Autor Zpráva
tomas.oxi
Profil *
Ahoj, mám problém, když chci do html zapsat pomocí CSS umístění obrázku, tak se mi nezobrazí..co s tím prosim?
Mám to takto: http://www.jpeg.cz/images/679_stylecss.png
panther
Profil
tomas.oxi:
když chci do html zapsat pomocí CSS umístění obrázku
ehm?

Obrázek se vkládá tagem <img>, je-li dekorativní (a tedy správně vložený přes CSS, je to vlastnost background).
tomas.oxi
Profil *
Jo tam jsem to na screenu neměl ještě upravený ;).. takto to mam: <img src="bla" id="cz.PNG"> {position: absolute; left:500px; top: 400px}
pEeLL
Profil
uz nic
tomas.oxi
Profil *
pEeLL:
Jak už nic? ;)
tomas.oxi
Profil *
pEeLL:
uz nic
Jak už nic?;)
Trejpa
Profil
tomas.oxi:
A opravdu má ten obrázek nastaveno <img src="..." id="cz" a class="png">?
Nemůžeš použít tečku. Tečka značí třídu.

EDIT:
Ve značce <menu> může být jen značka <li>, stejně jako v ostatních seznamech.
Značka <style> patří do hlavičky (ale prohlížečům to nevadí).
pEeLL
Profil
tomas.oxi:
napsal jsem to v reakci na tvuj prvni prizpevek ale uz ste se mezitim dostaly dal.

jinak myslim ze v id nemuzes mit tu tecku dej id czpng a bude to ok
tiso
Profil
tomas.oxi: kto ťa učil dávať bodku do názvu triedy?
tomas.oxi
Profil *
Teď jsem se do toho zamotal ;)..takže: <img src="czpng" id="czpng" a class="png">? Napište mi to prosim celkově ;)
Trejpa
Profil
tomas.oxi:
Nepotřebuješ třídu a identifikátor naráz, použij jedno.
Třeba:
<style>
.czpng { position: absolute; ... }
</style>
<img src="obrazek.gif" class="czpng">

nebo:
<style>
#czpng { position: absolute; ... }
</style>
<img src="obrazek.gif" id="czpng">
tomas.oxi
Profil *
A jak prosimtě místo tech teček zapíši hodnoty? Jestli mají být oddělené nebo tak něco.. CSS vůbec neumím :-D
panther
Profil
tomas.oxi:
CSS vůbec neumím :-D
tak se začni učit.

A jak prosimtě místo tech teček zapíši hodnoty?
za středník kamkoliv
#czpng { position: absolute; background: red; border: 2px solid green; ...}
tomas.oxi
Profil *
Bohužel, jakmile zadám jakékoli hodnoty vždy mi ten obrázek skončí nahoře nacpaný uprotřed :/.. Ale jinak učitě díky moc za rady.
Petr ZZZ
Profil
tomas.oxi:
img src="bla"

bla nestačí. Obrázek má nějaký formát a ten tam musíš napsat. Např.: bla.jpg nebo bla.png (podle toho, jaký formát opravdu má).
panther
Profil
tomas.oxi:
jakmile zadám jakékoli hodnoty vždy mi ten obrázek skončí nahoře nacpaný uprotřed
nevěřím. Zadáš-li „position: absolute“ a vlastnostem „top“, resp. „left“ nějakou rozumnou hodnotu, bude obrázek o tolik pixelů vlevo a odshora monitoru.

Tedy:
#czpng {position: absolute; left: 100px; top: 100px;}
bude 100px odshora a zleva.
tomas.oxi
Profil *
Petr ZZZ: To vím to už jsem vyřešil ;)..teď mám problém s umístěním ;).. Jsem beznadějnej typ ;)..xD
Trejpa
Profil
tomas.oxi:
Dostáváš obecné rady. Chceš-li konkrétní, tak odkaž na problémovou stránku.
tomas.oxi
Profil *
Takto mám HTML kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta http-equiv="content-language" content="cs">
<title>MŠ Vrané nad Vltavou</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen,projection">
<style>
#czpng { position: absolute; background: red; 50 100}
</style>
<img src="cz.png" id="czpng">
</head>
<body>
<body bgcolor="#eee8aa">
<div id="stranka">

<div id="logo">
<a href="index.html"><img src="img/logo.png" alt="MŠ Vrané nad Vltavou" border="0"></a>
</div>

Vypadá to takto: http://www.jpeg.cz/images/575_piczt.png
A vznikne to tak, že ten obrázek je nahoře (ta vlalka..je i v patičce ale toho si nevšímejte..to je jen jako vzor ten obrazek ;)..
Petr ZZZ
Profil
Nemáš jasno v tom, co patří do tagu <head> </head> a co do <body> </body>. Obrázek patří mezi značky <body> a </body>. Užitečné čtení: Základní kostra stránky.
tomas.oxi
Profil *
Ajo xD..má to být v body..nějak mi to dnes nemyslí..stejně s tim jede hejbat pomocí tech px..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: