Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
revital Profil |
#1 · Zasláno: 5. 1. 2010, 17:44:44
já vám nějak nevím asi nejsem stavěný pro css nebo pro weby. prosím Vás vím, že paddin je vnitřní a margin vnější okraj, ale jak vůbec poznáte, kdy máte padding a margin vložit? opravdu tohle mi nejde do hlavy. ne to použití, ale spíš ty vlastnosti. kolikrát mě padding nebo margin ani nefunguje a nevim jako proč. :(
např. u h2 { mě funguje jen padding: 25px 30px; padding: 25px 30px 40px 10px; 2.) co znamena přesně když napíšu margin či padding: 0; ? nebo margin či padding: 0 auto; ? 3.) ještě dotaz značky ul, li u menu prosím udávají přesně co? Omlouvám se za dotazy takového typu, ale musel jsem se zeptat podle svého :( Někkteré ty chytré řeči co mi najdou vyhledávače nechápu nebo si z toho nic nevezmu. body { font:12px Arial, Helvetica, sans-serif; color:#ffffff; background:#f4f5f7 url(bg.jpg) left top repeat-x; margin:0px; padding:0px; } #wrapper { width:750px; margin:0px auto; background:#f4f5f7; margin-top:4px; text-align:justify; } #header { widht: 750px; height: 50px; margin: 60px 0 0 0; padding: 0; color: black; background-color: white; } h1 { padding: 26px; 0 0 35px; color: brown; font: Arial, Helvetica, sans-serif; } #content { width: 750px; height: 238px; background-color: black; margin: 0; padding: 0; border-bottom: 2px solid aqua; overflow: auto; } #logo { padding-top: 5px; float: left; } h2 { margin: 0; padding: 25px 30px; color: white; font-weight: bold; text-transform: capitalize; font-style: italic; font: calibri; text-align: left; } p { margin: 0; padding: 25px 35px; color: #DDDFE0; font: calibri; text-align: block; } a { color: #898989; } a:hover { color: white; } |
||
pavuk Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 1. 2010, 19:17:01
|
||
Časová prodleva: 9 měsíců
|
|||
Lukinho Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 10. 2010, 20:59:17
Osobně nejčastěji používám veškeré parametry související s ohraničením objektu (border, padding, margin) na 0px, protože je považuji za nejestetičtější variantu. nicméně nechápu, proč mi IE8 v tomto případě zobrazuje vlevo vedle obrázku nahoře stále kus pozadí, přestože je padding nastaven na 0: http://magdalena-rybnickova.wz.cz/ (z důvodu lepší viditelnosti jsem pozadí dočasně nastavil na červené). Jiné testované prohlížeče (Mozilla, Opera) zobrazují správně až do kraje.
moc díky za snahu |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 11. 10. 2010, 22:14:04
revital:
„jak vim že zrovna tyhle hodnoty musim přidat?“ padding je vnitřní odsazení elementu, margin vnější. Každé se používá v jiné situaci. „co znamena přesně když napíšu margin či padding: 0; ? nebo margin či padding: 0 auto; ?“ padding: auto neznamená nic. Margin: auto se používá třeba pro centrování bloků (stejný margin ze stran). „ještě dotaz značky ul, li u menu prosím udávají přesně co?“ UL - nečíslovaný seznam (OL - číslovaný, DL - definiční) LI - položka seznamu MENU - taky seznam, používá se pro menu Ale tohle bys měl minimálně z JPW pochopit. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 11. 10. 2010, 23:55:43
revital:
Nevím, o jaký bug jde, ale chybu jde napravit naprosto jednoduše, nedávej obrázku float. |
||
Lukinho Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 10. 2010, 09:10:10
Bubák:
docela.. díky |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0