Autor Zpráva
Matts
Profil *
Ahoj, opět já :-)
Mám takový problém s patičkou...opět se u ní zobrazuje margin, i když by měla sedět úplně dole, na konci stránky...nefunguje mi to pouze tam, kde mám ukončený obsahový div : <div style="clear: both;"> ...Celá stránka má margin-top i margin-bottom nastavený na 0px...

css patičky :
#footer
{ 
height: 65px;
width:100%;
background-image:url('img/foot.jpg');
background-position:  bottom;
background-repeat: no-repeat;
 }

Dále bych se chtěla zeptat,jestli nevíte, proč se mi neroztáhne vrstva "prewiew" na celou šířku nadřazeného divu "outer".
#prewiew
{
position: relative;
height: 25px;
margin:0px 0px 10px 0px;
padding: 2px 0px 6px 20px;
width:100%;
background-color: #dee482;
font-weight: 900;

Ukázka stránky :Odkaz
Díky...a nezlobte se, moc tomu zatím nerozumím...:-)
SwimX
Matts:
zkus dát body padding: 0;
Railbot
Matts:
Mám takový problém s patičkou...opět se u ní zobrazuje margin, i když by měla sedět úplně dole, na konci stránky
Nemůže, protože nadřazený #outer má nastavený padding. Mimochodem tomu nastav nějakou fixní šířku, protože % tam máš zbytečně, když se spolu s tím nerozšiřuje i obsah. Vypadá to jako chyba.

Dále bych se chtěla zeptat,jestli nevíte, proč se mi neroztáhne vrstva "prewiew" na celou šířku nadřazeného divu "outer".
Roztahuje se na celou šířku #outer správně, ale #content ti jej přetéká, protože tam mícháš 100% šířku + padding navíc, takže ti to nesedí.
SwimX
SwimX:
Dovolím si eště poznámku, že <div id='div1'> je na stránce několikrát. Pak by id nemělo být id ale class='div1' a tudíž v CSSkách .div1{}

div outer není uzavřen, což naštěstí nevadí i když máš doctype XHTML 1.0 Strict
Matts
Profil *
SwimX:
u čeho? a proč? vždyť padding je vnitřní okraj...ne?
Matts
Profil *
díky...už jsem to vyřešila...jsem to ale ťule :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0