Autor Zpráva
Magnus
Profil
Dobrý den,
mm menší problém se svou stránkou (http://london.howto.cz/) Funguje zkvěle v IE (jen mensi chybicka), FF, Safari, Chrome, ale ne v Opere... Hledal jsem nejaky hacky typu <link rel="stylesheet" type="text/nonsense" media="all" href="styl_pro_operu.css" /> , ale zadny hack mi nefunguje na verzi 10.10.... Nekde jsem cetl ze vetsina hacku prestala fungovat u verze c.9, protoze jiz nejsou potreba, ale ja nutne potrebuju nejaky. poradi mi nekdo?
Dekuji
Railbot
Profil
Vše lze udělat tak, abys žádný hack nepotřeboval.
panther
Profil
Magnus:
ale ja nutne potrebuju nejaky.
spíš buď od té dobroty a napiš, co se na té stránce zobrazuje špatně. Hledat a porovnávat to za tebe nebudu.
Yur4Y
Profil
Poradím to, čo radím často - použite takýto doctype:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

A potom vylaďte stránku. To, čo používate teraz, totiž v prehliadačoch spúšťa tzv. quirks mód, v ktorom každý z prehliadačov zobrazuje stránku inak. V standards móde budete mať to zobrazenie takmer rovnaké.
Magnus
Profil
Ralbot: Děkji za chytoru odpověď
panther: V Opeře mi to dělali větší marginy o menu a obsahu než tam byli

Yur4Y: Díky, tohle mi vyřešilo problém s Operou, již tam vše funguje jak má, ale na druhou stranu mi přestaly nějak fungovat hacky v IE, takže to mám zase rozhozené v IE a všechny -xy px již nefungují :(
panther
Profil
Magnus:
ale na druhou stranu mi přestaly nějak fungovat hacky v IE
aspon vidíš, že nemá cenu hackovat. Třeba si to uvědomíš i pro příště.
Magnus
Profil
Panther:
Zas když mi to funguje všude krom IE, tak jelikož neporgramuju weby často, jen velmi zřídka kdy, vidím tohle jako jediné řešení.... Když změním marginy v CSS klasicky, tak se mi to zas rozhodí v ostatních prohlížečích a v IE pojede...
Petr ZZZ
Profil
Magnus:
Zkus se mrknout na pixyho matrjošku (i když si nejsem jistý, zda je korektní označovat chování MSIE za "chybné", ale to jen tak na okraj).

Doplňuji (13:49): Pokud tě zajímá otázka, zda jsou "správné" standardy nebo (standardům často předcházející) implementace (např. v MSIE), doporučuji webylon. Já jsem si už často kladl otázku, co za těmi rozdíly vězí, a napadlo mě, zda to nebude na jedné straně pochopitelný komerční přístup MS a na druhé straně rovněž pochopitelná snaha W3C šířit standardy nekomerční. Chamurappim kritizovaná praxe W3C zavádět justament standardy odlišné od dosavadních implementací by mohla být chápána jako snaha W3C vyvarovat se případných soudních sporů pro porušení autorských práv. Podle toho, zda jsem zastáncem principu patentů a komerce (což do jisté míry je myslím každý z nás), nebo zda jsem zastáncem nabídek volně přístupných (což do jisté míry také každý z nás vítá), je potom možno se přiklonit spíše k tomuto nebo k onomu přístupu. Zdůrazňuji ale, že do toho zrovna dvakrát nevidím, mohu se mýlit.
panther
Profil
Magnus:
mluvíš-li konkrétně o marginech, nemáš tam double-margin bug?

Řešením není problém schovat, aby v současných verzích prohlížečů nebyl vidět (co budeš dělat, až vyjdou nové verze prohlížečů?), ale vyřešit jej.
Bubák
Profil
Magnus:
na druhou stranu mi přestaly nějak fungovat hacky v IE
To je standardním režimu standardní chování. Pokud to bude nutné, použij k přilinkování CSS pro IE podmíněný komentář.

panther:
nemáš tam double-margin bug?
Podpora double margin bugu byla ukončena vydáním IE7 ;-)
Magnus
Profil
No tak se s tim teď štvu a když si otevřete http://london.howto.cz/home.php tak jediná chyba co mi zůstala je že textový obsah mám odsazený kdo ví proč od všeho ostatního o asi 40-60px... zjistil jsem že pokud nenastavím border=0px; tak si IE udělá svůj, to byli ty předešlý chyby, ale tuto nemůžu najít a opravit...

Bubák:
Použiju, když mi řekneš o co jde... :)
Díky
Bubák
Profil
Magnus:
Použiju, když mi řekneš o co jde...
Přilinkování je standardní připojení CSS souboru pomocí tagu link, což znáš a používáš.
Podmíněný komentář neumím správně a krátce vysvětlit (poučka, že podmíněné komentáře jsou komentáře pro IE je velmi, ale opravdu velmi velké zjednodušení), přečti si třebas http://www1.mraveniste.org/weblog/2006/03/16-msie-komentare.html

textový obsah mám odsazený kdo ví proč od všeho ostatního o asi 40-60px...
V IE 6 v pořádku
V IE 7 posunuté
V IE 8 v pořádku
Magnus
Profil
Jojo už vím co myslíš, ale kdyz napisu
<!--[if IE]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style_IE.css" />
<![endif]-->
Tak mi to IE nezere... Muzu si tam dat treba pismo 40px a nic se nedeje... ani kdzy napisu if IE 7....
Magnus
Profil
Bubak:
Mimochodem, vazne ses na to dival v osmicce? Znamemu se to v osmicce zobrazuje tak jak tobe v sedmicce... a je to vazne osmicka
http://file.qip.ru/file/112969592/4eed4510/_4__Bez_nzvu.html
Yur4Y
Profil
Magnus:
Pokiaľ dobre vidím, má zapnutý Compatibility Mode.
Plaváček
Profil
Magnus:

Tohle

  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">; 
  <title>London</title>
  <link rel="StyleSheet" href="style.css" type="text/css">
  </head>


jsem našel v kódu stránky celkem čtyřikrát. To ti někdo poradil? Pokud nepostavíš správně základní HTML kostru stránky, pravděpodobně se dočkáš různého chování v různých prohlížečích. V tom ti žádný hack nepomůže.

Zkus si třeba tady http://layout.pestujemeweb.cz/ vybrat jeden layout a na tom se naučit základům.
panther
Profil
[#10] Bubák
Podpora double margin bugu byla ukončena vydáním IE7 ;-)
to sice ano, ale double-margin je u začátečníků dost častý, proto jsem jej uvedl (bez ukázky se těžko hledá konkrétní řešení). Navíc, nevšiml jsem si, že bychom se bavili o nějaké konkrétní verzi IE.
Bubák
Profil
Plaváček:
Tohle ... jsem našel v kódu stránky celkem čtyřikrát. To ti někdo poradil?
Tipnul bych si, že jde o nepochopení PHP funkce include, kdy někteří začátečníci includují kompletní HTML stránku.

Při takovém kódu se není co divit, že [#13] MagnusTak mi to IE nezere... Muzu si tam dat treba pismo 40px a nic se nedeje...“.
CSS pro IE je totiž 3× přebitý následným přilinkováním stylu. Protože v tomto případě, zjednodušeně řečeno, pravidla mají stejnou "sílu", platí naposled uvedené pravidlo.
Magnus
Profil
Děkuju moc všem co mi pomohli (hlavně Bubákovi)... Chyba byla opravdu v mém nepochopení php include. Ná mém IE7 se již vše zobrazuje jak má. Tak bych se chtěl jen zeptat jestli není někdo tak hodný a nepodíval se mi na to i v 6? Tu již opravdu nemám...
Děkuji všem
Petr ZZZ
Profil
[#19] Magnus
1
2
Bubák
Profil
Magnus:
chtěl jen zeptat jestli není někdo tak hodný a nepodíval se mi na to i v 6? Tu již opravdu nemám...
Já taky ne, i když možnosti tu jsou, stačí pohledat.

Přesto se můžeš nejen na svůj výtvor podívat, ale chvíli to trvá:
http://www.totalvalidator.com/validator/ValidatorForm (v roletce vyber prohlížeč pro screenshot)
http://browsershots.org/ (zatrhni prohlížeče, ze kterých chceš vidět screenshot)
panther
Profil
Magnus:
nepodíval se mi na to i v 6? Tu již opravdu nemám...
proč si ji nepořídíš? Např.: MultipleIE, IETester.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: