Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin20a Profil |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2010, 16:29:08
Dobrý den mám menu a chci ze po najetí myší dostal odkaz jinou barvu pozadí, ale problém je v tom, že v IE správně se změní pozadí po celé šířce divu, ale v mozille nebo chrome jen ta část, která je pod textem respektive v mozille je považován za odkaz je ta šířka textu + padding ikdyž je nastavená šířka. Udělal jsem takový zlehčený příklad ale se stejným principem a tady máte zdroj:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>1</title> </head> <style> ul {width: 300px;} li {display:block; margin: 10px 0 10px 0; width: 300px; list-style-type: none; text-align: center;} li a {background: green; height: 40px; line-height: 40px; padding: 10px; width: 300px;} li a:hover {background: red;} </style> <body> <ul> <li><a href="">položka číslo 1</a></li> <li><a href="">položka 2</a></li> <li><a href="">a poslední položka číslo 3</a></li> </ul> </body> </html> a pokud se na to podívate v mozille a pak v IE, tak si můžete všimnout, že ačkoliv je tam daná šířka seznamu, tak stejne ten odkaz nemá to pozadí po celé šířce v mozille (nebo chrome). Jeste jsem se s timto problemem nesetkal, tak prosím o radu, zkoušel jsem i "width: 100%" nebo "min-width", ale nepomohlo to, diky za rady. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2010, 16:30:58
martin20a:
je to tím, že odkaz je řádkový. A řádkovým elementům nelze nastavovat rozměry. Řešením je udělat odkaz blokový - buď pomocí display, nebo třeba floatu. Pak mu můžeš rozměry nastavit. |
||
martin20a Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2010, 16:51:58
panther:
„pomocí display“ Díky moc za radu, jsem si to neuvědomil, že to musím nastavit i u "ul li a" ;) |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:22:19
martin20a:
„jsem si to neuvědomil, že to musím nastavit i u "ul li a"“ 1. CSS vlastnost display se nedědí 2. položky odkazu <li> jsou v podstatě blokové, přesněji list-item, který může mít odrážku |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0