Autor Zpráva
Hitman
Profil
Dnes jsem narazil na malý problém s novými windows 7. Pokud zadáte nějaké třídě i nové vlastnosti odkazů (tedy třeba v menu budou odkazy růžově), ve windows 7 (IE 8) je uvidíte tak jak jsou definovány standartní odkazy (a:link..). Může mi to někdo potvrdit / vyvrátit, či poradit jak to řešit?
panther
Profil
Hitman:
Může mi to někdo potvrdit / vyvrátit, či poradit jak to řešit?
vyzkoušet nemůžu, ale nezdá se mi příliš pravděpodobné, že by to bylo možné.

Nemůžeš mít chybu jinde?

PS. původní příspěvek zcela pozměněn, špatně jsem pochopil otázku.
mckay
Profil
Hitman:
Také jsem nepochopil o co přesně jde, ale neměl by to být problém jen ve Windows 7, ale globálně pro všechny systémy s prohlížečem IE 8.
Petr ZZZ
Profil
Matně si vzpomínám, že někdy mi styl odkazu nechtěl fungovat, když jsem třídu dal do <a>, ale pomohlo dát ji do něčeho nadřazeného, jako <p> nebo <div>, a myslím i <span> fungoval.

<tak trochu OT nebo možná ani ne>
A několikrát se mi stalo, když jsem v CSS měl původně třeba background-color:transparent; a chtěl to změnit na nějakou barvu, tak jsem zapomněl doplnit křížek # a pak jsem se divil, proč to nechce makat. Což mě přivádí na myšlenku: Je to vůbec bez křížku správně?

background-color:transparent;

background-color:#transparent;*

Která z těch dvou variant je správně? (Dosud vycházím z toho, že ta první, bez křížku, a že se křížek píše jen u "opravdové" barvy, třeba #FF33CC;, ale připadá mi to jaksi nelogické.)
</tak trochu OT>

*) Škrtám po habendorfově odpovědi, aby to tu nestrašilo.
habendorf
Profil
Petr ZZZ:
Která z těch dvou variant je správně?
Bez #.

ale připadá mi to jaksi nelogické
Jakto? Taky přece nepíšeš třeba #green.
Petr ZZZ
Profil
habendorf
Dík!

Taky přece nepíšeš třeba #green.
Dobře, to je argument (přičemž já green nepíšu vůbec, píšu barvy jenom čísílkama. :-))
Hitman
Profil
panther:
vyzkoušet nemůžu, ale nezdá se mi příliš pravděpodobné, že by to bylo možné.

<tabulka class=index><a href=#>Text odkazu, má být růžově

CSS

index a:link {color:pink}
.....
a:link {color: red}

Nemůžeš mít chybu jinde?

Řekl bych že ne, když to všude jinde jede v pořádku. Zkoušel jsem to i otočit (aby tu růžovou paser přečetl až po klasickém a), ale bohužel ve windows 7 stále chybné zobrazení.


mckay

Také jsem nepochopil o co přesně jde, ale neměl by to být problém jen ve Windows 7, ale globálně pro všechny systémy s prohlížečem IE 8.

Testováno v IE 8 pod Windows XP - vše v pořádku. Testováno v IE 8 pod Windows 7 - chybná barva odkazu.

Petr ZZZ:

Paraziti..:-).
panther
Profil
Hitman:
index a:link {color:pink}
ta tečka před „index a:link“ ti chybí jen zde, nebo i normálně?
DoubleThink
Profil *
Petr ZZZ:
Je to vůbec bez křížku správně?
Křížek značí šestnáctkové číslo - nic víc, nic míň. V MXML můžeš klidně napsat:
<mx:Number id="cislo">#ff</mx:Number>

Pokud bys pak zavolal trace(cislo), dostaneš 255.
Osobně by mi ale v CSS víc seděla rozšířenější předpona 0x, ale je to vlastně jedno.
mckay
Profil
DoubleThink:
Osobně by mi ale v CSS víc seděla rozšířenější předpona 0x, ale je to vlastně jedno.
Ano, lidem, kteří mají co dočinění například s céčkem se potom 0x cpe všude :-)
Petr ZZZ
Profil
Hitman:
Paraziti..:-).

Dovolím si ocitovat pantherašpatně jsem pochopil otázku“ a mckayeTaké jsem nepochopil o co přesně jde“. Nevím, co těmi parazity myslíš, ale jestli to moje <OT>, tak snad to zas tak <OT> nebylo, zvlášť když zde bez ukázky jenom kolektivně spekulujeme, na co se ptáš. Po tom mém povídání o křížku jsi kromě toho mohl objevit i takovou prkotinu jako tu chybějící tečku, které si všiml panther. Ale toho smajlíka beru, tak nic neřeš. Jen ze zvědavosti: Byla to ta tečka? :-))

DoubleThink, mckay:
Rozumím houby, ale nejsem jediný, kdo to tady čte, takže v pohodě, třeba to bude někomu jinému k něčemu dobré. :-)) Ale přece jen mi to nedá: To ff by potom byla bílá? A céčkem je míněno C++?


Dodatek:
Křížek značí šestnáctkové číslo
Pardon, todle jsem pochopil a děkuji za informaci (nevěděl jsem).

Dodatek k dodatku:
Potom tedy ff není bílá, ale jen prostě 255, jako fe je 254 a fd je 253 a f=15 a 10=16 a f0=240 atd... asi jsem to teda pochopil.
DoubleThink
Profil *
Petr ZZZ:
To ff by potom byla bílá?
Pro browser by to nebyla validní barva, Flash by 255 zobrazil jako modrou.

A céčkem je míněno C++?
Céčkem je myšleno céčko, tedy C.
Petr ZZZ
Profil
DoubleThink:
Dík.
Céčkem je myšleno céčko, tedy C
Uznávám, že to má logiku :-)))
Trejpa
Profil
Hitman:
<tabulka class=index><a href="#">Text odkazu, má být růžově
.index a:link {color:pink}
a:link {color: red}

1) Internet Explorer neumožňuje stylování neznámých elementů ani jejich použití v selektorech. Element tabulka není součástí jazyka HTML.
2) Adresování třídy se provádí tečkou. Asi jsi ji jen nezkopíroval, protože by ti to nefungovalo ani jinde.
3) Bez uvozovek lze podle specifikace zapisovat hodnoty vlastností obsahující jen jmenné znaky, mezi které křížek nepatří.

Není to chyba Windows 7, ale vlastnost prohlížeče Internet Explorer ve všech dosavadních verzích.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Hitmana:
Vše by vysvětlila živá ukázka.
Trejpa
Profil
Chamurappi:
Vycházím z příspěvku [#7].
Chamurappi
Profil
Reaguji na Trejpu:
Pochopil jsem. Tvůj bod č. 1 vypadá jako trefa do černého, za předpokladu, že má v kódu skutečně značku <tabulka>.


Reaguji na DoubleThinka:
Křížek značí šestnáctkové číslo - nic víc, nic míň.
To je hodně zavádějící úhel pohledu. Značí začátek hexadecimálního zápisu barvy. Kdyby značil jen soustavu, znamenalo by to, že barva je reprezentací čísla a že „#FF0000“ lze zapsat i jako „16711680“ a naopak že místo šířky „100%“ půjde použít „#64%“, což není pravda. Rovněž by vznikl mylný předpoklad, že barvy „#000FFF“ a „#FFF“ jsou stejné.
Hitman
Profil
Drazí kolegové, bohužel, tečkou to nebylo, ten kód jsem sepsal zde narychlo, nechybí mi tam ani tečky, ani uvozovky - po 3 letech praxe by to bylo trochu nepříjemné.

Tabulka = samozdřjemě <table> a třída index = .index


Trejpa:

1), 2) Viz. výše
3) Znovu opakuji, že tam nemám žádný překlep, stejným stylem jsem napsal několik desítek webů a žádný problém.

Musí to být bezpodmínečně chyba Windows 7. Testoval jsem to v IE 5.5, 6, 7, 8 pod Windows XP a bez jediného problému, klient má bohužel windows 7.


Petr ZZZ

To bylo opravdu myšlenou s tím :-) na konci, nijak zvlášť mi to nevadí.


Onen web Vám bohužel ukázat nemůžu, pokud by s tím nikdo neměl zkušenosti, zkusil bych tedy splácat nějakou ukázku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Hitmana:
Musí to být bezpodmínečně chyba Windows 7.
To je dost nepravděpodobné. Vyrobit omylem takovou chybu by asi bylo obtížné. Navíc by na ni podle tvého popisu musel narazit prakticky každý.

Testoval jsem to v IE 5.5, 6, 7, 8 pod Windows XP a bez jediného problému, klient má bohužel windows 7.
Tuším, že Explorer 8 při výchozím nastavení prohlíží všechny stránky z disku v režimu sedmičky (neřekne-li <meta> jinak). Není možné, že jsi ty testoval web lokálně a klient přes internet? (← další výstřel do tmy)

zkusil bych tedy splácat nějakou ukázku
Bude to asi lepší, než když nám budeš dávat falešné stopy a pak upřesňovat, co jsi čím myslel.
Trejpa
Profil
Hitman:
Ukázku jsem si splácal sám. Nainstaloval jsem si Windows 7 (x64 Pro) s IE 8 a žádným způsobem se mi nepodařilo tu tvou chybu vyvolat (IE 8, IE 8 kompatibilní zobrazení, IE8 64 bitová verze, IE8 64 bitová verze + kompatibilní zobrazení, IE Tester všechny verze, IE Tab ve Firefoxu).

Bez živé problémové ukázky ti tu už asi nikdo víc neporadí.
Hitman
Profil
Chamurappi:
Tuším, že Explorer 8 při výchozím nastavení prohlíží všechny stránky z disku v režimu sedmičky (neřekne-li <meta> jinak). Není možné, že jsi ty testoval web lokálně a klient přes internet?

Web běží již několik let, já dělal pouze redesign, přímo na ostré verzi, takže oba jsme jej viděli přes internet. Vytvořil jsem již ukázku, jen zjistím jak je ve windows 7 a umístím sem odkaz. (na XP jede totiž podle předpokadů - správně a na Windows 7 nemám možnost zjistit stav)
Hitman
Profil
Tak se to vyřešilo...v Windows 7 chyba opravdu nebyla, asi měl starou barvu uloženou v prohlížeči (přes F5 se ale údajně nic nesmazalo), nebo něco podobného. Při přeinstalování prohlížeče (IE 8) mu vše funguje správně. Omlouvám se za špatný odhad problému. Možná se časem oběvý služba, kde se dá web skontrolovat i v různých OS (tedy ne jen Linux a Windws, ale i typy).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: