Autor Zpráva
Holi
Profil
Dobrý

Potřeboval bych pomoct stímto problémem chtěl bych aby se mi stránka roztáhla směrem dolů podle obsahu stránky tzn aby se obrázek (je to jen jeden jediný co mi stojí v ceste) posunul dolů podle potřeby stránky např. délce článku či novinky. A zárověn se podle potřeby doplňovalo pozadí.

Zde je kod z idexu:
<?
include("_mysql.php");
include("_settings.php");
include("_functions.php");

$_language->read_module('index');
$index_language = $_language->module;
// end important data include
?>
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
       
      <html>
       
      <head>
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
      <meta name="description" content="G-Play Team">
      <meta name="author" content="G-Play.cz">
      <meta name="keywords" content="cod4, call of duty, g-play, holi, ex!t, klan, clan, web">
      <meta name="copyright" content="Copyright &copy; 2005 - 2009 by g-play.cz">
      <meta name="generator" content="webSPELL">
      <style type="text/css">
      body {
      margin-left: 0px;
      margin-top: 0px;
      margin-right: 0px;
      margin-bottom: 0px;
      background-color: #000000;
      }
      </style>
       
      <!-- Head & Title include -->
      <title><?php echo PAGETITLE; ?></title>
      <link href="http://g-play.cz/_stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
      <link rel="icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon">
      <link href="tmp/rss.xml" rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php echo getinput($myclanname); ?> - RSS Feed">
      <script src="js/bbcode.js" language="jscript" type="text/javascript"></script>
      <!-- end Head & Title include -->
      <!--Fireworks CS3 Dreamweaver CS3 target. Created Fri Jul 18 10:54:13 GMT+0200 2008-->
      </head>
       
      <body>
      <div style="width:1024px; margin:0 auto; text-align:left; position:relative; ">
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px"><img name="Pozadi" src="grafika/pozadi.jpg" border="0" alt="Grafický prvek0" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px"><img name="headerleft" src="grafika/header_left.jpg" border="0" alt="Grafický prvek32"></span>
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 649px"><img name="headerpanacek" src="grafika/header_right_panacek.jpg" border="0" alt="Grafický prvek554" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 706px"><img name="czech" src="grafika/czech.jpg" border="0" alt="Grafický prvek455" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 761px"><img name="english" src="grafika/english.jpg" border="0" alt="Grafický prvek253" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 59px; left: 706px"><img name="header_right_pod_vlajeckama" src="grafika/header_right_pod_vlajeckama.jpg" border="0" alt="Grafický prvek2525" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 0px; left: 816px"><img name="login" src="grafika/header_right_login.jpg" border="0" alt="Grafický prvek25251" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 0px"><img name="okraj1" src="grafika/strana_vedle_novinek.jpg" border="0" alt="Grafický prvek252521" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 31px"><a href="/test_room/web/index.php?site=news"><img name="novinky" src="grafika/novinky.jpg" border="0" alt="Grafický prvek114251"></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 222px"><a href="/test_room/web/index.php?site=members" ><img name="clenove" src="grafika/clenove.jpg" border="0" alt="Grafický prvek25421h0" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 396px"><a href="/forum" ><img name="forum" src="grafika/forum.jpg" border="0" alt="Grafický prvek25421401" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 534px"><a href="/test_room/web/index.php?site=clanwars" ><img name="zapasy" src="grafika/zapasy.jpg" border="0" alt="Grafický prvek02425" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 675px"><a href="/test_room/web/index.php?site=server" ><img name="servery" src="grafika/servery.jpg" border="0" alt="Grafický prvek02521" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 834px"><a href="/test_room/web/index.php?site=articles" ><img name="clanky" src="grafika/clanky.jpg" border="0" alt="Grafický prvek5250" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 241px; left: 995px"><img name="okraj2" src="grafika/strana_vedle_clanku.jpg" border="0" alt="Grafický prvek0255252" ></span>
      <span style="position: absolute; top: 305px; left: 0px"><img name="mezera1" src="grafika/mezera_pod_hornim_menu.jpg" border="0" alt="Grafický prvek025220" ></span>
      <?php include("login.php"); ?>
      <span style="position: absolute; top: 133px; left: 847px"><a href="/test_room/web/index.php?site=register" ><img name="registrovat" src="grafika/registrovat.jpg" border="0" alt="Grafický prvek0250250" ></a></span>
      <span style="position: absolute; top: 322px; left: 281px">
      <table width="475">
      <tr>
      <td>
      <?
      if(!isset($site)) $site="news";
      //Sichheitsl&uuml;cke beheben
      $invalide = array('/','/\/',':','.');
      $site = str_replace($invalide,' ',$site);
      if(!file_exists($site.".php")) $site = "news";
      include($site.".php");
      ?>
      </td>
      </tr>
      </table>
      </span>

Moderátor Chamurappi: Zkráceno. Stejně byl kód useknutý a o kus níž je odkaz na ukázku.
SwimX
Profil
Holi:
fuj fuj fuj.
  <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px"><img name="Pozadi" src="grafika/pozadi.jpg" border="0" alt="Grafický prvek0" ></span>

toto je strašné, 1) nechápu to obalení spanem, ale 2) proč to není na pozadí nečeho? třeba hnusnýho divu, i tak by to bylo lepší než tohle.
<div style="background: url('grafika/pozadi.jpg');"> blaaa </div>

toto je samnozřejmě pouze ukázka, styly vkládej do externího souboru.

potom celou stránku includuješ do tabulky. Proč to? Co takle netabulkový layout viz Layouty v CSS Knihovněnapř: Jak funguje „float“ a „clear“

A to aby se stránka natahovala podle textu a všechno se s ní posouvalo je v podstatě Patička vždy dole
ae samozřejmě nesmí být nic podstatného absolutně pozicováno, jako máš ty, to se potom moc nenatahuje, to prostě absolutně sedí, kde mu je řečeno.
Holi
Profil
jistě ale ty jsi mě nepochopil já nemám problém s roztahováním stránky do stran já jen chci aby se roztahla což nedělá...
Shulík
Profil
Promiň, ale já (nevím, jak ostatní) nemám čas prolézat tímhle strašně dlouhým kódem. Nemáš náhodou živou ukázku?
Holi
Profil
http://g-play.cz/test_room/web/index.php?site=news_comments&newsID=2
prostě chci aby se text s copyrightem a obrazek pod ním posunoval dle potřeb dolů a pozadí stránky se množilo taky dle potřeb
panther
Profil
Holi:
prostě chci aby se text s copyrightem a obrazek pod ním posunoval dle potřeb dolů a pozadí stránky se množilo taky dle potřeb
prostě by stačilo, aby všechno absolutně nepozicoval, vše by se natahovalo defaultně podle délky obsahu.
Holi
Profil
ale to nechci to by se roztahovalo i do stran
panther
Profil
Holi:
ale to nechci to by se roztahovalo i do stran
o šířce tu nikdo nemluví, web se zadanou šířkou se natahuje dolů, nikoliv do stran.
Holi
Profil
aha takže celý web mám natvrdo přepsat? na relative
panther
Profil
Holi:
aha takže celý web mám natvrdo přepsat?
ano, bude to pro tebe nejlepší. Třeba se něco naučíš.

na relative
ne. Nepozicuj vůbec, podívej se na floatované layouty.
Holi
Profil
a myslíš že když nebudu pozícovat tak cca těch 50 obrázků sedne přesně ta kam má ?
Holi
Profil
nebo já fakt nevím podle toho co sem pochopil z té trošky co jsem přečetl nechápu jak si každej obrázek sedne tam kde má
SwimX
Profil
Holi:
a myslíš že když nebudu pozícovat tak cca těch 50 obrázků sedne přesně ta kam má ?
myslím, že ano, a myslel jsem to přesně tak jak ti napsal [#6] panther
Holi
Profil
no trošku sem to pochopil prostě udělám sloupec obrázkům které jsou stejně položeny ale ted mě zajímá jedno... proč mi to nezobrazuje ty obrázky už jesem něco zkoušel a nic ani jeden skoro jako kdybych do toho nenapsal až na to že ten sloupec uplně zmizel
Holi
Profil
jo a možete mi sem napsat odpověď na prvotní dotaz jak to udělat stímto si budu hrát ale ten web bych chtěl rozjet a toto než pochopím a chytnu do ruky bude chvilku trvat
SwimX
Profil
Holi:
jo a možete mi sem napsat odpověď na prvotní dotaz
tím myslíš, jak udělat, aby se nějaký ten obrázek posunoval podle výšky webu, když ho máš absolutně napozicovaný? to asi dost dobře nepůjde.

proč mi to nezobrazuje ty obrázky
bez ukázky těžko, nejlépe živou
Holi
Profil
http://g-play.cz/test_room/testweb2/ obrázek by měl být na místě textu zde by měl být obrázek


kód:(schávlně jsem použil obrázek z fóra aby ste neřekli že mám špatný link)
      <body>
      <div class="hlavicka">
hlavička.
</div>
<div class="banner"> zde by měl být obrázek<img scr="http://diskuse.jakpsatweb.cz/img/logo.gif"></div>
<div class="hlavni"> 
<div class="levy-sloupec">
levy-sloupe
</div> 
<div class="pravy-sloupec">
<div class="pravy-sloupec-vlevo">
pravý sloupec vpravo
</div> 
<div class="pravy-sloupec-vpravo">
pravy-sloupec-vpravo
<div> 
</div>
</div>
<div class="paticka">
Zde bude libovolný text patičky.
</div> 
</body>
</html> 
Holi
Profil
Hups ne link ale tag :D to má být src ne scr
Holi
Profil
SwimX:
tím myslíš, jak udělat, aby se nějaký ten obrázek posunoval podle výšky webu, když ho máš absolutně napozicovaný? to asi dost dobře nepůjde.
tak co stím mám udělat mám to dát vše do relative?
Shulík
Profil
Tak prvně nepozicovat <span>y.

A druhak, jak už tu radili, si přečti něco o floatovaném layoutu, pozicování jen v bezvýchodných situacích.

A taky si zkus přečíst něco o omezujících blocích.
panther
Profil
Holi:
navíc v tvém kódu nevidím nic kromě divů a obrázků, to není pěkné. A přitom je tolik krásných tagů.
Holi
Profil
jistě toto je výpis jenom z <body> a navíc to není hotové to jsou jen ty tvoje rámečky nebo jak layouty plus jeden obrázek

eště poslední věc jestli se mohu zeptat nevím jak se tomu říká takže ani hledání mi moc nepomůže. Můžete mi dát alespoň odkaz kde je kod a je to vysvětleno nahrávání souboru na FTP v rozhraní prohlížeče? myslím to tak že si na nějakou stránku dám to tlačítko procházet a nahraju určitý soubor na web jediná co sem zatím dokázal je <input type="file"> a eště odeslat <input type"submit"> ....
SwimX
Profil
Holi:
myslím to tak že si na nějakou stránku dám to tlačítko procházet a nahraju určitý soubor
http://php.vrana.cz/ukladani-souboru-od-uzivatele.php
Holi
Profil
No jistě ale co sem se dočetl tak je to jenom omezení uživatele na typ a velikost souboru ale o nahrávání tam více méně není ani slovo to já potřebuju to nahrávání mám zabezpečené heslem a to dám lidem kterým důvěřuji takže potřebuje jen něco kde je kod a ktomu ysvětleno co jak funguje, co by tam mělo byýt? no tak určitě na to nahrátí a nejlepší by bylo kdybych do kodu mohl vepsat adresu kam to má nahrát
Holi
Profil
Takže mám tu první příklad a to než bych vysvětlil... na obrázku jsou červenými čarami vyznačené řezi webu a obloukem jsou vyznačené dva obrázky které jsem musel obsolutně napozicovat protože už si nevím rady jak je tam nacpat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: