Autor Zpráva
krysa
Profil *
nevim proc ale nejde mi nastavit pozadi stranky - stylovat ten tag body. nejdou mi ani barvy podle nazvu. ale tak delam to pres hexa hodnotu a ta jde - krome toho pozadi .

tohle


h1, h2, h3, h4 {
color:#FFFF00;
background-color:#FFFF00;
}


mi udela vsechny nadpisy zluty. ALE 


body
{
background-color:    #FFFF00;
}

mi pozadi na zluto nenastavi. sem z toho *****. prosimvas kde tam muzu mit chybu .
Bubák
Profil
Klasika, máš to rozbité. Dej odkaz na stránku, jinak ti sotva kdo pomůže.
Mufna
Profil
krysa

Asi by to chtělo živou ukázku. Možná si tu barvu pozadí nastavenou stylem
body { 
background-color: #FFFF00; } 


někde něčím dalším ve stylopisu přebíjíš.

Ten styl pro h1-h4 předpokládám žes uvedl pouze pro ilustraci - pokud bys ho takto používal, měl bys žlutý text na žlutém pozadí, což by asi nebylo to pravé ořechové
krysa
Profil *
ano to byla ilustrace. bohužel mám pocit že to je nějakou chybou v PS padu, jelikož mi stále neodpovídá..

na odkazu na stránku najdete v kodu jen odkaz na externí css, kde je tohle
pavuk
Profil *
Pokud chceš skutečně pomoct, pak viz.[#2]
Mufna
Profil
krysa
mám pocit že to je nějakou chybou v PS padu

To bude těžko chybou v PSPadu. Prohlídni si ten soubor, který ti PSPad uloží. Pokud v něm najdeš stylopis definovaný tak jak si to uvedl zde, tak to nemůže být žádnou chybou PSPadu.

Jak psal Bubák a pavouk, bez živé ukázky poradit nepůjde, to bychom tady všichni jen dlouze spekulovali, protože příčin toho, že ti to nefunguje tak jak chceš, můžou být desítky
krysa
Profil *
http://hledej.mysteria.cz/
krysa
Profil *
soubor styly.css

<style type="text/css">

body
{
background-color: #FFFF00 ;
}


div.obsah
{
position:fixed;
left:280px;
width:300px;
top:160px;
}

#menu
{
position:fixed;
left:100px;
top:150px;


}

div.reklama
{
position:relative;
top:450px;

}


#navlist
{
padding: 3px;
border: 1px solid #fff;
width: 150px;
background-color: #26a;
font: 12px verdana,sans-serif;
}

#navlist li
{
list-style: none;
border: 1px solid #26a;
}

#navlist a
{
color: #eee;
text-decoration: none;
display: block;
border-left: 1em solid #159;
border-bottom: 1px solid #159;
padding: 4px 8px;
}

#navlist a:hover { border-color: #124; }

#subnavlist li a
{
border: 0;
border-left: 0.8em solid #26a;
padding: 3px 4px;
margin-left: -20px;
}





</style>
krysa
Profil *
Mufna:
Pokud v něm najdeš stylopis definovaný tak jak si to uvedl zde, tak to nemůže být žádnou chybou PSPadu.

Tak ok.
pavuk
Profil *
Odstraň ze zápisu souboru "styly.css" úvodní a závěrečný tagy <style type="text/css"> a </style>, ty se používají do <head> a/nebo při přímým zápisu, po úpravě je to funkční
krysa
Profil *
pavuk:
Odstraň ze zápisu souboru "styly.css" úvodní a závěrečný tagy <style type="text/css"> a </style>, ty se používají do <head> a/nebo při přímým zápisu, po úpravě je to funkční

aha...to teda nechapu proc to tam nacita v pohode ty divy a id...dokonce i nadpisy atd...jen pozadi tam neslo....tohle fakt nechapu...??!

ale jinak uz to reaguje,dik..
pavuk
Profil *
Mně se to stalo při prvním pokusu taky, a ignorovalo mi to jen první řádek souboru.css... Tady je vysvětlení a stručnej výňatek z Yuhůa: "Záludnost Externí stylopis v samostatném souboru nezačínejte tagem <style>. Jednak se to nemá (ačkoliv některá literatura to uvádí ), jednak Internet Explorer potom ignoruje první deklaraci. Externí css soubor správně začíná rovnou první deklarací bez jakýchkoli hlaviček, např. body {color: black} "
Bubák
Profil
pavuk:
jednak Internet Explorer potom ignoruje první deklaraci.
Pokud se nepletu, první pravidlo v takovém případě ignorují všechny prohlížeče, a jestli se pletu, tak je jich většina.

Dodatek:
Externí css soubor správně začíná rovnou první deklarací bez jakýchkoli hlaviček
Jediné, co tam může být, je CSS komentář.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Jediné, co tam může být, je CSS komentář.
A nebo začátek HTML komentáře. (Což je divné a matoucí, proto je možná lepší to nevědět.)
Bubák
Profil
Chamurappi:
A nebo začátek HTML komentáře. (Což je divné a matoucí, proto je možná lepší to nevědět.)
Chápu proč, má to (historickou) souvislost s obsahem tagu style, protože "kdysi" bylo nutností dávat obsah tagu STYLE do HTML komentáře.
Taurus
Profil
Začínat css komentářem nedoporučuju, kdysi mi to způsobilo v práci neplechu a trvalo pár hodin, než jsem na to přišel. Možná to bylo způsobeno systémem / externí aplikací a neplatí to obecně, ale radši první třídu komentuju až v otevírací závorce.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Přesně tak. Specifikace CSS ovšem povoluje pohazovat sekvence „<!--“ a „-->“ na vícero místech, zřejmě proto, aby šlo stylopisy snadno slepovat dohromady.


Reaguji na Taura:
Možná to bylo způsobeno systémem / externí aplikací a neplatí to obecně
To je pravděpodobné. Nemohl to způsobovat spíš znak s diakritikou na konci komentáře v kombinaci s různými kódováními češtiny?
Taurus
Profil
Chamurappi:
To mi kdysi taky jinde dělalo, teď už vím proč, díky. :-) Jestli se to týkalo i prvního řádku, nevím, možná. Jinak kódování mám vždy v UTF-8.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: