Autor Zpráva
Pavel Dumbrovský
Profil
Zdravím Vás,
dělám na jednoduché prezentaci, kde jen potřebuji něco překrýt. Ale FF to zobrazí jinak, IE 6, IE 7 jinak, prostě katastrofa.
Přitom mám jeden obrázek, přes který potřebuju div (pozadí s png) s textem. Position absolute i relative je asi nepoužitelné, protože v každém prohlížeči to vypadá jinak. Napadá někoho něco použitelného?
Děkuju.
Plaváček
Profil
Pavel Dumbrovský:

Napadá mě spousta možností. Otázkou zůstává, jak mám poradit, když neznám konkrétní problém.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
Nenapadá, je to absolutně (i relativně) beznadějné, svět se řídí do záhuby, hoď si mašli. Nebo sem hoď ukázku.
Pavel Dumbrovský
Profil
Tady je hrubej nákres:

CSS část:
#zal {position: absolute; top: 90px; z-index: 1;background-image: url(pictures/strednipruh.png); background-repeat: no-repeat; float: left; width: 200px; height: 40px;}


HTML část:
	<div id="zal">
	</div>
<img src="pictures/test.jpg" class="corner iradius12" width="764" alt="">


Prostě mi ukažtej jednoduchej zápis pro CSS a HTML, kterej udělá co potřebuju a bude vypadat stejně ve všech prohlížečích.
_es
Profil
Pavel Dumbrovský:
Pod ukážkou bol myslený skôr odkaz na tú prezentáciu,
nie nejaký obrázok a kúsky kódu.
Pavel Dumbrovský
Profil
Žádná prezentacia není a tenhle kus kódu je skoro to jediný, co na localu zatím mám, ale když je to nutný, tak to budu muset uploadovat.
Pavel Dumbrovský
Profil
http://www.obchodvm.cz/izolinvest/
- tak tady to je, ve FF to vypadá jak bych si přál, v IE7 se ten pruh vykreslí vpravo vedle obrázku, v IE6 tam pro jistotu není vůbec.
panther
Profil
Pavel Dumbrovský:
jen tak mimochodem, proč tam máš „float: left;“, když element pozicuješ absiolutně?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
Proč se vůbec divíš, že je obrázek v různých prohlížečích na různých místech, když mu nenastavuješ souřadnice? (Nastavuješ jen souřadnici.)
Pavel Dumbrovský
Profil
Float left byla blbost, to jsem dal pryč, ale stačí přeci zadat jednu souřadnici. I na jakpsatweb.cz v článku o pozicování se píše, že defaultně se to háže do levého horní rohu, pokud to není nějakým divem nastaveno jinak. Takže jsem hýbal jen s vertikální osou, což by mělo stačit. Ale to je jedno, v html jsem to dal pod obrázek a v css dal relativní pozici se zápornou hodnotou a drží to snad všude.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
defaultně se to háže do levého horní rohu
To zjevně není pravda.

Takže jsem hýbal jen s vertikální osou, což by mělo stačit.
A zjevně to nestačilo.

v html jsem to dal pod obrázek a v css dal relativní pozici se zápornou hodnotou a drží to snad všude
To je dost blbý nápad.
Pavel Dumbrovský
Profil
Hoši, vy jste fakt zlatí. Jediný co se od vás asi dozvím je, že je to je na *****, což víme, ale aby někdo poradil, to ne!
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
Já ti poradil, ať nastavíš left. Nepomáhalo?
Pavel Dumbrovský
Profil
Ale celej web je vycentrovanej, takže mu left dát nemůžu. Potřebuji, aby to bylo horizontálně relativní. Když mu dám left, tak se to přilepí na levej okraj.
_es
Profil
Pavel Dumbrovský:
Potřebuji, aby to bylo horizontálně relativní.
Nemôže to byť relatívne len horizontálne.
Buď horizontálne aj vertikálne relatívne alebo horizontálne aj vertikálne absolútne.
Pavel Dumbrovský
Profil
No dobrý, takže absolute tam dát nemůžu a když tam dám relative, tak IE 6 a 7 tlačej dolů i ten obrázek, tak co teda s tím? Mám se na to vykašlat a jít si hodit tu mašli? :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
Ještě k předchozímu:
I na jakpsatweb.cz v článku o pozicování se píše, že defaultně se to háže do levého horní rohu
Kde jsi to na JPW našel?

Teď jsem pročítal tamní články o pozicování a nikde jsem to tam neviděl, naopak jsem se dočetl, že „pokud se uvede pouze jedna ze souřadnic (vlastností left nebo top), zůstává ta neuvedená taková, jakou by měl objekt v toku dokumentu“. Tamtéž si nastuduj „Vnořené pozice“, máš tam i odkaz na centrovaný příklad.
Pavel Dumbrovský
Profil
Chamurappi:
pokud to není nějakým divem nastaveno jinak no řek sem to asi blbě, ale myslel sem to přesně, jak to tam píšou. :D Mrknul jsem teda na ty vnořený pozice a chybělo mi tam akorát realitivní pozice toho hlavního divu, což nechápu, ale trochu to zabralo. Jenže v IE 6 a 7 se mi ten pruh nezobrazoval vůbec, musel jsem dát všem divům na stránce position absolute (je to nutný, mělo by to jít i bez toho?) a teď už to valí.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Dumbrovského:
musel jsem dát všem divům na stránce position absolute (je to nutný, mělo by to jít i bez toho?)
Mělo by to jít i bez toho.
Pavel Dumbrovský
Profil
Hm, tak to už fakt nevím.. Jakmile odeberu divu head atribut position absolute, tak v IE6 je jedinej, kterej se zobrazí, ostatní jsou fuč.
Pavel Dumbrovský
Profil
Ale musí to jít jinak. Protože takhle bych musel dál všechno pozicovat absolutně a stránka by nebyla vůbec pružná pro obsah, achjo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: