Autor Zpráva
hynek
Profil
Ještě jednou dobrý den.
Další potíž je, že mám <div> na který mam nastavené pozadí. nahoře je to zakončené obrázkem který je v html, pak se opakuje pozadí dolu, a jestli jde v css nastavit že na konec odstavce se místo stále opakovaného pozadí dá jiný obrázek. jde to? díky za odpovědi.
#Archiv {
clear:left;
float: left;
margin-top: 20px;
width:200px;
background: url("archiv-stred.jpg") repeat center background-attachment:scroll;
}	
SwimX
Profil
hynek:
jde to. nastavíš odstavci
 {background: url() no-repeat left bottom;}
a bude na spodní hraně odstavce

pozn:
background: url("archiv-stred.jpg") repeat center background-attachment:scroll;
nemělo by to být na novém řádku jako další vlastnost?


edit: pokud jsi chtěl nastavit jednomu elementu opakující se pozadí a nakonec mu dát jiný obrázek, tak to nejde. Musíš udělat toto:
<div id=1>
  text...
  <div id=2></div>
</div>

css
#1{
clear:left;
float: left;
margin-top: 20px;
width:200px;
background: url("archiv-stred.jpg") repeat center;
background-attachment:scroll;
position: relative;
}
#2{
width:200px;
height: /*rozmer obrazku*/px;
background: url("archiv-sopdek.jpg") no-repeat left top;
position: absolute;
left: 0;
bottom: 0;
}
hynek
Profil
SwimX:
Mám to dělané takhle:
<div id="Novinky">
<center><img src="novinky-vrsek.jpg">        <br>
<p>Novinky... články...    </p>
               
<img src="novinky-spodek.jpg">
</div>

Tzn. že do toho DIVu kde je to opakující se pozadí dám další DIV, na kterém bude nastavené pozadí to co mam jako obrázek nahoře?
SwimX
Profil
hynek:
Mám to dělané takhle:
pokud ty novinky-vrsek a spodek.jpg jsou dekorativní obrázky (něco co jen dělá design webu) pak fuj. Mělo by to být na pozadí třeba divů.
stejně jako <center> je zastaralá značka, chci-li něco dát na střed anstavím nadřazenému prvku text-align: center; a prvku přímo margin: 0 auto;

čeho tedy chceš dosáhnout? moc jsem to nepochopil. na pozadí divu Novinky je nějkaý obrázek, a ty chceš novinky-spodek přilepit na spodní okraj?
hynek
Profil
SwimX:
jj novinky-spodek by mělo být na spodním okraji a novinky-vrsek zase na horním.
Asi je to fuj, ale s CSS moc neumím a takovéhle pozadí jsem nikdy nezkoušel.
SwimX
Profil
hynek:
a jak je ten obrázek vellký?
jinak udělej todle:
#Novinky{
  /*krome tvych veci pridej*/
  text-align: center;
  position: relative;
  padding: velikost_novuinky_vrsek.jpg 10px velikost_novinky_spodek.jpg 10px;
}
.nahoru{
position: absolute;
left: 0; top: 0;
}
.dolu{
position: absolute;
left: 0; bottom: 0;
}

<div id="Novinky">
  <img class='nahoru' src="novinky-vrsek.jpg">
  <p>Novinky... články...    </p>
  <img class='dolu' src="novinky-spodek.jpg">
</div>
hynek
Profil
Ok díky za rady :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0