| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| fafa Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 2. 2010, 11:37:27
Ahoj kolegové, zkouším si lámat hlavu s tímto designem: http://projects.ultimatedesign4u.com/Patrik/zebra2A8/
Mám problém s nakódováním obsahového (a vlastně i každého z boxů) sloupce, konkrétně jeho pozadím. Chtěl bych totiž, aby pokud bude obsah sloupce delší než je napevno navržený obrázek, v jednom místě se prostě bude opakovat kousek pozadí a po skončení obsahu se zase napojí spodní okraj. Doufám, že je zřejmé, o co mi jde, chci z napevno navrženého boxu udělat flexibilní... Stačí poradit techniku, článek, trik, mně nějak nedochází, jak na to... Díky ;) |
||
| pavuk Profil |
#2 · Zasláno: 11. 2. 2010, 11:58:08
Použij background repeat. Jenom dej pozor aby obrázek pozadí byl nahoře i dole stejnej (příp. si ho tak uprav), tozn. aby pozadí plynule navazovalo, pokud se jen opakuje vypadá to dost blbě
|
||
| fafa Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 2. 2010, 12:07:54
Což to je jasný, já ale potřebuju, aby těch cca 700 px na vejšku bylo pozadí členitý a až když přeteče, opakovat kousek pozadí... a tady je právě ten problém, to co nevim jak udělat - jak začít opakovat až po těch 700pxelech...
|
||
| pavuk Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2010, 12:19:50 · Upravil/a: pavuk
Nevím jestli dobře rozumím, chceš dosáhnout toho aby se pozadí opakovalo v případě delšího obsahu ale bylo vždycky zakončený spodním okrajem obrázku? Potom bys musel složit ten "obsah" z více obrázků
Třeba takhle |
||
| fafa Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 2. 2010, 12:21:58
No to je přesně to, co chci - jenže potřebuju, aby vrchní obrázek měl cca 700px, prostě byl hodně vysokej...
|
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 11. 2. 2010, 16:42:24
fafa:
„jenže potřebuju, aby vrchní obrázek měl cca 700px“ a kde je problém? Vršek bude hodně vysoký, bude mít malý z-index, zbytek nad něj relativně posuneš s vyšším z-indexem. |
||
| fafa Profil * |
#7 · Zasláno: 11. 2. 2010, 17:13:56
No ono j eto pozadí dost členitý, nemůžu je přes sebe překrejvat, musim počkat, až skončí vrchní díl a až pak začít opakovat střední díl po ose Y...
|
||
| Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 11. 2. 2010, 17:21:07
fafa:
Tohle sis nakreslil sám? Pokud ano, zvážil bych, zda ty okraje stránky jsou nutné. Obávám se, že nějaké stoprocentně funkční řešení ti zabere víc času, než budování solidního obsahu. |
||
| fafa Profil * |
#9 · Zasláno: 11. 2. 2010, 17:46:01
Plaváček: Toho co řikáš se tak trochu obávám... Asi milé okraje oželim
|
||
| panther Profil |
#10 · Zasláno: 11. 2. 2010, 17:46:09
fafa:
„No ono j eto pozadí dost členitý“ ono je to blbě nakreslené. To je všechno. „nemůžu je přes sebe překrejvat“ musíš, protože CSS nezná něco jako „musim počkat, až skončí vrchní díl a až pak začít opakovat střední díl po ose Y“. |
||
| Plaváček Profil |
#11 · Zasláno: 11. 2. 2010, 17:49:53
fafa:
Prozradím ti malé tajemství. Ty tvé "milé" okraje jsou uživatelům k prdu, ani si jich nevšimnou. Uprav si design, at jde rozumně nakódovat a věnuj se tomu, co dělá web webem: kvalitnímu obsahu. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0