profil
tohle je ta stranka:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML Strict 4.01//EN">

<HTML>
<HEAD>

</HEAD>
<BODY>
<DIV ID="telo">
<DIV ID="hlavicka">
<DIV CLASS="sirsi-yellow" ID="top1"></DIV>


<DIV ID="menu-komplet">
<DIV CLASS="sirsi-yellow" ID="top4"></DIV>

<DIV CLASS="main-black" ID="top5">
<TABLE BORDER ID="menu">
<TR>


<TD class="menu" onmouseover="this.className='menu2'" onmouseout="this.className='menu'"><A HREF="aktuality.php">Novinky</A>


</TR>
</TABLE>
</DIV>

<DIV CLASS="sirsi-yellow" ID="top6"></DIV>
</DIV>
</DIV>



</DIV><h3>Chat</h3>
<div id="central">

<form method='POST' action='chat.php'><table id='chat-nastaveni'><tr><td>Přihlášený uživatel: Jean</td><td><select name='room'>
<option value='0'>Hlavní chat</option>
<option value='1'>Testovací místnost 2</option>
<option value='24'>testovací 3</option>
<option value='25'>12</option>
</select></td><td><input type='submit' name='2ok' value='OK'></td><td><a href=?logout=yes>Odhlásit</a></td><td><a href=?new_room=yes>Nová místnost</a></td></tr>

</table>
</form>
<div id='chat-main'><h4>Hlavní chat</h4><table id='chat-maintext'>
<tr class='normal'><td>[02:27:33]</td><td>Jean</td><td>89898 89898 98989 89889 89898 98989 898989 898989 898989 8989898 9898989 898989 898989 8989898 9898989 8989898 989</td></tr>
<tr class='normal'><td>[02:15:23]</td><td>Jean</td><td>8888888888888888888 8888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888 888888888888888</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:52:50]</td><td>Jean</td><td>783</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:52:39]</td><td>Jean</td><td>783</td></tr>

<tr class='normal'><td>[01:52:29]</td><td>Jean</td><td>783</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:51:23]</td><td>Jean</td><td>783</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:51:18]</td><td>Jean</td><td>8</td></tr>
<tr class='normal'><td>[15:21:21]</td><td>Jean</td><td>ag</td></tr>
<tr class='pro-id'><td>[15:20:57]</td><td>Jean -> tester</td><td>kmlm</td></tr>

<tr class='pro-id'><td>[01:48:50]</td><td>Jean -> tester</td><td>78</td></tr>
<tr class='pro-id'><td>[01:31:44]</td><td>Jean -> tester</td><td>test</td></tr>
<tr class='pro-id'><td>[01:30:36]</td><td>Jean -> tester</td><td>test</td></tr>
<tr class='pro-id'><td>[01:26:51]</td><td>Jean -> tester</td><td>test</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:25:14]</td><td>Jean</td><td>testikh</td></tr>

<tr class='normal'><td>[01:25:07]</td><td>Jean</td><td>789</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:16:08]</td><td>Jean</td><td>12</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:15:50]</td><td>Jean</td><td>789466</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:14:27]</td><td>Jean</td><td>789466</td></tr>
<tr class='normal'><td>[01:13:16]</td><td>Jean</td><td>789466</td></tr>

<tr class='normal'><td>[01:13:06]</td><td>Jean</td><td>789466</td></tr>
</table>
<form method='POST' action='./chat.php'>
<table>
<tr><td>text:</td><td><input type='text' name='zprava'></td><td><select name='pro_id'><option value='0'>Pro všechny(0)</option></select></td></tr>
</table>
</form>
</div></div><DIV ID="paticka">
<IMG SRC="./images/par.gif" ID="par-img">

<DIV CLASS="sirsi-yellow" ID="down1"><span id="copy"><a href="mailto:jpadmin@seznam.cz">Copyright &copy;Jean Pijon 2005</a></span></DIV>


</DIV>
</DIV>
</BODY>
</HTML>


orezana o zbytecny texty a tady je kus csska:


BODY, HTML{height: 100%;
padding: 0px;
margin: 0px;
background-color: #DFDFDF;
font-family: Verdana;
font-size: 93%;
} /*#C7C700*/


#telo{
width: 800px;
/*height: 100%;*/
margin: 0 auto;
background-color: white;
border-style: solid;
border-width: 0px 1px 0px 1px;
border-color: black;

}


#top1{

width: 100%;
border-style: solid;
border-color: black;
border-width: 0px 0px 3px 0px;


}


#top4{

width: 100%;
border-style: solid;
border-color: black;
border-width: 3px 0px 0px 0px;

}

#top5{

left: 0px;
width: 100%;

}

#top6{

width: 100%;
border-style: solid;
border-color: black;
border-width: 0px 0px 3px 0px;

}

#down1{

width: 100%;
height: 25px;
border-style: solid;
border-color: black;
border-width: 3px 0px 1px 0px;
font-size: 100%;

}

.main-black{
background-color: black;
padding: 0px;
border: 0px;
height: 25px;
//text-align: justify;


}

.sirsi-yellow{
background-color: #F6E214;
padding: 0px;
border: 0px;
height: 6px;
font-size: 1px;


}

#nadpis-main{

margin: 0 auto;

text-align: center;
width: 100%;
font-family: serif;
font-size: 150%;
padding: 0px;

}
#index-img{
float: left;
}

#par-img{
margin: -28px 0px -30px 80%;
}

#paticka {

width: 100%;
/*float: left;*/
clear: both;
}
.pro-id td
{
font-weight: bold;
}
.for-me td
{
font-style: italic;
}

#chat-login
{
margin: 0 auto;
}

#chat-nastaveni
{
border: 2px solid black;
text-align: right;
width: 95%;
float: right;
margin: 3px;
clear: right;

}

#chat-nastaveni td
{
text-align: center;


}

#chat-main
{
border: 2px solid red;
float: right;
width: 95%;
clear: right;
/*overflow: auto;*/

}


#chat-main h4
{
border-bottom: 1px solid black;
}

#chat-maintext TD
{
font-size: 80%;
/*width: 100%;*/
/*overflow: auto;*/

}

#chat-maintext
{
/*width: 50%;*/
/*overflow: auto;*/
border: 2px solid green;
}


snad se v tom nekdo vyzna

P.S. Pretekaj ty dlouhy ciselny retezce...

thx
Jean
Profil
aha, tak vyreseno, stacilo zadat te tabulce width: 100%; a ona se naformatuje podle materskeho divu.

sorry za spam:)

Jean
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0