Autor Zpráva
pepi3
Profil
čaute chci se zeptat jestli je něco aby vynulovalo margin u <hr /> v IE7? je to u téhle stránky: http://data.othermusic.biz/babska_2/cenik.php ...nebo jestli máte nějaký návrh jak by to šlo udělat přesněji, protože mi to v každém prohlížeči létá jinak...
panther
Profil
pepi3:
v týdnu se tu totéž řešilo, dohledej si to téma.
Trejpa
Profil
pepi3:
aby vynulovalo margin u <hr /> v IE7?
Ne.

Žádnou čáru tam nepotřebuješ. Dej každý řádek do nějakého bloku s nastaveným okrajem (border-bottom: 1px solid black;).

Vůbec nechápu tvoje snahy o napodobení tabulky značkami <span>. Tabulka se dělá pomocí <table>. Čáru <hr> bych nepoužíval jako grafický prvek za každým řádkem, ale jako logické (třeba i neviditelné) oddělení nesouvisejících částí stránky.
pepi3
Profil
jn taky to nechápu...jinak dík za radu...já teprve začínám tak skoro nevím...
pepi3
Profil
tak mám jiný problém v ie 7 když tam do <td></td> zadám <div class="cara"></div> který má styl {border-bottom: 1px solid black;} tak v ie7 mi to nic neukáže...tak co mám s tím udělat?
Trejpa
Profil
pepi3:
Pokud ses už rozhodl to dělat tabulkou, tak stačí nastavit border buňkám (a třeba jim i sloučit bordery pomocí collapse).

Nefunguje to zřejmě proto, že buňka tabulky nemá obsah (text nebo objekty) a proto ji IE nezobrazuje (možná ji jen snižuje a ořezává, nevím). Nouzově by asi pomohlo vložit do divu text (klidně &nbsp; nebo <br>) nebo mu nastavit pevnou výšku. A ještě tě upozorním na fakt, že v quirku má IE napevno jakýsi min-height, kdy ignoruje nastavenou výšku pod velikost textu, takže nejdřív musíš zmenšit text (třeba na nulu) a potom lze blok snížit až na dva pixely.

Pro grafické okrasy typu okrajů a odsazení se snaž využívat těch prvků, které už tam máš. Potom přijde na řadu vnořování. Metodu přidávání prázdných značek si nech až na problémy, které jinak vyřešit nepůjdou.

Ještě příklad.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: