Autor Zpráva
PetrPa
Profil *
AHOJ, potřeboval bych poradit s DIV. Potřebuji bez rozdílu rozlišení obrazovky udělat stránku, která bude roztáhnuta přes celou plochu exploreru a v nich vlevo menu s width 190 a vedle menu zobrazovat stranky v DIV elementu tak, že se bude roztahovat automaticky, bohužel teď mi to takto nefunguje, protože procenta nepřipadají v úvahu, protože mi pravá strana s výpisem stránky skočí dole (asi má větší velikost), dokážete mi prosím poradit jak se dá roztahovat automaticky ten pravý div, který bude vedle menu, které bude mít vždy stejnou šířku a to 190px?

<div style="float: left; width: auto;">
<div style="float: left; width: 190px;">
Levé menu
</div>
<div style="float: left; width: auto;">
výpis textů vedle menu, které má 190px
</div>
</div>


Bohužel takto mi to právě nefunguje :-( Poradíte prosím?
Joker
Profil
Možná pomůže tohle: Dvousloupcový beztabulkový layout
PetrPa
Profil *
Buďto čtu špatně nebo ten návod nedělá to co chci. V návodu je pouze procentuální 30% a 70%, to já samozřejmě chápu, také chápu fixní šířku, ale já bych potřeboval fixní levý sloupec 190px a pravý aby byl pružný :-( Tam ale procentra ani pevnou velikost nepřipadá v úvahu ... :-(
PetrPa
Profil *
Teď jsem se podíval pořádně a našel zápis margin ... :-) Bohužel ten mi zatím dělá to, že mi ten pravý sloupec zobrazuje sice asi ve správné šíři, ale až na konci levého sloupce.
PetrPa
Profil *
Tak se omlouvám, už jsem to rozjel, problém byl ve špatném zápisu levého menu, sice mi to teď dělá problém v pravém sloupečku, kde mi to špatně zobrazuje nějaké texty, ale to už vyřeším. Díky
PetrPa
Profil *
Tak jsem se s tím asi 2 hodiny patlal, ale bohužel nevypatlal. Setkal jsem se s tim, že pokud mám vpravo vložené DIVy, tak se mi jeden rameček natáhne až na konec výšky levého menu a až pod ním pokračuje text :-( Tzn. vlevo je menu OK, vpravo jsou nějaké divy nahoře v pořádku, jenže pod nimi začínám vypisovat nějaké články a tam je kámen úrazu, první článek je vypsán tak, že jde vidět jen nadpis, pak pokračuje tabulka dole až skončí na konci levého menu (jeho výšky) a text se tedy vypíše až tam, je tedy velké místo v DIVu (je roztáhnuta tato tabulka na výšku) :-( Mám to přesně podle manuálu jak mi poslal Joker :-( Musím na něco myslet ještě ve vnořeném divu?
Plaváček
Profil
PetrPa:

Kdybys místo monologu ukázal naživo, co chceš udělat, udělal bys líp. Tohle jednoduché řešení by nestačilo?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Dva sloupečky</title>


<style type="text/css">
<!--
html, body {
	margin:0;
	padding: 0;
}
#nav {
	width: 190px;
	background: #840000;
	color:#ffcc00;
	float:left;
}
#main {
	margin-left: 190px;
	background:#336699;
	color:#fff;
}
-->
</style>
</head>

<body>
<div id="nav"><h1>Navigace</h1></div>
<div id="main"><h1>Hlavní blok</h1>
</div>
</body>
</html>
PetrPa
Profil *
Promin, dělá mi to toto jak IE 8 tak firefox ...

Petr
Plaváček
Profil
PetrPa:

Obávám se, že tvůj způsob stavění layoutu i vlastního kódu je velmi, velmi nestandardní a jednoduché řešení v tvém případě asi neexistuje. Nejpíš bych začal znovu na zelené louce (mimochodem - existují i jiné HTML elementy než DIV).

Obecně ale tvůj problém tkví v tom, že v hlavním obsahovém bloku používáš clear:both. Tím vlastně prohlížeči říkáš, aby ukončil obtékání, což také browser udělá. Čili při prvním výskytu clear:both ukončí i obtékání levého sloupce. Prohlížeče se tedy chovají správně.

Abych jenom nekafral, zkus vběhnout semo http://blog.html.it/layoutgala/ a možná tam najdeš už hotový připravený layout, který tvé požadavky splní.

Mám pocit, že pro tebe by byl vhodný tento: http://blog.html.it/layoutgala/LayoutGala24.html
PetrPa
Profil *
Děkuji velice, vím, že je to nestandardní, v nedávné době to byl ještě tabulkový zdrojový kód, teď se to pokouším sám upravit, velice dík za vysvětlení problému a mrknu se na tvé odkazy. Děkuju
PetrPa
Profil *
Ještě, abych neopomenul, zdůraznit, že chápu jak je ten kód dělaný a proto je ještě celý "rozeštelovaný", až bych věděl kde co jak upravit, určitě vše nahážu do DIV a nebudu jich tolik používat a raději využiji span a další :-)
PetrPa
Profil *
Ještě jedna chyba se našla, v IE vše běhá OK, ale ve firefoxu např. tady, nelze vlevo klikat na nic, při načítání stránky se to daří, ale jak se načte celá, tak na menu nelze kliknout :-( Není to nějaké překrývání apod.?
PetrPa
Profil *
Tak už to mám ;o) position: relative; ;o) Nešlo mi to, ale najednou jsem to znovu zkusil a je to OK ;o) Tak moc díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: