« 1 2 »
Autor Zpráva
matesek
Profil
Dělal jsem si sám , jako laik své CSS jen na rozvržení stránky . Mohl by mi prosím někdo napsat funkční CSS ?
Moje , které je asi jen s parametrama jak to má vypadat , ale né kde co má být , nebo já nevim :

<style>
#nahore {
 height: 30px ;
 background-color: red ;
}
   
#vlevo {
float: left;
width: 200px;
background-color: blue;
}

#vpravo {
float: right;
width: 200px;
background-color: green;
}

#dole {
height: 100px;
background-color: grey;
}

#text {
background-color: yellow;
}
</style>


Mělo by to být něco jako Odkaz
Manq
Profil
Když pominu skutečnost, že šedá se zapisuje "po americku" jako gray, tak to nevypadá špatně.

Zkus se podívat sem http://interval.cz/clanky/trisloupcovy-plovouci-css-layout-s-relativnim-pozicovanim/ -- je to téměř to samé, co chceš ty.

Hodně štěstí
matesek
Profil
Díky , zkusím zítra přečíst , dnes na to nemám moc času .
matesek
Profil
Nenašel by se někdo , kdo by mi přes ICQ radil , někdy v budoucnu ?
matesek
Profil
Manq:
nevypadá špatně

To CSS samo o sobě třeba ne , ale když to dám na stránky , tak to dělá neplechu .
Manq
Profil
matesek:
Tak sem hoď odkaz na svou stránku. Snaž se to pochopit z mnou odkazované stránky. Víc ti zatím neporadím.
J
Profil *
matesek: „když to dám na stránky , tak to dělá neplechu
Nezapomněl jsi na čistič?
matesek
Profil
J:
Nezapomněl jsi na čistič?
Já to vůbec neumím , takže jsem jen zadal parametry a zarovnání a tím to u mě končí .
matesek
Profil
odzkoušeno , nefunguje mi to .

<style>
<--

body{
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.main{
margin: 5px;
}
.hlavicka{
width: 100%;
margin-bottom: 5px;
background-color:  red;
}
.benner-ie{
text-allign: center;
}
.banner{
width: 468px;
height: 60px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-bottom: 5px;
text-allign: left;
background-color: yellow;
}
.left{
width: 150px;
height: 250px;	// nemusí být
float: left;
background-color: green;
}
.right{
width:150px;
height:250px,	// nemusí být
float: right;
background-color: blue;
}
.middle{
margin-left: 155px;
margin-right: 155px;
height: 120px;
background-color: black;
}
.paticka{
width: 100%;
margin-top: 5px;
clear: both;
background-color: pink;
}

-->
</style>
panther
Profil
matesek:
Já to vůbec neumím , takže jsem jen zadal parametry a zarovnání a tím to u mě končí .
a co mi s tím? Jestli chceš, uč se, jestli ne, jdi od toho. Nemusíš nám říkat, co umíš a neumíš.
Manq
Profil
matesek:
.right{
width:150px;
height:250px,    // nemusí být
float: right;
background-color: blue;
}


Tady máš dvě chyby. Za 250px musí být středník, ne čárka. Komentáře se takto nezapisují, v tvém zápisu je float: right; ignorován. Stejně tak u .left.

Kód funguje.
matesek
Profil
Obě chyby jsem opravil , ale pořád to nejde . Je i možnost , že ten text , co je v něm zabírá větší místo než je ten div ?
Manq
Profil
matesek:
Co kdybys byl od té lásky a dal sem odkaz na svou stránku!
Když zadáváš výšku, tak tu ta možnost samozřejmě je, ale podle mě to na funkčnost nebude mít vliv.
matesek
Profil
Style.css :

<style>
<--

body{
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.main{
margin: 5px;
}
.hlavicka{
width: 100%;
margin-bottom: 5px;
background-color:  red;
}
.benner-ie{
text-allign: center;
}
.banner{
width: 468px;
height: 60px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-bottom: 5px;
text-allign: left;
background-color: yellow;
}
.left{
width: 150px;
height: 250px;	/* nemusí být */
float: left;
background-color: green;
}
.right{
width:150px;
height:250px;	/* nemusí být */
float: right;
background-color: blue;
}
.middle{
margin-left: 155px;
margin-right: 155px;
height: 120px;
background-color: black;
}
.paticka{
width: 100%;
margin-top: 5px;
clear: both;
background-color: pink;
}

-->
</style>


Index.php

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//cs" 

"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">                                                           
  <HEAD>                                                                                                    
    <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">                                          

