Autor Zpráva
26lukas26
Profil
http://www.mp3mania.sk/fun/ na oddelenie jedneho vtipu od druheho som pouzil div <div style="width:500px; height:10px; "></div> tento v opere funguje a nefunguje v chrome a zase keby som dal margin tak ten funguje v chrome a v opere nie... neviete mi poradit?

Moderátor Chamurappi: Titulek „Optimalizacia pre chrome“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Zechy
Profil
Dej do toho divu aspon něco, chrome prázdný divy prakticky ignoruje.
26lukas26
Profil
nieco ako <div style="width:500px; height:10px; ">&nbsp;</div> viac tam dat nemozem...
toto nefunguje
Zechy
Profil
Zkus se na to kouknout přs Developer Tools(Zkontrolovat prvek), když si chvilku necháš kurzor na řádku, kde je ten div, uvidíš že jsou pod tím nebo nad tím pod sebou ty prázdný divy.
Bubák
Profil
Zechy:
Dej do toho divu aspon něco, chrome prázdný divy prakticky ignoruje.
Neznám prohlížeč, který by ignoroval prázdný DIV.

Zkus tohle, abys viděl, co jsi vytvořil:
<div style="background: navy; width: 500px; height: 120px;">text</div>

Na vytvoření mezery pod DIVem použij horní, nebo dolní margin, použít na tohle prázdný DIV je prasárna.
habendorf
Profil
Máš něco proti paddingu?
Zechy
Profil
Bubák:
No tak já taky ne, ale zjistil jsem, že když v divu nic neni, tak je to pro chrome jako kdyby tam nebyl.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Zechyho:
Ukaž.
Zechy
Profil
Chamurappi:
Tak třeba tohle? :) Já když jsem dělal stránky a měl prázdný div bez ničeho, tak ani nešlo poznat že tam někde je.
mckay
Profil
Zechy:
Tak se chová mnoho prohlížečů - tobě přijde, že ho ignoruje, ale je prázdný, nebo má nulovou height a proto se nezobrazí. Aby chrome nevykreslovalo prázdné divy, muselo by to být od jiné společnosti než je google (dle mého skromného názoru).
Bubák
Profil
habendorf:
Máš něco proti paddingu?
V tomto případě orámováneho DIVu ano.
DoubleThink
Profil *
mckay:
Aby chrome nevykreslovalo prázdné divy, muselo by to být od jiné společnosti než je google (dle mého skromného názoru).
To, že Google obalil WebKit vlastním GUI (a nazval ho GUI (chrome)), z něj ještě nedělá výrobce prohlížečů.
26lukas26
Profil
dá sa to nieako vyriesit teda?
26lukas26
Profil
akonahle pridam padding tak je to rozhadzane zase v opere
Bubák
Profil
Takže vyhoď ty zbytečné "spacery", prázdné místo pod DIVem udělej tak, že jim dáš třeba dolní margin 1em.
habendorf
Profil
Bubák:
„Máš něco proti paddingu?“
V tomto případě orámováneho DIVu ano.

Tak jednak to nebylo na tebe, a jednak jak jinak udělat odsazení od borderu jinak než paddingem?
26lukas26
Profil
spacer je br?
Bubák
Profil
habendorf:
jednak jak jinak udělat odsazení od borderu jinak než paddingem?
Pokud chci odsazení uvnitř, tak pochopitelně padding. Pokud chci odsadit dva orámované bloky, aby se jejich orámování nelepily na sebe, tak margin.

26lukas26:
dá sa to nieako vyriesit teda?
Aspoň trochu používat při psaní kódu hlavu a hlavně nevytloukat hlín klínem, ale snažit se o čisté řešení.
<div style="; border: 1px solid navy; margin-bottom: 1.2em; padding: .5em 1em;">
Ňáký vtip
<div style="float: right; padding-top: 1em">Hodnocení</div>
<div style="float: left; padding-top: 1em">Známka: 1.618</div>
<br style="clear: both">
</div>

<div style="; border: 1px solid navy; margin-bottom: 1.2em; padding: .5em 1em;">
Další vtip
<div style="float: right; padding-top: 1em">Hodnocení</div>
<div style="float: left; padding-top: 1em">Známka: 3.14</div>
<br style="clear: both">
</div>

Při použití stylopisu, ať už v tagu <style>, nebo přilinkovaného, by to vypadalo mnohem lépe, přehledněji a případné změny by bylo možné udělat během okamžiku.
habendorf
Profil
Bubák:

Aha, o to celou dobu jde. Myslel jsem, že to má vypadat jako na http://www.mp3mania.sk/fun/ ve FF. No tak to pak samozřejmě margin :o)
Bubák
Profil
habendorf:
To je tak, když 26lukas26 zmíníl chování jen ve dvou dvou menšinových prohlížečích a IE a FF taktně pomlčel.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: