Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Matts Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:12:29
Ahoj, opět já :-)
Mám takový problém s patičkou...opět se u ní zobrazuje margin, i když by měla sedět úplně dole, na konci stránky...nefunguje mi to pouze tam, kde mám ukončený obsahový div : <div style="clear: both;"> ...Celá stránka má margin-top i margin-bottom nastavený na 0px... css patičky : #footer { height: 65px; width:100%; background-image:url('img/foot.jpg'); background-position: bottom; background-repeat: no-repeat; } Dále bych se chtěla zeptat,jestli nevíte, proč se mi neroztáhne vrstva "prewiew" na celou šířku nadřazeného divu "outer". #prewiew { position: relative; height: 25px; margin:0px 0px 10px 0px; padding: 2px 0px 6px 20px; width:100%; background-color: #dee482; font-weight: 900; Ukázka stránky :Odkaz Díky...a nezlobte se, moc tomu zatím nerozumím...:-) |
||
SwimX Profil |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:17:46
Matts:
zkus dát body padding: 0; |
||
Railbot Profil |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:20:09 · Upravil/a: Railbot
Matts:
„Mám takový problém s patičkou...opět se u ní zobrazuje margin, i když by měla sedět úplně dole, na konci stránky“ Nemůže, protože nadřazený #outer má nastavený padding. Mimochodem tomu nastav nějakou fixní šířku, protože % tam máš zbytečně, když se spolu s tím nerozšiřuje i obsah. Vypadá to jako chyba. „Dále bych se chtěla zeptat,jestli nevíte, proč se mi neroztáhne vrstva "prewiew" na celou šířku nadřazeného divu "outer".“ Roztahuje se na celou šířku #outer správně, ale #content ti jej přetéká, protože tam mícháš 100% šířku + padding navíc, takže ti to nesedí. |
||
SwimX Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:22:20
SwimX:
Dovolím si eště poznámku, že <div id='div1'> je na stránce několikrát. Pak by id nemělo být id ale class='div1' a tudíž v CSSkách .div1{} div outer není uzavřen, což naštěstí nevadí i když máš doctype XHTML 1.0 Strict |
||
Matts Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:22:41
SwimX:
u čeho? a proč? vždyť padding je vnitřní okraj...ne? |
||
Matts Profil * |
#6 · Zasláno: 7. 1. 2010, 21:43:09
díky...už jsem to vyřešila...jsem to ale ťule :-)
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0