                              
     <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> 

    <TITLE>Test stránky                                                                                         
    </TITLE>

  </HEAD>                                                          
  <BODY> 
	<div id="main">     
		<div id="hlavicka">                                                                                                     
		 <?php include "nadpis.php"; ?>
		</div>

		<div id="banner-ie">                                                                                                     
		<div id="banner">
		 <?php include "error404.php"; ?>
		</div>
		</div>

		<div id="middle">
		<?php include "text.php"; ?>
		</div>

		<div id="left">
		<?php include "menu.php"; ?>
		</div>

		<div id="right"">
		<?php include "novinky.php"; ?>
		</div>

		<div id="paticka">
		<?php include "konec.php"; ?>
		</div>
	</div>
</BODY>
</HTML>
Manq
Profil
matesek:
Přehoď v HTML
  <div id="middle">
        <?php include "text.php"; ?>
        </div>

až za

  <div id="right"">
        <?php include "novinky.php"; ?>
        </div>


Nefunguje ti to, páč v CSS tvoříš class pomocí tečky a v HTML odkazuješ pomoc # id. Buď jedno, nebo druhé.
matesek
Profil
Manq:
Nefunguje ti to, páč v CSS tvoříš class pomocí tečky a v HTML odkazuješ pomoc # id. Buď jedno, nebo druhé.

A jaký je rozdíl v zápisu HTML mezi . a # ?
Manq
Profil
matesek:

.right {float:left; .... }
<div class="right">Text</div>


#right {float:left; .... }
<div id="right">Text</div>


Základní věci, které se dozvíš na http://www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
matesek
Profil
Díky , nyní se to tam již zobrazuje , ale ty sloupce ( levý a pravý ) začínají , až když končí střed ( middle ) .
Manq
Profil
matesek:
Jak jsem již psal v jednom ze svých příspěvků, přehod "middle" až za "right".

[#15]
matesek
Profil
To jsem právě udělal , ale pořád nic .
Manq
Profil
matesek:
Už nevím, jak bych ti pomohl.

http://klient.hatak.cz/matesek.html
matesek
Profil
Stačí ti vzor WEB . Takhle to vypadá u mě . Mohl by jsi mi ještě poradit , když víš , jaký mám problém ? CSS
Manq
Profil
matesek:
Na tebou odkazované stránce není <div id="middle"> v kódu až za <div id="right">, nediv se tedy, že ti to nefunguje.
Koukni se ke mně, uvidíš tam, že MIDDLE je až za RIGHT.
matesek
Profil
Aha tak takhle , já pořád měl na mysli Middle v CSS kódu :-)

Teď už to funguje , ale jaksi mi tam chybí automatické prodlužování stránky .
Manq
Profil
matesek:
V 95 % je jedno, kde v CSS daný zápis je.

Teď už to funguje , ale jaksi mi tam chybí automatické prodlužování stránky .
To bude způsobovat asi ta zadaná fixní výška.
matesek
Profil
OK , když jsem všude ty výšky smazal , tak se ty sloupce zkrátily a to se mi taky nelíbí . Na fórech jsem se dočetl , že se nedá udělat , aby byly všechny stejně dlouhé . Tak se tedy zeptám , jak udělat , aby ty dva sloupce byly pořád stejně pozicované na obrazovce při pohybu na stránce . Viděl jsem to u kamaráda . Dal si menu na levou stranu ( takový malý čtvereček ) a když sjel na stránce někam níže , tak to menu "hýbalo" po stránce podle toho , kam se on posunul . Nevím jestli je to zprávný název , ale asi plovoucí okno . Mohl by někdo poradit s tímhle ?
panther
Profil
matesek:
Na fórech jsem se dočetl , že se nedá udělat , aby byly všechny stejně dlouhé
nejsou, ale vypadají. Řeší se to všude, i tady, tak si to dohledej.

Mohl by někdo poradit s tímhle ?
podívej se na stránku ke kamarádovi - HTML, CSS i JS jsou v kódu vidět.
DAvid
Profil *
Ahoj, lze nejak pomoci CSS zajistit, aby se leve menu, ktere je pozicovane do <div> a nastaveno float left natahovalo stejne podle obsahu stranky a nemusela se nastavovat pokezde jeho vyska individualne podle obsahu ?

diky moc
Railbot
Profil
DAvid:
Založ si příště vlastní téma. A ne, nejde. Jen nasimulovat pomocí pozadí.
panther
Profil
DAvid:
založ si vlastní vlákno a neparazituj v cizích.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: