Autor Zpráva
honzisko
Profil
opět Vás zdravím,
tentokrát mám problém s pevnou šířkou DIVu. Je to asi tak, že mám divy poskládané vedle sebe. tzn jeden div velký a potom 4 vedlě něj a následně další 4 vedle prvních čtyř ( lepší pochpení na obárzku )



- mno a můj problém spočívá v tom, že pokud nastavim DIVu šířku "B"( např 1B ) i výšku tak jí nedodrží v závislosti na obsahu divu ( pokud je tam text tak se div chová v závislosti délce textu ) a pokud je prázdný, nezobrazí se vůbec. Jde mi hlavně o to, že mám na pozadí obrázek a ten se tedy nezobrazí celý a navíc DIVy zarovnané pod tímto divem (2b,3b apod. ) se dynamicky posunují. Prosím o radu jestli se to dá nějak zafixovat nebo to mám udělat přes tabulky? díky
Keeehi
Profil
honzisko:
Jestli myslíš, aby se s prodlužující délkou divu 1B prodlužovala i délka div 1 tak to nelze. (lze to jen simulovat pozadím)
Jestli chceš, aby se divy nezvětšovali, můžeš jim přidat overflow.
tiso
Profil
honzisko: na môj vkus je to predivované, nie je to len maskovaná tabuľka? Čo máš v tých divoch?
honzisko
Profil
no jde oto aby se nezvětšoval ani nezmenšoval ( jak do šířky tak do výšky ) ten div "B" tzn. 1b - 5b...zkusím, když tak se tu jistě ozvu prozatím děkuji.
Petr ZZZ
Profil
Přidávám se k tisovi - nechceš to zkusit s tabulkou? Např.:

<table border="20px" align="center" cellspacing="0" cellpadding="20">
	<tr>
		<td rowspan=5>Počasí <br> v Tróji</td>
		<td>leden</td>
		<td>mráz</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>únor</td>
		<td>zima</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>březen</td>
		<td>nic moc</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>duben</td>
		<td>obstojně</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>květen</td>
		<td>krásně</td>
	</tr>
</table>


Pozadí se dá i nastylovat a řekl bych, že se dá nastylovat i každá buňka jinak.
honzisko
Profil
asi ano nakonec mate pravdu.řeším to tabulkou ... jednodušší, přehlednější. Každopádně děkuji všem za rady
honzisko
Profil
no jenže u tabulky mam problem ten, že v php se mi tabulka jednoduše zesype :( nevím čím to je...
Medvídek
Profil
honzisko:
To ale nebude chyba php, ale špatně řešeného skriptu.
panther
Profil
honzisko:
děkujeme, že jsi nám to oznámil. Pokud nepřidáš odkaz na stránku, u mého poděkování zůstane. Více pro tebe v tuto chvíli udělat nemohu.
honzisko
Profil
jak to myslíš? mam tabulku hozenou v echu...mno ono abych to upřesnil, tak se rozjede ta tabulka v místě, kde je text ( zvetší se buňka ) a nepomáhá ani pevná velikost...
honzisko
Profil
http://honzisko.zaridi.to/ukazka.php tady je to krásně vidět...
Petr ZZZ
Profil
honzisko:

Odhaduji, že výška řádku tabulky se orientuje podle nejvyššího prvku v řádku, v tomto případě podle výšky obrázku. Vidím tyto možnosti:

Změnit výšku obrázku buď na tvrdo (v grafickém programu) nebo v kódu. V kódu ovšem ne takto: <td width='246' height='51'>, ale takto:

<IMG SRC='http://www.sscr.weblevne.com/template/images/obor2.png' ALT='' width='246' height='51'>

Nebo ti výška obrázku vyhovuje a necháš ji tak. Aby text v řádku nebyl nalepený na horním okraji, můžeš použít CSS-vlastnost vertical-align.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: