Autor Zpráva
slovacik
Profil *
ahoj je vôbec možné docieliť aby sa do bloku div dávalo php?Pretože vždy keď do bloku div dám script php tak mi úplne zblbne sránka. Neviem či to patrí viac do tejto sekcie alebo do php.. ďakuem za odkazy
Miloš
Profil
Ci si pod dáváním php do divu představuješ? Bez bližšího vysvětlení to přesahuje moji představivost.
slovacik
Profil *
jednoducho chcem v Php Použiť css .. keďže som css nikdy nepoužíval neviem ako to docielit..
Príklad: Mám index.php v ktorom mám vložené stránky napr hlavička.php , menu.php , obsah.php, prave_menu.php a patka.php ..
Len neviem teraz kde tie štýly mám dávať či do indexu alebo do jednotlivých časti indexu. Teda: menu.php, obsah.php atď ..
skúšal som to tak i tak, len ani jedna varianta mi nefunguje tak ako má.. Hádam je to vysvetlené už lepšie
Miloš
Profil
Stejně jako v HTML – styly je nejvhodnější napsat do externího souboru a ten připojit pomocí linku:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="jmeno_souboru.css">


Pokud je to web o jednom souboru, pak patří styl do Style:
<style type="text/css">
/* sem pak přijdou jednotlivá pravidla */
</style>


V obou případech patří styly do sekce HEAD.

Pak jsou ještě tzv. inline styly (atribut STYLE), které se píšou do jednotlivých tagů, napříkald:
<p style="color: red">
ale jejich použití nedoporučuji.

Styly můžeš generovat dynamicky pomocí PHP.
Ale každopádně musejí být zapsané pomocí některé z výše uvedených konstrukcí.
Jestli tomu tak je, zjistíš, když načteš v prohlížeči danou stránku a podíváš se jí do zdrojáku (uvidíš to, co PHP vygenerovalo na serveru).
slovacik
Profil *
To som nasiel ako vyvolať štýly.. len jendo som nenašiel a to je vlastne ten kód v PHP ktorý je z tagoch <div> povedzme teda že mám niečo taketo:

 <?php 
            nejaka_funkcia() ; 
                 ?>

celý tento kód je je vlastne menu_prave.php ktory je includovaný v index.php .. a povedzme že toto menu má byť v pravo .. Za pomoci css chcem docieliť to, že cele to menu_prave.php chcem zarovnať na pravu stranu.. Stále neviem pochopiť kde tie štýly mám zapísať . možno je to primitívne ale dúfam že pomôžeš nejak.. diky
Miloš
Profil
Zobraz si stránku bez stylů v prohlížeči. Co uvidíš? HTML. Kam do HTML patří styly? Do HEAD.
Se styly se v PHP pracuje v zásadě naprosto stejně jako v HTML.
Ta tvoje funkce nejaka_funkcia() ; volá kód, jehož interpretací vznikne HTML. V tom HTML jsou tagy, některé mohou mít CLASS nebo ID – a na to všechno se můžeš v CSS odvolávat zcela standardním způsobem, jako kdybys žádné PHP nepoužíval.

Třeba takhle:
<?php require 'util/povolene_adresy.php'; ?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
	<meta http-equiv="content-language" content="cs">
	<link rel="stylesheet" href="util/global.css" type="text/css">
	<link rel="stylesheet" href="util/ladeni.css" type="text/css">
	<?php echo "<meta name=\"keywords\" content=\"$keywords\">
	<title>Letní Medwjět – $title</title>"; ?>

<a href="#menu" id="hop_na_navigaci">Přejdi na navigaci</a>
<div id="obal">
<h1>Nadpis</h1>

<?php require $include;?>

<hr>

<div id="menu">
<h2>Menu</h2>
<?php echo '
<ul>
	<li><a href="index.php"'.$uvodactive.'>Úvod</a>
	<li><a href="?a=o_nas"'.$onasactive.'>O nás</a>
	<li><a href="?a=koncerty"'.$koncertyactive.'>Koncerty</a>
	<li><a href="?a=fotografie"'.$fotografieactive.'>Fotografie</a>
</ul>'; ?>
</div>

<hr>

<?php
	require 'login-form.php';
	require 'paticka.php';
?>
</div>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: