Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PetrPa Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 2. 2010, 08:20:17
AHOJ, potřeboval bych poradit s DIV. Potřebuji bez rozdílu rozlišení obrazovky udělat stránku, která bude roztáhnuta přes celou plochu exploreru a v nich vlevo menu s width 190 a vedle menu zobrazovat stranky v DIV elementu tak, že se bude roztahovat automaticky, bohužel teď mi to takto nefunguje, protože procenta nepřipadají v úvahu, protože mi pravá strana s výpisem stránky skočí dole (asi má větší velikost), dokážete mi prosím poradit jak se dá roztahovat automaticky ten pravý div, který bude vedle menu, které bude mít vždy stejnou šířku a to 190px?
<div style="float: left; width: auto;"> <div style="float: left; width: 190px;"> Levé menu </div> <div style="float: left; width: auto;"> výpis textů vedle menu, které má 190px </div> </div> Bohužel takto mi to právě nefunguje :-( Poradíte prosím? |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 13. 2. 2010, 08:23:33
Možná pomůže tohle: Dvousloupcový beztabulkový layout
|
||
PetrPa Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 2. 2010, 08:29:04
Buďto čtu špatně nebo ten návod nedělá to co chci. V návodu je pouze procentuální 30% a 70%, to já samozřejmě chápu, také chápu fixní šířku, ale já bych potřeboval fixní levý sloupec 190px a pravý aby byl pružný :-( Tam ale procentra ani pevnou velikost nepřipadá v úvahu ... :-(
|
||
PetrPa Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 2. 2010, 08:36:40
Teď jsem se podíval pořádně a našel zápis margin ... :-) Bohužel ten mi zatím dělá to, že mi ten pravý sloupec zobrazuje sice asi ve správné šíři, ale až na konci levého sloupce.
|
||
PetrPa Profil * |
#5 · Zasláno: 13. 2. 2010, 08:45:35
Tak se omlouvám, už jsem to rozjel, problém byl ve špatném zápisu levého menu, sice mi to teď dělá problém v pravém sloupečku, kde mi to špatně zobrazuje nějaké texty, ale to už vyřeším. Díky
|
||
PetrPa Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 2. 2010, 12:01:12
Tak jsem se s tím asi 2 hodiny patlal, ale bohužel nevypatlal. Setkal jsem se s tim, že pokud mám vpravo vložené DIVy, tak se mi jeden rameček natáhne až na konec výšky levého menu a až pod ním pokračuje text :-( Tzn. vlevo je menu OK, vpravo jsou nějaké divy nahoře v pořádku, jenže pod nimi začínám vypisovat nějaké články a tam je kámen úrazu, první článek je vypsán tak, že jde vidět jen nadpis, pak pokračuje tabulka dole až skončí na konci levého menu (jeho výšky) a text se tedy vypíše až tam, je tedy velké místo v DIVu (je roztáhnuta tato tabulka na výšku) :-( Mám to přesně podle manuálu jak mi poslal Joker :-( Musím na něco myslet ještě ve vnořeném divu?
|
||
Plaváček Profil |
#7 · Zasláno: 13. 2. 2010, 12:05:23
PetrPa:
Kdybys místo monologu ukázal naživo, co chceš udělat, udělal bys líp. Tohle jednoduché řešení by nestačilo? <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>Dva sloupečky</title> <style type="text/css"> <!-- html, body { margin:0; padding: 0; } #nav { width: 190px; background: #840000; color:#ffcc00; float:left; } #main { margin-left: 190px; background:#336699; color:#fff; } --> </style> </head> <body> <div id="nav"><h1>Navigace</h1></div> <div id="main"><h1>Hlavní blok</h1> </div> </body> </html> |
||
PetrPa Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 2. 2010, 21:48:56
|
||
Plaváček Profil |
#9 · Zasláno: 14. 2. 2010, 10:19:16 · Upravil/a: Plaváček
PetrPa:
Obávám se, že tvůj způsob stavění layoutu i vlastního kódu je velmi, velmi nestandardní a jednoduché řešení v tvém případě asi neexistuje. Nejpíš bych začal znovu na zelené louce (mimochodem - existují i jiné HTML elementy než DIV). Obecně ale tvůj problém tkví v tom, že v hlavním obsahovém bloku používáš clear:both. Tím vlastně prohlížeči říkáš, aby ukončil obtékání, což také browser udělá. Čili při prvním výskytu clear:both ukončí i obtékání levého sloupce. Prohlížeče se tedy chovají správně. Abych jenom nekafral, zkus vběhnout semo http://blog.html.it/layoutgala/ a možná tam najdeš už hotový připravený layout, který tvé požadavky splní. Mám pocit, že pro tebe by byl vhodný tento: http://blog.html.it/layoutgala/LayoutGala24.html |
||
PetrPa Profil * |
#10 · Zasláno: 14. 2. 2010, 12:56:35
Děkuji velice, vím, že je to nestandardní, v nedávné době to byl ještě tabulkový zdrojový kód, teď se to pokouším sám upravit, velice dík za vysvětlení problému a mrknu se na tvé odkazy. Děkuju
|
||
PetrPa Profil * |
#11 · Zasláno: 14. 2. 2010, 12:57:36
Ještě, abych neopomenul, zdůraznit, že chápu jak je ten kód dělaný a proto je ještě celý "rozeštelovaný", až bych věděl kde co jak upravit, určitě vše nahážu do DIV a nebudu jich tolik používat a raději využiji span a další :-)
|
||
PetrPa Profil * |
#12 · Zasláno: 14. 2. 2010, 14:44:53
Ještě jedna chyba se našla, v IE vše běhá OK, ale ve firefoxu např. tady, nelze vlevo klikat na nic, při načítání stránky se to daří, ale jak se načte celá, tak na menu nelze kliknout :-( Není to nějaké překrývání apod.?
|
||
PetrPa Profil * |
#13 · Zasláno: 14. 2. 2010, 14:54:29
Tak už to mám ;o) position: relative; ;o) Nešlo mi to, ale najednou jsem to znovu zkusil a je to OK ;o) Tak moc díky
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0